Unelmien Talo&Koti

Virkattu kaitaliina koristaa pöydän – katso simppeli ohje, joka sopii myös aloittelijan taidoille

Virkattu kaitaliina koristaa pöydän – katso simppeli ohje, joka sopii myös aloittelijan taidoille
Virkattu kaitaliina valmistuu pehmeästä mutta napakasta puuvillalangasta, ja se viimeistellään hapsuilla. Yksinkertainen ohje sopii myös aloittelijalle.
Julkaistu: 25.5.2022

Kaitaliinan koko: noin 30 x 90 cm + hapsut.

Virkattu kaitaliina – tarvikkeet:

  • 150 g Novita Cotton Soft -lanka, sävy punasavi (640)
  • virkkuukoukku, 3 mm tai käsialan mukaan.

Lyhenteet:

  • kjs = ketjusilmukka
  • ks = kiinteä silmukka
  • krs = kerros
  • s = silmukka
  • p = pylväs
  • pp = pitkä pylväs
  • 3 p yhteen = virkkaa 3 p viimeistä langankiertoa ja läpivetoa vaille valmiiiksi, kierrä lanka koukulle ja vedä kaikkien koukulla olevien s:iden läpi.

Mallivirkkaus

Virkkaa ketjusilmukoita (kjs), kiinteitä silmukoita (ks), pylväitä (p) ja pitkiä pylväitä (pp) ohjeen ja piirroksen mukaan. 5 mallikertaa = 10 cm.

Kaitaliinasta tulee napakka mutta pehmeä puuvilla­langalla. Novita Cotton Soft -lanka kestää myös konepesun 60 asteessa.

Kaitaliina virkataan näin

Virkkaa aloitusketjuksi 64 ketjusilmukkaa (kjs). Virkkaa koukusta laskien toiseen kjs:aan 1 kiinteä silmukka (ks) ja vielä 1 ks jokaiseen aloitusketjun s:aan = 63 ks. Käännä työ.

Aloita mallivirkkaus piirroksen 1. kerrokselta:

1. krs: virkkaa nousuun 1 kjs, 2 ks, *virkkaa 5 kjs, jätä kolme s:aa väliin ja virkkaa seuraavaan s:aan 1 ks*, toista *−* vielä 14 kertaa ja virkkaa viimeiseen s:aan 1 ks. Työhön tuli 15 mallikertaa. Käännä työ.

2. krs: virkkaa nousuun 4 kjs, 1 pitkä pylväs (pp) seuraavaan ks:aan, virkkaa kjs-kaareen 3 p, *1 kjs, virkkaa seuraavaan kjs-kaareen 3 p*, toista *−* vielä 14 kertaa ja virkkaa kerroksen kahteen viimeiseen s:aan 1 pp. Käännä työ.

Jatka virkkaamista piirroksen mukaan 3. kerrokselta. Toista sitten kerroksia 4−7, kunnes kaitaliinan pituus on noin 90 cm ja olet viimeksi virkannut piirroksen 7. kerroksen. Virkkaa vielä kerrokset 8−9.

Viimeistele höyryttämällä kaitaliina kevyesti ja päättele langanpäät.

Hapsut

Tee kaitaliinan päihin hapsut, 1 hapsu jokaiseen kjs-kaareen. Leikkaa yhtä hapsua varten 5 noin 20 cm pitkää langanpätkää. Aseta langat yhteen ja taita kaksinkerroin. Vedä lankakimppu taitetusta päästään kaitaliinan reunan läpi ja vedä avoin pää taitetun läpi, kiristä. Höyrytä hapsut ja tasoita niiden päät.

Punasaven sävy tekee kaitaliinasta herkullisen ilmestyksen.

Ohjetiedustelut: @novita.fi tai puh. 040 178 2266 ma ja ke klo 10–12. Lankatiedustelut: novita.lankapalvelu@novita.fi tai www.novitaknits.com.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Tee jouluiset pompom-koristeet itse! Tilaa tarvikepaketti Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »