Vitsinheitto johti asuntokauppoihin! Emman ja Jusun puutalokodissa on sopivasti mummolafiilistä – ”Vältän sellaista, mitä on joka kodissa”
Sisustus
Vitsinheitto johti asuntokauppoihin! Emman ja Jusun puutalokodissa on sopivasti mummolafiilistä – ”Vältän sellaista, mitä on joka kodissa”
Emma Kaivolan ja Juha-Matti "Jusu" Luostarisen mustavalkoinen tyyli sai leikkisyyttä viherkasveista, vanhoista kalusteista ja väreistä, kun he ostivat kodin puutalosta Turun Port Arthurista. ”En kaipaa turhakkeita, odotan mieluummin kuin hankin väliaikaista”, Emma kertoo.
Julkaistu 19.5.2020
Kotivinkki

Emma Kaivola ja Juha-Matti ”Jusu” Luostarinen ostivat ensimmäiseksi yhteiseksi kodiksi tunnelmallisen puutalokolmion Turun Port Arthurista eli Portsasta. Pariskunta oli sitä ennen asunut yhdessä vasta vähän vähän aikaa Emman pienessä yksiössä Turun keskustassa, mutta kaipasi lisää tilaa.

Mikä sai teidät ostamaan ensimmäisen yhteisen kodin?

Emme ehkä olisi ostaneet omaa asuntoa vielä, mutta kun heitimme vitsillä tuttavapariskunnalle, että voisimme ostaa heidän kotinsa, asiat lähtivät rullaamaan. He päätyivät myymään kaiken omaisuutensa ja muuttamaan ulkomaille.

Portsan asunnot ovat todella kysyttyjä ja menevät nopeasti kaupaksi. Oli kätevää hankkia asunto suoraan kavereilta, sillä näin vältyimme kilpailulta. Plussaa oli myös se, että tunsimme asunnon ja sen asukkaat jo entuudestaan.

Avaimet pysyvät tallessa eteisen seinällä magneettisessa ilmoitustaulussa. Se on turkulaisen Kotonadesignin. Tervetuloa-kyltin on valmistanut lahtelainen Puine.
Keittiön vanha hella toimii lisälaskutilana ja talvella lämmönlähteenä. Saanan ja Ollin sekä KUI Designin keittiöpyyhkeet tuovat väriä.
Keittiön pöydän trumpettijalka on Ikean löytötorilta ja pöytälevyn valmisti työkaverin avomies. Tuolit ovat kirpputoreilta. Kattovalaisin on Andbrosin.
Emma suosii kotimaisia ja leikkisiä esineitä. Pullalautaset saavat olla eri paria. Kahvikupit ovat turkulaisen Tonfisk Designin.
Työpisteelle löytyi paikka yläkerran ikkunoiden alta. Talo on Portsan korkeimpia, ja yläkerrasta on upeat näkymät yli korttelin. Emma hankkii edullisia kortteja ja julisteita, joilla on helppo vaihtaa huoneen ilmettä.
Makuuhuoneen liukumaalattu seinä on yksi Emman suosikeista. Hän maalasi sen äitinsä kanssa. Saanan ja Ollin Finartelle suunnittelema Aitta-viltti toimii päiväpeittona.
Kauneimmat vaatteet ja asusteet saavat olla esillä.
Pyörillä liikkuva taso on tehty vanhasta ikkunasta. List of Countries -juliste on Bold Tuesdayn.

Teet töitä designyrityksessä. Millainen sisustaja olet?

En kaipaa turhakkeita, joten odotan mieluummin kuin hankin mitään väliaikaista. Hankintojen pitää olla käytännöllisiä ja tarpeellisia. Vältän sellaista, mitä on joka kodissa. Haluaisin tehdä hankintoja enemmän kirpputorilta, mutta kärsivällisyys ei aina riitä. Jos tarvitsemme uuden tv-tason, haluan sen heti. Jos näen tarjouksessa jonkin pitkään haaveilemani design-esineen, ostan sen vaikka luotolla. Haluan satsata erityisesti valaisimiin. Pelkkä design ei kuitenkaan riitä, vaan hankinnoissa pitää olla jokin juju. Myös kotimaisuus ja leikkisyys ovat tärkeitä.

Esille pääsevät tavarat, taide ja printit, joilla on tarina tai merkitys. Taululistalla on Liisa Vuorenpään teos Kotia etsimässä. Puukuvioinen ilmoitustaulu on Kotonadesignin.
Hakolan sohva on Emman ja Jusun lempipaikka. Sininen nojatuoli on ostettu Tori.fi:stä. Keltaisen lattiatyynyn kuvion Emma ja Jusu ovat painaneet yhdessä.
Oman kodin myötä minusta on tullut aiempaa enemmän koti-ihminen.

Miten puutalokoti on muuttanut sisustustyyliänne?

Oman kodin myötä minusta on tullut aiempaa enemmän koti-ihminen. Olen jopa hankkinut kukkia ja kasveja. Yksiössä asuessamme emme olleet juurikaan kotona, ja lähikuppila oli toinen olohuoneemme. Sisustustyylini oli mustavalkoinen ja pelkistetty. Nyt haluan sopivasti mummolafiilistä, kuten räsymattoja ja värejä.

Tekstiiliartesaani, KUI Design Local Shopin myymälävastaava Emma Kaivola, 28, ja lattiapinnoittaja Juha-Matti Luostarinen, 33 asuvat vuonna 1909 valmistuneessa puutalossa Turun Port Arthurissa. Kodissa on 3 huonetta, keittiö ja sauna, yhteensä 91 neliötä.

Muokattu 25.5.2020 klo 13.50: Muutettu jutun kolmannen kuvan kuvatekstiä. Kuvassa on puuhella, ei leivinuuni.

5 kommenttia