Virkattu koru kimallelangasta
Tee itse
Virkattu koru kimallelangasta
Kaunis virkattu koru syntyy metallinhohtoisesta ompelulangasta. Niputa ohuet langat yhteen ja virkkaa niistä kaunis ranne- tai kaulakoru.
16.12.2015
 |
Kotivinkki

Koru tehdään ketjusilmukoilla, jotka yhdistetään renkaaksi. Lyhyestä ketjusta kieputat moninkertaisen sormuksen tai siron, kaksinkertaisen rannerenkaan. Pitkästä ketjusta taas syntyy näyttävä rannerengas tai iltapukuun sopiva ylipitkä kaulakoru. Valitse kullan- tai hopeanvärinen kimallelanka asusi mukaan. Hyödynnä sen  pariksi tavallisten ompelulankojen jämiä.

NÄITÄ TARVITSET

  • neljä rullaa ompelulankaa (kuvan koruissa on materiaaleina kaksi rullaa kullanväristä Coatsin ompelulankaa, yksi rulla harmaata ja yksi tummanruskeaa)
  • virkkuukoukun nro 3 tai käsialan mukaan
  • silmäneulan.

MITAT

Lyhyen ketjun pituus: 40 cm.

Pitkän ketjun pituus: 450 cm.     

Mallivirkkaus: virkataan ketjusilmukoita (kjs) ja kiinteitä silmukoita (ks) ohjeen mukaan.

Tiheys: 22 kjs = 10 cm.

TEE NÄIN

1. Tee neljästä ompelulangasta nippu ja tee niillä aloitussilmukka. Virkkaa ketjusilmukoita 40 (450) cm tai haluamasi pituinen ketju.

2. Sulje ketju renkaaksi piilosilmukalla. Virkkaa 1 kjs ja virkkaa ketjun ketjusilmukoihin 5 (10) kiinteätä silmukkaa. Virkkaa samalla aloituslanganpää kiinteiden silmukoiden sisään.

3. Katkaise lanka ja vedä silmukan läpi. Pujottele langanpäät vielä silmäneulan avulla huolellisesti kiinteiden silmukoiden sisään. Virkattu koru on valmis!

Vink vink Viritä ohjetta tekemällä ketjuun koristesolmuja tai pujota siihen virkatessasi helmiä.

Kommentoi »