Vuoden 2018 kuumimmat sisustustrendit: viininpunaisen paluu, Art deco -draamaa ja ihanan imelää Miami Vice -tyyliä
Sisustus
Vuoden 2018 kuumimmat sisustustrendit: viininpunaisen paluu, Art deco -draamaa ja ihanan imelää Miami Vice -tyyliä
Avotakan sisustustoimittaja Laura Brotherus tiivisti tulevan kevään kiinnostavimmat sisustustrendit. Nyt korostuvat leikkisyys ja yllätyksellisyys. Nappaa parhaat palat omaan kotiin!
3.1.2018
 |
Avotakka

Trendi 1: Burgundi & nude

Trendikkäin sävymaailma on maanläheinen sekoitus punamultaa, poltettua tiiltä ja vanhojen öljyvärimaalausten värejä yhdistettynä hempeään nudeen.

 • Kaikki sävyt viininpunaisesta hentoon roosaan.
 • Luonnonmateriaaleja, kuten keramiikkaa, sisalia ja villaa.
 • Kuosittomuus tekstiileissä.
 • Kaksiväriset seinät.
 • Struktuuripinnat. Rosoinen, säröinen ja käsin tehty tai käsin tehdyn näköinen jälki.
Puna- ja roseeviinin päihdyttävän ihanilla sävyillä on helppo irrotella, mutta pysyttele väriskaalassa ja suosi yksivärisiä esineitä. Normann Copenhagenin Ace-nojatuoli, Finnish Design Shop. Pellava-tyynynpäällinen ja Hiekka-huopa, Anno. Muistikirja, Moko. Gubin TS-sivupöytä, Zarro. Northern Lightingin Birdy-valaisin, Formverk. Hanna Sarénin Én-hattu, Xmas Garage. Mix & Match -ruukkusetissä on kaksi ruukkua ja kaksi rengasta, Tero Kuitunen. Punainen metalliruukku H & M Home. Natura-sarjan neliölaatta verkossa (PNM300622NET), Pukkila. Seinät on maalattu Tikkurilan Harmony-maaleilla: tumma L416, vaalea X410 ja seinäke L412.
Sommittele esineet kuin asetelmamaalauksessa. Harmonia syntyy, kun asetat esineet limittäin ja lomittain toisiinsa nähden. Tuntemattoman taiteilijan öljyvärimaalaus vuodelta 1872, J. Schulmanin taideliike. Skagerakin terrakottainen Edge-teekannu ja puinen Soft-leikkuulauta, Finnish Design Shop. Aarre-lasimaljakko, Anno. Mokkapintainen rasia, puukulho ja metallitarjotin, H&M Home. Koralli, Proloque. Puuvillapöytäliina, Moko. Seinä on maalattu Tikkurilan Harmony-maalin L416-sävyllä.

Trendi 2: Art deco 2.0

Esineiden aistikkuus ja omaleimaiset muodot yhdistyvät sirouteen ja kepeyteen. Mukana on tyylikästä leikkisyyttä ja aimo annos draamaa.

 • Voimasävyt sinisestä luumuun, petrolista vihreään ja roosasta sinapinkeltaiseen.
 • Pyöreät muodot, kuten puolikaaret ja ympyrät.
 • Tumma puu kalusteissa ja lattioissa.
 • Eriväriset marmoripinnat vihreästä ruskeaan yhdistettynä toisiinsa.
 • Yksityiskohdissa messinkiä tai kuparia.
 • Tyyli on elegantti, etäinen ja ylellinen.
Intensiivinen sininen ja hento roosa ovat ihastuttava pari. Kun keskityt kahteen pääväriin, lisää vain ripaus muita sävyjä. Fringe-peili, tiedustelut Tero Kuitunen. Aytmin pisaranmuotoinen Stilla-rahi, Formverk. Lapuan kankureiden Saaga uni -mohairhuopa, Xmas Garage. Fjäder-tyynynpäällinen, Hemtex. Muistikirja, Moko. Marmoriset purkki ja kynttilänjalka, Anno. &Traditionin Hoof-sohvapöytä, Formverk. Menun marmorinen Hover-tarjoiluastia, Finnish Design Shop. Yuki-maljakko, Wild Things. Tillställning-lautasliinateline, Ikea. Koristekivi, Proloque. Seinässä on Tikkurilan Harmony sävy M354.
Ajattele jokaista esinettä kuin taideteosta: valitse harkiten ja panosta, luovu kaikesta turhasta. Keraaminen seinäteos Markiisi, Laura Itkonen. Pholcin korumainen Pearls 65 -valaisin ja Menun Echasse-vati, Finnish Design Shop. Lepo-daybed, Studio Finna. Pellavatyyny, Proloque. Romance-matto, VM-Carpet. Lempi-penkki, Matri. Kynttilänjalka H & M Home. Arvo-maljakko ja marmorinen purkki, Anno. Seinä on maalattu Tikkurilan Harmony-maalin sävyllä X410.

Trendi 3: Miami Vice

Hauskanpito on toivottavaa, outolinnut tervetulleita ja imelät värit välttämättömyys. Pipo ei saa olla liian kireällä, kun ihmeelliset muodot ja värit yhdistyvät.

 • Karamelli- ja pastellisävyt sekoittuvat toisiinsa.
 • Geometriset ja epäsymmetriset muodot.
 • Palmut ja aurinko näkyvät esineissä ja kuoseissa.
 • Erikoiset ja humoristiset esineet. Rajaton ja hulvaton meininki.
Isokuvioinen tapetti ottaa huoneen haltuun. Pidä muut kuosit kurissa, jotta näyttävä seinä pääsee oikeuksiinsa. Cole & Sonin Palm Leaves (112/2005) -tapetti, Lauritzon. PS 2017 -malliston kulmalepotuolissa on 18 tyynyä, Ikea. Vaaleanpunaiset Dinera-astiat ja mintunvihreät Färgrik-astiat, Ikea. Vaaleanpunainen Nomessin Splash-tyyny, Stockmann. Selettin Les Volières -metallikaappi, Out of the Dark. Koristeflamingo, Hemtex. Design Letters -muistitaulu, -kirjaimet ja Menun Socket-polttimo, Finnish Design Shop. Octavo-paperimaljakko ja Penny-skeittilauta, Xmas Garage. Quu-V6L9 -riippuvalaisin, Upwood. Sphera Nordstar -malliston vinyylimatto (50220 Mineral), Forbo. Kolmioseinäke on maalattu Tikkurilan Harmony-maalin H393-sävyllä.
Pidä sävyt kohtuullisen vaaleina, jos yhdistät useamman karkkivärin. Muuten lopputulos saattaa räjäyttää tajunnan. Selettin Twitable-lintuhäkki, Out of the Dark. Nak Nak Super Narrow Slim -kaappi, Finnish Design Shop. &Kleveringin lintusäästölipas ja Little Big Roomin paperikoristeet, Xmas Garage. Banaanimaljakko, Zarro. Hayn hammasharjat, Formverk. Seinä on maalattu Tikkurilan Harmony-maalin V442-sävyllä.
Kommentoi »