Sisustusvaikuttaja vinkkaa: "Matoilla pystyt helposti luomaan yhtenäisyyttä kodin eri tiloihin"
Mainos: VM Carpet
Sisustusvaikuttaja vinkkaa: "Matoilla pystyt helposti luomaan yhtenäisyyttä kodin eri tiloihin"
Avoimeen tilaan on helppo luoda yhtenäistä tunnelmaa oikein valituilla matoilla. Toisiaan mukaileva värimaailma ja tyyli riittävät, mallin voi valita käyttötarkoituksen mukaan.

Jyväskyläläisen Anna-Kaisa Kangasniemen kodin alakerta on avointa tilaa ja kokonaisuuden kruunaa viiden ja puolen metrin huonekorkeus. Olohuone sulautuu saumattomasti ruokailutilaan, jonka vierestä löytyy keittiö.

Sisustamisesta Kangasniemi kiinnostui jo lapsena ja hänen innostuksensa laittaa koti kauniiksi on peräisin tuolta ajalta. Instagramissa hänen sisustusratkaisujaan pääsee ihailemaan pilkahdus_sisustuksesta-tilillä.

– Tykkäsin jo pienenä laittaa omaa huonettani nätiksi. Nyt aikuisena olin ennen työelämään palaamista pitkään kotiäitinä ja etenkin silloin oli ihana juttu, kun kotona oli nättiä ja siistiä. Lapsiperhe-elämän myötä olen kuitenkin oppinut sietämään myös kaaosta, hän kertoo naurahtaen.

Sisustamisen lisäksi Anna-Kaisa Kangasniemi nauttii siitä, että voi kattaa pöydän kauniiksi etenkin erityistilaisuuksissa. Hänen uusin sisustuslöytönsä on ruokailutilan kalanruotokuvioinen Elsa-matto, joka on paitsi tyylikäs myös helppo pitää puhtaana.

Kangasniemi on luonteeltaan touhukas ja eläväinen – vastapainoksi hän kertoo tarvitsevansa seesteisen ympäristön. Niinpä hän suosii selkeää sisustusta ja mustavalkoista väritystä.

– Nautin yksinkertaisista ja selkeistä linjoista. Kukilla ja tyynynpäällisillä saa helposti muokattua yleisilmettä esimerkiksi pääsiäisenä tai jouluna.

Yhtenäistä tunnelmaa matoilla

Sisustusratkaisuja tehdessään Kangasniemi on punninnut tarkkaan vaihtoehtoja paitsi huonekalujen myös esimerkiksi mattojen ja valaisemien kohdalla.

– Mattojen rooli korostuu avoimen tilan lisäksi myös esimerkiksi tällaisessa vähäeleisessä sisustuksessa. Maton voi ajatella yhtenä huonekaluna, jolloin laatuun ja ajattomuuteen kannattaa panostaa, hän vinkkaa.

Samaa tyyliä ja värimaailmaa edustavat olohuoneen Hattara- ja ruokailutilan Elsa-matto sitovat tilat kauniisti yhteen.

Nykyisessä kodissa Kangasniemi halusi luoda sisustuksen avulla isoon tilaan yhtenäistä tunnelmaa. Niinpä hän valitsi samaa värimaailmaa toistavat matot huomioiden kuitenkin kummankin tilan käyttötarkoituksen.

– Aiemmin ajattelin, että mattojen tulisi olla samanlaisia. Huomasin kuitenkin, että kokonaisuudesta tulee kiinnostava, kun ne ovat hieman erilaiset. On myös hyvä juttu, että etenkin ruokapöydän alla oleva matto on paitsi riittävän iso myös helppo pitää puhtaana.

Matot käyttötarkoituksen ja tyylin mukaan

Olohuoneeseen Kangasniemi valitsi kotimaisen VM Carpetin valikoimasta selkeälinjaisen Hattaran, jonka pinta on pehmeä ja eläväinen. Ruokapöydän alla on puolestaan kalanruotokuvioinen Elsa.

– Ruokailutilaan ja olohuoneeseen on näkymä ulko-oven lisäksi myös yläkerrasta. Siksi on kiva, että matot sointuvat toisiinsa ja kokonaisuus on harmoninen. Näiden kahden maton yhdistelmä on tyylikäs ja särmikäs, mutta samalla kodikas, hän kertoo.

Matalanukkainen Hattara-matto tuntuu ylellisen pehmeältä jalan alla. Se soveltuu erinomaisesti olohuoneen lisäksi myös makuuhuoneeseen.

Molemmat matot on helppo pitää puhtaana. Myös perheen robotti-imuri suoriutuu tehtävästään ongelmitta, mikä oli yksi valintakriteeri. Valintaan vaikutti myös se, että molemmissa matoissa oli useampia kokovaihtoehtoja.

– Sekä olohuoneemme että ruokailutilamme ovat suhteellisen isoja, joten pieni matto olisi helposti näyttänyt hassulta. Nyt mittasuhteet pysyvät oikeina ja kokonaisuus harmonisena. Minulle oli myös tärkeää, että ruokapöydän alla oleva matto ulottuu riittävästi tuolien alle.

Olohuoneen ja ruokailutilan lisäksi matolla on iso rooli Kangasniemen makuuhuoneessa. Sinne hän on valinnut eläväpintaisen Basaltin.

– Halusin makuuhuoneeseen riittävän ison ja pehmeän maton, joka tuntuu ihanalta jalan alla aamulla, kun nousee sängystä, hän kertoo.

Niin rentoon kuin hienostuneeseenkin sisustukseen sopivan Basaltti-maton kaunis eläväinen pinta rakentuu auki leikatusta lenkkinukasta.

Kommentoi »