Virkkaa tiskirätti hamppulangasta! Nyppymäinen pinta kuivaa tehokkaasti ja suloinen väri piristää keittiötä

Virkkaa tiskirätti hamppulangasta! Nyppymäinen pinta kuivaa tehokkaasti ja suloinen väri piristää keittiötä
Tiskiliinan virkkaus onnistuu myös hamppulangasta. Tehokas imukyky, hyvä hankauksenkesto ja antibakteerisuus tekevät hampusta mainion materiaalin keittiötekstiileihin. Katso ohje ja virkkaa oma tiskirätti!
Julkaistu: 10.2.2021

Tiskirätin koko: 20 x 20 cm.

Tiskirätti hamppulangasta – tarvikkeet:

  • yksi kerä harmaata (11) ja yksi kerä vaaleanpunaista (05) Fibra Natura Java -lankaa (kerä = 50 g, 100 % hamppua). Huom! Kahdesta kerästä Java-hamppulankaa virkkaat kaksi yksiväristä ja yhden raidallisen rätin.
  • virkkuukoukku 4 mm tai käsialan mukaan.

Mallivirkkaus:

Virkkaa ketjusilmukoita (kjs), kiinteitä silmukoita (ks), puolipylväitä (puolip) ja pylväitä (p) ohjeen mukaan.

Tiheys: 17 s = 10 cm.

Värinvaihto:

Tee värinvaihto seuraavasti: virkkaa vaaleanpunaisella 1 s:n päähän värinvaihtokohdasta ja virkkaa viimeinen ks, kunnes koukulla on 2 s. Tee langankierto koukulle harmaalla langalla ja vedä se molempien koukulla olevien vaaleanpunaisten silmukoiden läpi: viimeinen, edellisellä värillä virkattu ks on nyt valmis, mutta koukulla on valmiina seuraava väri.

Hamppulangasta virkattu rätti vain paranee käytön myötä, kun lanka muuttuu pehmeämmäksi. Kurkkaa myös virkatun sipulipussin ohje!

Tiskirätti virkataan hamppulangasta näin

Tee 37 kjs:n aloitusketju.

1. krs (vaaleanpunainen): Tee kolmanteen kjs:aan 1 puolip ja tee ketjuun vielä 34 puolip. Tee värinvaihto krs:n viimeistä silmukkaa virkattaessa, käänny.

2. krs (harmaa): Tee 1 kjs kääntymistä varten ja tee 2 ks. *Tee 1 p samalla kohdalla olevan, edellisen krs:n puolip:n ”rungon” ympäri: tee langankierto, vie koukku edellisen krs:n puolip:n rungon takaa oikealta vasemmalle työn eteen, tee langankierto ja vedä se silmukaksi samalla kun tuot koukun takaisin edellisen krs:n puolip:n takaa vasemmalta oikealle, virkkaa pylväs loppuun normaalisti eli ’tee langankierto ja vedä se kahden koukulla olevan s:n läpi’, toista ’-’. Virkkaa seuraavaan s:aan normaalisti 1 ks*, toista *–* yhteensä 16 krt, virkkaa vielä 1 ks, käänny.

3. krs (harmaa): Tee 2 kjs kääntymistä varten ja virkkaa 35 puolip, käänny. Huom! Vaihda työhön vaaleanpunainen lanka 3. krs:n viimeistä silmukkaa virkatessa. Toista kerroksia 2–3 vielä yhteensä 12 krt. Vaihda väri aina 3. krs:n lopussa. Virkkaa lopuksi harmaalla kuten ohjeen 2. krs, käänny ja virkkaa vielä yksi krs kiinteillä silmukoilla.

Viimeistely

Virkkaa viimeisen krs:n jatkoksi ripustuslenkki: Virkkaa 15 kjs:n ketju ja kiinnitä se lenkiksi ketjun juureen piilosilmukalla. Katkaise lanka ja vedä s:n läpi. Päättele langanpäät.

Lankatiedustelut: Lankava, puh. (06) 4345 500, lankava.fi

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Tee jouluiset pompom-koristeet itse! Tilaa tarvikepaketti Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »