Viherpiha

Viherkasvit ihastuttavat myös maljakossa! Poimi ideat vehreiden leikkovihreiden käyttöön ja erilaisiin asetelmiin

Viherkasvit ihastuttavat myös maljakossa! Poimi ideat vehreiden leikkovihreiden käyttöön ja erilaisiin asetelmiin
Vehreät ja viehkeät viherkasvit sopivat leikkoina myös maljakkoon. Poimi uudenlaiset ideat viherkasvien käyttöön sisustuksessa ja loihdi trendikkäitä asetelmia arjen ja juhlien iloksi.
Julkaistu: 6.11.2018

Viherkasvibuumi on siirtynyt nyt myös maljakoihin! Jo yksi tai muutama näyttävä lehti tuo ripauksen rehevää viidakkotunnelmaa kylpy- tai olohuoneeseen tai vaikkapa juhlapöydän kattaukseen. Voit myös yhdistellä muodoiltaan, väreiltään ja pintarakenteiltaan erilaisia lehtiä, niin saat asetelmaan jännitettä ja mielenkiintoa.

Jos et raaski leikata maljakkoon omia kasvejasi, voit hyödyntää kukkakaupoissa myytäviä leikkovihreitä.

Näin teet asetelman

Leikkaa versot lehtineen mahdollisimman terävällä veitsellä ja aseta puhtaaseen maljakkoon tai pikkupulloon. Viherkasvit kestävät kauniina 1–3 viikkoa, jos vaihdat veden muutaman päivän välein. Leikkaa tarvittaessa uudet imupinnat poistamalla 1–2 senttiä verson alaosasta.

Lehtien sijaan tai ohella voit käyttää myös viherkasvien versoja, rönsyjä ja pistokkaita ja juurruttaa niistä samalla uusia taimenalkuja. Esimerkiksi peikonlehti, rönsylilja, juoru sekä lehti- ja korallikaktus juurtuvat vedessä hyvin.

Meksikosta kotoisin olevasta rennon köynnöstävästä isolehtisestä peikonlehdestä ei edes huomaa, jos siitä poistaa lehden tai pari maljakkoon. Nahkeat lehdet sopivat erinomaisesti leikoiksi, sillä ne haihduttavat vettä hitaasti ja siksi säilyvät kauan hyvännäköisinä. Myös Etelä-Amerikan sademetsistä kotoisin olevat suuri- ja liuskalehtiset köynnösvehkat säväyttävät maljakossa.

Valitse näitä kasveja:

  • peikonlehdet
  • maijat
  • viirivehkat
  • saniaiset
  • monet palmut

Vinkki!

Limoviikunasta ja ihmepensaasta eli krootonista ei kannata leikata viherleikkoja. Kasvien erittämä maitiaisneste voi aiheuttaa iho-oireita.

Viherkasvit leikkoina – 5 ideaa erilaisiin asetelmiin

Rakentele ryhmäksi

Kokoa nostalgisia pulloja ja maljoja yhteen ja aseta niihin muutamia kookkaita, erimuotoisia lehtiä esimerkiksi kentiapalmusta, araliasta ja peikonlehdestä. Jätä lehtien ympärille tilaa, jotta jokaisen muoto pääsee oikeuksiinsa.

Tue pidikkeillä

Kirpputoreilta voi löytää leikkokukille tarkoitettuja lasisia pidikkeitä, joihin myös viherkasvien lehdet saa kätevästi sujautettua. Kokeile vaikkapa tuonenkielolla tai kirjavalehtisellä traakkipuulla.

Korista kehyksillä

Sujauta lasikehykseen huonearalian graafisen koristeellinen lehti ja nosta näyttävälle paikalle ihailtavaksi. Lehden väri säilyy tuoreena parin päivän ajan, mutta on kaunis myös kuivana. Tummanvihreä sävy toistuu maljakkoasetelman tuonenkielossa ja köynnösvehkassa.

Kiepauta kellumaan

Minimalistinen vedenalainen viherasetelma syntyy kieputtamalla pullojukan pitkiä ja kapeita lehtiä pyöreään lasimaljaan. Vaihda vesi päivittäin tai joka toinen päivä, niin lehdet kestävät asetelmassa noin viikon. Halutessasi voit myös käyttää esimerkiksi kukkakaupoissa myytävän karhunheinän lehtiä.

Luota yksinkertaiseen

Jo yksikin suurikokoinen lehti tuo kotiin vehreää tunnelmaa. Valitse sen seuraksi kaunis maljakko, muuta ei tarvita!

Korjaus to 28.2.2019: Tuonenkielon nimi korjattu.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Kasteluvahdit kaikille kasveillesi! Tilaa omasi Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
1 kommentti