Sisustusarkkitehti Vertti Kivi hankki Espanjasta unelmahuoneiston, josta saavat nauttia myös lähipiiri ja työntekijät: "Elämän suola on järjestää aikaa ja juhlia ystäville"
Sisustus
Sisustusarkkitehti Vertti Kivi hankki Espanjasta unelmahuoneiston, josta saavat nauttia myös lähipiiri ja työntekijät: "Elämän suola on järjestää aikaa ja juhlia ystäville"
Marjo ja Vertti Kivi löysivät vapaa-ajankodikseen ja etätöitä varten huoneiston Espanjan Aurinkorannikolta läheltä Marbellaa. Siitä saavat nauttia tasapuolisesti myös lähipiiri ja sisustusarkkitehtitoimiston työntekijät. 160-neliöinen huoneisto oli valmiiksi sisustettu parin maun mukaan.
Julkaistu 19.8.2022
Avotakka
Suomen menestyneimpiin sisustusarkkitehteihin lukeutuva Vertti Kivi, esteettömyysasiantuntija Marjo Kivi ja parin 15-, 21- ja 24-vuotiaat lapset sekä koko sisustusarkkitehtitoimisto dSignin toimisto pääsee nauttimaan Espanjan Aurinkorannikolla sijaitsevasta lomahuoneistosta.

Aurinko helottaa täydeltä taivaalta auton mutkitellessa kiemuraista vuoristotietä kohti uudenkarheaa Palo Alto -rakennuskokonaisuutta. Sisustusarkkitehti Vertti Kivi johdattelee tulijat huoneiston uumeniin. Parvekkeelta avautuva mykistävä vuoristomaisema jatkuu silmänkantamattomiin. Kaukana siintää turkoosi Välimeri.

Vertin ja Marjon edellinen loma-asunto sijaitsi tuhat vuotta vanhassa talossa italialaisessa pikkukylässä. He pitivät sen rouheudesta ja rennosta tyylistä, mutta tällä kertaa pari kaipasi uusinta tekniikkaa, jota hiljattain valmistuneesta ja huippuarkkitehtien suunnittelemasta Palo Alto -rakennuskompleksista löytyy.

Vertti ja hänen vaimonsa Marjo viettivät kymmenen kesää vuokra-asunnossa Italiassa ennen kuin käänsivät katseensa Espanjaan.

– Sijainti luonnon keskellä vuoristossa tarjoaa rauhaa ja silti kaikki palvelut ovat käden ulottuvilla Marbellassa. Pelaamme golfia ja tennistä ja olemme käyneet laskettelemassa kolmen tunnin matkan päässä Sierra Nevadassa viikonloppuisin.

Asunto on tarkoitettu sekä vuokrattavaksi loma-asunnoksi että etätyön tekemiseen.

– Ostin paikan ennen kaikkea työntekijöillemme ja haluan, että mahdollisimman moni saa nauttia siitä. Työmarkkinoilla on valtava kilpailuetu, jos on oma työpaikka auringon alla. Elämän suola on järjestää aikaa ja juhlia ystäville.

Asuinrakennuksen vartioitu osa tarjoaa yhteiset loungetilat, uima-allasalueen ja kuntosalin huoneistojen asukkaiden käyttöön. Vertti ja Marjo haluavat vielä rakentaa yläkerran toiselle kattoterassille oman uima-altaan sekä nurkkauksen aurinkotuoleineen ja oliivipuineen.
Asunnossa on kaksi 150-neliöistä kattoterassia. ”Mieluiten istumme terassilla, kun ilma on lämmin ja harsoinen, ei liian kuuma. Illat ovat taianomaisia, kun valot syttyvät. Parasta on, kun voi viettää koko päivän ulkona”, Marjo sanoo. Puinen sohvapöytä on Eric Kusterin.
Avoimet tilat, suorat linjat ja valkoiset pinnat ovat skandinaavisen ajattomia ja istuvat polveilevaan vuoristomaisemaan.
Suurin osa huonekaluista on sisustussuunnittelija Eric Kusterin käsialaa.

Pieteetillä tehty ja modernisti varusteltu 160-neliöinen asunto oli valmiiksi sisustettu.

– Värimaailma, kalusteet ja materiaalit vastasivat omaa sisustusmakuamme, joten kokonaisuuteen oli helppo tykästyä, Marjo sanoo.

Asunto tuntui Marjosta heidän näköiseltään.

– Olisimme itsekin varmasti sisustaneet sen pitkälti samalla tavalla. Koristetyynyjä oli hieman liikaa, ja olenkin piilottanut niitä kaappeihin kymmenittäin, hän sanoo.

Vertti Kivi hoitelee työasioitaan mieluiten Eric Kusterin nojatuolista.

– Rakastan valoa, ja asunnon pitää toimia niin päivä- kuin iltavalaistuksessa. Laadukkuus on kaiken a ja o sekä valo- ja tilaratkaisuissa että sisustusmateriaaleissa, Vertti Kivi sanoo.

Hänen luotsaamansa sisustusarkkitehtitoimisto dSign on kansainvälistynyt viimeisten vuosien aikana.

– Olemme mukana eri puolilla Eurooppaa monissa kiinnostavissa hankkeissa. Tarkoituksemme on tuoda asiakkaita suunnittelumatkoille Marbellaan. Vuokraamme asuntoa myös ulkopuolisille, Vertti Kivi kertoo.

Ruokailutilan kalusteet ovat Eric Kusterin.

Vertti ja Marjo ovat olleet yhdessä jo 33 vuotta.

– Sisustusmakumme Marjon kanssa käyvät yleensä yksiin, joten asioista ei tarvitse vääntää, Vertti sanoo.

Vertti ja Marjo eivät ole toistaiseksi tuoneet Suomesta mukanaan muuta kuin vaatteita ja kirjoja kodikkuutta tuomaan. Parin tulevaisuuden suunnitelmat ovat selvät:

– Haluamme viedä suomalaista, elämyksellistä suunnittelua maailmalle. Perheenä haaveilemme siitä, että voimme jatkossa viettää enemmän laatuaikaa yhdessä ja työskennellä etänä myös Espanjasta käsin, Vertti sanoo.

Saarekkeen ääressä kokataan silloin, kun pari ei nauti alueen runsaasta ravintolatarjonnasta.
Olohuoneen kalusteet, kuten muhkea sohvaryhmä, ovat Eric Kusterin käsialaa.
Marjon lempipaikka on sänky. ”Se on upottavan pehmeä, ylellinen pesä – kuin kermavaahtoon hyppäisi. Nukun täällä äärimmäisen hyvin”, hän sanoo.
Hotellityylinen, seesteisen ylellinen makuuhuone rauhoittaa ajatukset lomataajuudelle. Eijffingerin bambutapettia löytyy niin olohuoneesta kuin makuuhuoneista.
Japanilaishenkiset kylpyhuoneet sijaitsevat makuuhuoneiden yhteydessä. Niissä on sadesuihkut sekä lämmin, liiketunnistimella syttyvä valaistus.
Lomahuoneistoa kiertävät valtavat terassit.
1 kommentti