Venla luopui eron jälkeen varovaisesta vaaleudesta ja pani uuden kotinsa pastellikylpyyn: ”Seiniä ne vain ovat”
Sisustus
Venla luopui eron jälkeen varovaisesta vaaleudesta ja pani uuden kotinsa pastellikylpyyn: ”Seiniä ne vain ovat”
1950-luvun kerrostaloasunnon vaalea ja ajaton tyyli sai eron jälkeen väripiristystä Venla Tapperin luovissa ja kokeilevissa käsissä. Nyt hänen ja Vilja-tyttären kotiin on ripoteltu pastellisävyjä ja taulukollaaseja. Lastenhuoneessa valloittavat hauskat maalaus- ja tapetointi-ideat.
3.5.2023
 |
Unelmien Talo&Koti

Hoitovapaan lähestyessä loppuaan Venla Tapper päätti pakata perheensä ja muuttokuorman ja vaihtaa maisemaa Ivalosta Kouvolaan, jossa odotti työpaikka. Tarjolla olleet kotiehdokkaat olivat joko liian kalliita tai pohjaratkaisuiltaan epämieluisia, kunnes kohdalle osui asunto, joka jäi mieleen.

Kun Venla ja hänen ­entinen puolisonsa muuttivat asuntoon, keittiön ja olkkarin välinen seinä kaadettiin. Muutos tunnelmassa oli melkoinen. Uudet keittiön­kaapistot ­hankittiin Ikeasta. Kaluste­maaleilla ­tuunatut kirppistuolit ovat ilo Venlan silmälle.

”Järkyttävä, se lienee ensimmäinen ajatus tästä asunnosta. Tapetit olivat riemunkirjavat, lattia kulahtanut ja remontin tarvetta oli kylppärissä ja keittiössä. Asunto oli kuitenkin tilava ja mahdollisen remppabudjetinkin kanssa edullinen.

Asuntokaupoissa kokeneempi isäni ajeli äidin kanssa paikan päälle tarkistuskierrokselle. He selvittivät, olisiko olohuoneen ja keittiön välinen seinä mahdollinen purkaa. Isä totesi kaiken ­olevan kunnossa, ja niin me uskalsimme tehdä tarjouksen. Näimme ­asunnon ensimmäisen kerran vasta kauppakirjojen kirjoittamisen jälkeen.

Keinuhevonen on lahja Viljan isovanhemmilta. Osan taulukollaasin julisteista on piirtänyt Venlan sisko. Kaareva peili on Rustasta. Australialaisen Mustardmaden peltikaappi on hankittu Pinnijalkapojilta. Sininen Arabian kannu on kirppis­löytö, kynttilänjalka on ­Jyskistä ja vartalo­ruukku Monkista.
Alun perin Sotkasta hankittu pöytä on kulkenut Venlan mukana jo pitkään. Hän ei luovu siitä ennen kuin tilalle löytyy yhtä hyvä. ­Julisteen Venla hankki H&M Homesta. ­
”Näimme ­asunnon ensimmäisen kerran vasta kauppakirjojen kirjoittamisen jälkeen.”
Tarjottimella ilahduttavat erilaiset kynttilänjalat, joista osa on ostettu Jyskistä. Tuolien värit toistuvat hauskasti kynttilöissä.
Vepsäläiseltä löytyneessä String-hyllyssä on kaikki, mitä aamukahvin keittoon tarvitaan. Tarjottimen Venla hankki ­Ikeasta. ­Tekstitaulu ja hedelmäkulho ovat ­Jyskistä. Mukit ovat HK Livingin.

Muuttoon oli aikaa vain neljä viikkoa, joten teimme ­asuntoon vauhdikkaasti täydellisen pintaremontin. Työ sujui ­kolmisin ­isäni ja entisen avopuolisoni kanssa. Muutimme pohjaratkaisua ­poistamalla ­yhden seinän ja muuttamalla muutaman oven sijaintia. Maalasimme nuhjuiset seinät raikkaiksi, ja laatoitimme eteisen ja keittiön. Muihin tiloihin asensimme laminaatin.

Eron myötä kodin varovaisen vaalea ja ajaton värimaailma muuttui, kun panin asunnon pastellivärikylpyyn. Olen luova ja kokeileva luonne. Teen ensin ja mietin vasta sitten, seiniähän ne vain ovat. Jos idea ei toimi, niin maalin päälle voi maalata uuden sävyn vaikka ­saman tien. Nyt silmääni miellyttävät eniten pastelliset sävyt.

Habitatin Kargo-senkki oli laadukas ostos, joka kestää aikaa. Siellä säilytetään muun muassa lautapelejä. Reilulle kulmasohvalle mahtuu monta ystävää. Sillä on myös leppoisaa löhöillä kahteen pekkaan katsomassa elokuvaa. Sohva on Vepsäläisen Sits Brandon. Kattovalaisin on itse kasattu. Matto on Finarten Akaatti, ja pyöreä peili ja sohvapöytä ovat hankintoja Ikeasta. Julisteet ovat Desenion ja Kaare Livingin valikoimista.
Venla tekee mielellään asetelmia. HK Livingin simpukanmallinen terrakottavaasi toistaa CNDL Collection simpukkakynttilän muotoja. ­Moniväriset kynttilät Venla on hankkinut Jyskistä.
Venlan sisustuksia voi seurata Instagramissa tilillä @viljapuuroa.
Kahden värin yhdistäminen seinissä tuo Venlan mielestä huoneeseen keveyttä. Seinän vaaleanpunainen sävy on Tikkurilan Y408. Ryijytyyny H&M Homen jo poistunutta mallistoa. ”Tauluseinät ovat juttuni, kokoan niistä ­kauniita”, Venla kertoo.

Seuraava remontti on ehkä kylpyhuone. Raikastin sen jo ­aiemmin kaakelimaalilla, mutta pinnat kaipaisivat vielä ­kunnostusta. Käytän Instagramin storypohjaa sisustuskokonaisuuksien ­suunnittelemiseen. Siihen on helppo yhdistellä leikekirjan tyyliin kuvia ja valokuvia, ja nähdä, mitkä jutut sopivat yhteen.

”Meillä kuunnellaan musiikkia, tanssitaan ja hassutellaan.”

Ennen ostin huonekaluja nopeasti, helpolla ja halvalla. ­Ajattelin, että hankin sitten joskus parempia. Nykyään panostan laatuun ja harkitsen tarkkaan, mitä kalusteita ja mattoja kotiin kannan. ­Haluan sellaisia, joita tiedän rakastavani vielä kymmenenkin ­vuoden päästä. Kotini sisustus ei varmaan ole koskaan valmis. ­Mieleni tekee aina keksiä jotain uutta, vaihtaa värejä tai järjestystä.

Pikkuinen Kid´s Conceptin sohva sopii Viljan huoneeseen täydellisesti. Tuolilla seisovaa Olli Ellan Dinkum Dollia myy muun muassa Lildecor. Voimamies-juliste on Jetske Kox Illustratiesin suunnittelema ja sydän-juliste on Wonder & Rahin.
Viljalle Minituden pöytäryhmä on täydellisen kokoinen. Pöydällä on Raduga Grezin puiset leikkiastiat. Niitä myy Suomessa esimerkiksi Lildecor. Seinällä roikkuu Ferm Livingin pyöreä hylly. Tiikeri- ja Vilja-julisteet ovat Lorna Freytagin ja Girl 1 -juliste on Marta Abad Blayn.
Viljan huoneen valokuvatapetti on Photowallin Flowers Fade Pink. Hollantilaisen Petitpukin sängyn päällä roikkuu Lekmerin katos. Päärynä- ja omenakorit sekä leopardimatto ovat Ferm Livingistä. Juliste on espanjalaisen taiteilijan Marta Abad Blayn.

Kotimme on tällä hetkellä juuri sopiva Viljalle ja minulle. ­Meillä kuunnellaan musiikkia, tanssitaan ja hassutellaan. On ihanaa ­kutsua ystäviä ja perhettä kylään. Haaveilen asumisesta kivassa kerrostalossa Keski-Suomessa, lähempänä vanhempiani. Vaikka emme asu täällä loppuelämää, on tätä kotia helppo rakastaa ja pelkkä ajatus muuttamisesta tuntuu haikealta. Seuraavan kodin ­rima asettuu melko korkealle.”

Makkarin seinän rajattu maalaustapa ja julistekollaasi muodostavat ikään kuin ­sängynpäädyn. Maze Interiorin yöpöytä näyttää leijuvan ilmassa seinä­kiinnityksen ansiosta. Kattovalaisin on Globen Lightingin Ray. Seinän sävy on ­Tikkurilan Tamariski K480.
Venlan makuuhuoneen julisteet on ostettu Deseniosta. Erikoisen seinävalaisimen Venla hankki Ferm Livingistä, ja seinäkoukut, johto ja polttimo löytyivät Clas ­Ohlsonilta.
Melkein ytimessä Venlan ja Viljan kotitalo on kävelymatkan päässä Kouvolan keskustasta.
1 kommentti