Vinkit ulko-oven valintaan – tyylikäs ovi viimeistelee talon
Mainos: JELD-WEN
Vinkit ulko-oven valintaan – tyylikäs ovi viimeistelee talon
Ulko-ovi toivottaa vieraat tervetulleeksi ja viimeistelee talon tyylin. Laadukas ulko-ovi on lisäksi energiatehokas, turvallinen ja kestävä.
Teksti

4.9.2017

Ulko-ovi on näkyvä osa talon ja kodin julkisivua. Ulko-ovella voi korostaa talon arkkitehtuuria tai säväyttää vaikkapa erottuvan värisellä ovella. Ulko-ovella on muitakin tehtäviä kuin näyttää hyvältä. Laadukas ulko-ovi lisää turvallisuutta ja pitää lämmön sisällä sekä kylmän ulkona.

1. Valitse ulkonäkö

Ulko-oven mallia, väriä ja materiaalia kannattaa harkita ajan kanssa. Varsinkin pääsisäänkäynnin ulko-ovella on suuri merkitys koko talon tyyliin ja tunnelmaan.

Valittavana on turvallisia perusvärejä, mutta mikset valitsisi paraatioveksi persoonallisen väristä ovea, joka erottuu kadun muiden talojen ovista selkeästi. Lisäksi ovia on saatavilla saarniviilutettuna sekä kaksivärimaalattuna, jossa sisäpuoli on sävytetty sisustuksen väreihin.

Lasitettu ovi tuo valoa eteiseen ja antaa näköyhteyden ulos. Näköyhteyttä voi myös rajoittaa valitsemalla ulko-oveen satiini- tai kuviolasin.

Function-oven saa saarniviilulla ja maalattuna.

Ulko-ovimalleja on kymmeniä ja tyylejä modernista klassiseen. ADVANCE-valikoiman ovimallistojen ovia voi personoida mieleisekseen väri- ja lasivalinnoilla. Katso tästä kaikki JELD-WENin ulko-ovimallit.

  • Character-ulko-ovet edustavat tyylikästä minimalismia ja korkealaatuista skandinaavista muotoilua. Ovissa on hienostuneet piilosaranat. Valittavana on 10 uniikkia ovimallia. Character-ulko-ovien lasiaukot ovat tyylikkäästi listattomat.
  • Function-ulko-ovien kurinalainen, symmetrinen ja geometrinen muotokieli sopii niin moderniin kuin perinteiseen taloon. Kuvioitu Function-ovi on eteisen puolelta sileä.
  • Classic-ulko-ovi on tyylikäs ja harkittu yksityiskohta, joka huokuu 1800-luvun arkkitehtuurin muotokieltä. Classic-ulko-ovien kuviointi on elegantin koristeellista ja ilahduttavan yksityiskohtaista. Molemmin puolin kuvioitu ulko-ovi on osa harkittua sisustusta.
JELD-WEN-ulko-ovet Character Pulse, Function F2090 W82 ja Classic C1881 W48.

2. Määritä energiatehokkuus

Hyvä ulko-ovi pitää kylmän ja kosteuden talon ulkopuolella ja lämmön sisällä. Energiatehokkaat ulko-ovet on suunniteltu niin, että ulko-ovi on vedoton ja lämmönhukka mahdollisimman pieni. Kaikki JELD-WEN-ulko-ovet on valmistettu energiatehokkaista materiaaleista. ADVANCE-malliston ulko-ovissa on lisäksi tuplatiivistys.

JELD-WENin ADVANCE-valikoiman ulko-ovissa on tukeva 70 mm paksu runkorakenne, joka ehkäisee lämpötilojen vaihtelun aiheuttamaa oven vääntymistä. Lisäksi Function-, Classic- ja Balcony-ulko-oviin saa lisävarusteena 90 mm paksun, energiapihin Arctic-rakenteen. Arctic-rakenteen ansiosta oven lämpöarvo paranee ulkonäön säilyessä samana.

3. Valitse turvallisuus

Kodin kaikkien ovien tulisi olla turvallisia. Murtovarkaita houkuttelee erityisesti katseilta piilossa olevat huonokuntoiset taka- ja kellarinovet, joten niihinkin kannattaa ehdottomasti panostaa.

ADVANCE-valikoiman ulko-oviin sekä parvekeoviin voit valita erilaisia turvallisuutta lisääviä lisätarvikkeita kuten Yale Doorman -älylukon, Abloy Sento -avainpesä-vääntönupin, turvalukkorungon ja murtosuojaraudan.

Lisäksi tiettyjä ulko-ovimalleja saa EI30 paloluokiteltuna.

Kokeile ulko-ovia kotiisi sovelluksella

Jos haluat kokeilla ovia virtuaalisesti omaan kotiisi, lataa Door Designer –sovellus iOS- tai Android-laitteeseesi ja kokeile miltä ovi näyttää todellisessa ympäristössä. Ota kuva nykyisestä ulko-oven oviaukosta ja kokeile kuvaan erilaisia ovimalleja.

JELD-WEN Suomi Oy on oviasiantuntija, joka kehittää, valmistaa, markkinoi ja myy visuaalisesti ja toiminnallisesti laadukkaita sisäovia, ulko-ovia, saunanovia sekä ääni- ja paloeristettyjä ovia suomalaisiin koteihin ja julkisiin tiloihin. Avaa ovi mahdollisuuksiin osoitteessa www.jeld-wen.fi

Kommentoi »