Viehkeä vintagevalaisin × 7 – kokosimme kirppisretken inspiraatioksi kuvat retroihastuksista ja designhelmistä
Nostalgian valoa
Viehkeä vintagevalaisin × 7 – kokosimme kirppisretken inspiraatioksi kuvat retroihastuksista ja designhelmistä
Sorvatut puujalat ja muodokkaat maitokuvut! Jos arvostat ajatonta muotoilua ja kestäviä materiaaleja, hanki valaisimesi käytettynä: joko vanhoja designvalioita tai nyt trendikästä retroa. Poimimme 7 hurmaavaa vintagevalaisinta kerroksellisesti sisustetuista kodeista.
9.11.2023
 |
Avotakka

1. Linjakas lukuvalo

70-luvun kerrostalokodin makuuhuoneessa on yhdistelty inspiroivasti puuta, messinkiä ja rottinkia. KT-valaistuksen messinkinen pöytävalaisin 80–90-luvulta on kierrätyslöytö Orivedeltä. Se sopii mittasuhteiltaan 60-luvun tiikkiseen yöpöytään ja antaa hyvän lukuvalon. Vanhan messinkivalaisimen voi puhdistaa seoksella, jossa on puoli litraa etikkaa ja siihen liotettuna ruokalusikallinen suolaa.

2. Modernia mummolatyyliä

Vanhoilla kalusteilla sisustetun olohuoneen puusta sorvattu lampunjalka on nyt trendikäs pliseerattuine varjostimineen. Kirpputoreilla näkee usein koreita lampunjalkoja, joista puuttuu varjostin. Pliseerattuja varjostimia myy esimerkiksi Homeroom.

3. Charmikas olan yli kurkistelija

Klassinen lattiavalaisin toimii tunnelma- ja lukuvalona. Messinkijalkaisessa valaisimessa on tekstiilivarjostin. Esimerkiksi Varjostinnurkka entisöi varjostimia ja valmistaa tilauksesta uusia. Divaani on tanskalaisten Peter Hvidtin ja Orla Mølgaard Nielsenin Minerva-sarjaa.

4. Näe punaista

Niiaava jalkavalaisin on kierrätyslöytö, jonka upea punaisen sävy toistuu seinälistoituksissa. Listojen sävy on Tikkurilan L418 Nektar ja seinän Tikkurilan H471. Seinällä on Eija Vehviläisen kuvituksia.

5. Siro kaunotar

Kahteen suuntaan valaiseva 1950-luvun lattiavalaisin sopii luontevasti saman aikakauden tiikkisenkin ja Martelan 70-luvun Vista-nojatuolin kupeeseen. Kaarevan lattiavalaisimen muodokkaat kuvut ovat maitolasia.

6. Vanha mutta futuristinen

Tässä kodissa on yhdistelty ennakkoluulottomasti perinteisiä ja moderneja vintage-kalusteita sekä materiaaleja. Verner Pantonin vuonna 1971 suunnittelemassa Panthella 400 -pöytävalaisimessa on kermansävyinen jalka ja hieman isompi kupu kuin uustuotannossa olevissa vitivalkoisissa Panthella-pöytävalaisimissa.

7. Komeat klassikot

Olohuoneen tasapainoinen valaisu on toteutettu eri puolille huonetta sijoitetuilla lattia- ja pöytävalaisimilla. Ruokapöydän yllä on Artekin Aalto A110 -riippuvalaisin. Asukas on perinyt isoisältään Lisa Johansson-Papen suunnittelemat Senator-pöytä- ja lattiavalaisimet, joiden messinkirungoissa on nahkakierteet.

1 kommentti