
Viinillä on väliä! Ranskalainen illallinen loistaa, kun valitset juustojen, ankan ja jälkiruoan kumppaniksi oikeat viinit – katso asiantuntijan vinkit
Valkoviini kypsille juustoille, makea punaviini suklaalle ja kuohuviini alkumaljaksi. Poimi viiniasiantuntija Ilkka Sirénin täydelliset viiniparitukset ranskalaiseen iltaan.
Alkumaljojen aatelinen
Kuiva luxemburgilainen kuohuviini on nappivalinta alkumaljaksi. Kuohuviinin ryhdikäs kuplarakenne ja virkistävä hapokkuus herättelee ruokahalua. Perinteisellä pullokäymismenetelmällä valmistetun kuohuviinin aromiprofiili on hennon paahteinen, kypsän sitruksinen ja aprikoosinen. Suutuntuma on runsas ja pitkä, minkä ansiosta kuohuviini pärjää myös ruokapöydässä mainiosti.

Viehkeä valkkari kermaiselle ruoalle
Chenin Blanc -rypäleestä valmistettu eteläafrikkalainen valkoviini on käynyt tammitynnyreissä, mikä antaa viinille rakennetta ja luonnetta. Viinin runsas ja kermainen suutuntuma sekä trooppisten hedelmien, vaniljan ja pähkinäisten vivahteiden aromit täydentävät esimerkiksi kastanjakeiton maanläheisiä ja kermaisia makuja.

Suklaan kumppani
Banyuls on makea, täyteläinen ja väkevöity punaviini Etelä-Ranskasta, joka on kuin luotu suklaisille jälkiruoille. Viinin intensiivinen makumaailma, jossa on tummien hedelmien ja suklaan vivahteita, täydentää suklaan makeutta. Tämä viini kruunaa ranskalaisen illallisen tarjoten vivahteikkaan ja nautinnollisen päätöksen aterialle.

Tuhdin aterian luottopari
Ohutkuorinen Pinot Noir tuottaa kevyitä ja keskitäyteläisiä punaviinejä, jotka tunnetaan hienostuneesta luonteesta. Viinin kevyet tanniinit ja kirkkaat punaisen marjan aromit tasapainottavat vaikka ranskalaiselle keittiölle tyypillisen ankan rikkaan ja rasvaisen maun. Lopputulos on todella herkullinen ja tasapainoinen makuelämys.

Kypsien juustojen kylkeen
Valkoviini on punaviiniä huomattavasti monipuolisempi juustoviini. Juuston rasvaisuutta tasapainottava raikas hapokkuus on valkoviinien suurin valttikortti juustolautasen äärellä. Viognierin hedelmäinen ja kukkainen aromiprofiili sekä Sauvignon Blancin rapsakka hapokkuus on ihanteellinen mietojen ja keskivahvojen juustojen pariksi. Tarjoa hinta-laatu-suhteeltaan erinomainen valkoviini viileänä laadukkaista viinilaseista.
