Hoi, etäilijä! 10 vinkkiä, joilla teet toimivan (ja silti kauniin) työpisteen kotiin

Hoi, etäilijä! 10 vinkkiä, joilla teet toimivan (ja silti kauniin) työpisteen kotiin
Kotiin kannattaa perustaa etätöitä varten työnurkkaus, jossa on säädettävä, ergonominen työtuoli ja siro, käytännöllinen työpöytä. Avotakan sisustustoimittaja etsi puolestasi toimivat ja kauniit ratkaisut työhuoneeseen.
Julkaistu: 8.4.2020

1. Työpiste sopii pieneenkin kotiin

Seinää vasten nojaavaa kapea, siro työtaso on nerokas ratkaisu pienehkössä makuuhuoneessa. Leveä pöytä vie turhaan tilaa, jos työskennellessä käytetään pelkästään tietokonetta. Jakkara ei ole kovin ergonominen ratkaisu, mutta pehmustettuna sekin toimii, jos koneen ääressä ei tarvitse istua pitkiä aikoja kerrallaan.

Seinään nojaava pöytä ja jakkara ovat Skagerakin.

Jos haluat työskennellä seisten kannettavan tietokoneen ääressä, kiinnitä seinään kulmaraudoilla tukeva koivuvanerilevy. Sopiva mitta on 40 x 60 cm. Seinään kiinnitettävä Kullaberg-työtaso löytyy esimerkiksi Jotexilta.

2. Seisomatukea retrotyylillä

Nahkaverhoiltu Trollberget on tukeva istuin ja seisomatuki (kork. 80 cm), joka sopii korkean pöytätason ääreen.

Trollberget-istuin ja seisomatuki 99,95 €, Ikea.

3. Kokonaisuus, johon voi lisätä osia

Tämä kodikas työpiste on rakennettu String-hyllystä, jossa on leveä hyllytaso työskentelyä varten. Erillisessä laatikostossa on säilytystilaa tärkeille papereille. Vanerista valmistetun työtuolin istuinmukavuutta lisää muhkea lampaantalja.

Kuvan String-hyllykokonaisuus maksaa noin 600 €.

Lundian klassisesta mäntyhyllystä saa käytännöllisen työpisteen hyllyyn kiinnitettävän pöytälevyn avulla, jota tukemaan tarvitaan kaksi Classic-sarjan mäntypuista pöydän jalkaa.

4. Tuoli on tärkeä

Pyörivässä Hyg-tuolissa on kuppimainen istuin, jonka pyöristetyt kulmat lisäävät käyttömukavuutta. Materiaalina on polypropeeni ja teräs.

Hyg-tuoli 445 €, Normann Copenhagen.

5. Kynät ja muut käden ulottuvilla

Kirjoituspöydän taustana on tilanjakajana toimiva levy, johon on kiinnitetty erikokoisia säilytyslokeroita kynille, konttoritarvikkeille ja papereille. Puulevyistä tehdyn pöytärungon alla on näppärä pyörillä liikuteltava laatikosto.

Seinäkkeeseen on kiinnitetty Normann Copenhagenin kätevät Pocket Organiser -lokerot.

Reikä- ja korkkilevy ovat hyviä ilmoitustaulumateriaaleja. Design Lettersin Letter Board -tauluja saa A4- ja A3 -koossa, viidessä eri värissä. Ikean valikoimissa taas on kätevä Svensås-korkkitaulu.

6. Tulevaisuuden klassikko

Vitran Rookie-työtuolin T-kirjaimen mallinen, pehmustettu selkänoja sekä istuin joustavat istuessa. Tuoli sopii monelle mahdollisimman vähin säädöin.

Rookie-työtuoli 445 €, Finnish Design Shop.

7. Työpiste kahdelle hengelle

Kahden pukkijalkapöydän yhdistelmä on mainio ratkaisu silloin, kun pöydän ääressä työskentelee kaksi henkilöä. Pöytäratkaisu sopii myös lasten läksyjentekopisteeksi. Pöydän toisessa päädyssä on leveä säilytyslaatikosto.

Lerberg-pukkijalat ovat Ikeasta. Puinen työtuoli on Bilnäsin.

Pöytälevyn voi teettää määrämittaisena puusepänliikkeessä. Esimerkiksi Bauhaus myy erikokoisia pöytälevyjä. Hayn metallliset Stand Loop -pukkijalat ovat tukevat ja sirot.

8. Kotimainen klassikko

Olli Mannermaan suunnittelema Kilta-tuoli vuodelta 1955 on toimistotuolien klassikko. Pehmustetussa, nojatuolimaisessa mutta tukevassa tuolissa on mukava istua.

Kilta-tuoli 250 €, Martela.

9. Vihreä väri rauhoittaa, töissäkin

Vihreä on rauhoittava väri työhuoneessa. Ikkunan edessä on seinästä seinään ulottuva kapea työtaso ja keveä rottinkituoli. On hyvä idea sijoittaa työhuoneeseen erillinen kaappi, jonne voi piilottaa tilaa vievät kansiot.

Seinän väri on Tikkurilan N494 Nefriitti. Suosittu rottinkikaappi on Ikean Stockholm-mallistosta.

Kirpputoreilta ja kierrätyskeskuksista kannattaa etsiä vanhoja puukaappeja. Niihin voi tehdä tai teettää uudet ovet trendikkäästä reikärottingista, jota myy rullatavarana (leveys 60 cm) esimerkiksi Muovikum.

10. Ajaton ja tyylikäs tuoli

Långfjäll-tuolissa on selän kaarta mukaileva selkänoja ja pehmustettu istuin sekä korkeudensäätömekanismi. Tuolia on saatava useissa värisävyissä.

Långfjäll-tuoli 149 €, Ikea.
Kommentoi »