Voi mikä kalanruotokuosi! Ikean peruslipasto muuttui aivan ihanaksi – alle 10 eurolla
Tee itse
Voi mikä kalanruotokuosi! Ikean peruslipasto muuttui aivan ihanaksi – alle 10 eurolla
Joskus suurimmat ideat syntyvät pienistä havainnoista. Bloggaaja Maria Korhonen ärsyyntyi tylsästä lipastosta ja keksi toteuttaa kalanruotokuvion lipaston pintaan.
Julkaistu 7.2.2018
Meillä kotona

Joskus suurimmat ideat syntyvät pienistä havainnoista. Bloggaaja Maria Korhonen sai DIY-idean tuijotellessaan ärsyyntyneenä lipastoa, jonka oli aikoinaan ostanut puolisonsa kanssa Ikeasta ensimmäiseen yhteiseen kotiin.

"Lipastossa oli läpinäkyvät ikkunat, jotka ärsyttivät minua. Mietin, saisinko ne peitettyä jollain kalvolla tai muulla vastaavalla", Maria muistelee.

"Sitten törmäsin sattumalta isoon pussilliseen sytytystikkuja kuudella eurolla. Olin ihastunut kalanruotokuvioon ja aloin pohtia, jos sellaisen saisi toteutettua lipaston pintaan. Ostin tikut Biltemasta, mutta niitä ei ole juuri nyt siellä myynnissä. Tikut voi kuitenkin korvata luovasti esimerkiksi askartelukaupasta saatavilla jäätelötikuilla tai miksei vaikka lääkärien käyttämillä spaatteleilla [puinen lasta, jolla katsotaan nielua]."

Näin Maria toteutti kalanruotokuvion lipaston pintaan:

  1. Lado tikkuja kalanruotokuvioksi, ja liimaa ne paikoilleen puuliimalla.
  2. Kun liima oli kuivunut ja tikut ovat kiinni kunnolla, sahaa pistosahalla ylimääräiset pois.
  3. Hio reunat siisteiksi hiomakoneella.
  4. Vetimet syntyvät kirpparilta löytyneestä vyöstä, josta leikatut palaset kiinnitetään ruuvilla laatikoihin.

Kun lipaston kuviosta tuli onnistunut, Maria päätti toteuttaa kalanruotokuvion myös kirjahyllyyn. Kirjahyllyn oven pohjana on rautakaupasta saatu ylijäämäkalustelevy, johon hän liimasi tikkuja kahteen riviin. Muuten toteutus on sama kuin lipastossa eli työvaiheina liimaus, sahaus ja hionta. Vetimenä Maria käytti samaa nahkavyötä, jota jäi lipaston tuunauksesta jäljelle.

"Tämän tuunauksen ansiosta lipasto sai täysin uuden elämän. Olen ihastunut ennen kaikkea siihen, miten hulluista ideoista ja pienellä rahalla voi saada jotain kaunista aikaan."

Maria kirjoittaa Kotitalosta-blogia, jota pääset lukemaan täältä.

2 kommenttia