Vanhanajan tapetit ihastuttavat turkulaiskodissa
Sisustus
Vanhanajan tapetit ihastuttavat turkulaiskodissa
Perinnerakentamisesta innostunut perhe käytti kunnostukseen kierrätysmateriaaleja.
Julkaistu 3.8.2012
Kotivinkki

Elämäntaparemontoijat löysivät unelmiensa kodin läheltä Turun keskustaa.

Kodissa pääosassa ovat värit ja rento tunnelma. Iloisen väriset vanhanajan tapetit, tekstiilit ja huonekalut yhdistyvät vaaleanvioleteiksi maalattujen lautalattioiden kanssa mutkattomaksi kokonaisuudeksi. 1850-luvulla rakennetussa talossa on 180 m2 (7 h + k + kph + 2 x wc). 

Aulaa sulostuttava Pihlgren & Ritolan Kirsikkapuu-tapetti johdattaa katseen värikkääseen ruokailuhuoneeseen. Tuolit suuren pöydän ympärillä saavat olla reilusti eri paria. Värikkäät yksityiskohdat luovat iloista tunnelmaa.

Remontissa kirjoille syntyi paikka kuin itsestään työhuoneen oven ympärille. Aulan valkealla Ikean sohvalla on mukava lekotella.

Ihanat vanhanajan tapetit jatkuvat huoneesta toiseen. "Kunnon tapettien värit kestävät vuosikymmeniä. Tapetti on kuin ostaisi taidetta: näyttäville seinille et tarvitse edes tauluja", miettivät Tommi ja Karoliina.

Ruokailuhuoneesta on näkymä olohuoneeseen. Birger Kaipiaisen Pihlgren & Ritolalle suunnittelema Kiurujen yö -tapetti yhdistää molempia tiloja. Keltainen ja sininen luovat mielenkiintoisen tunnelman vierekkäisiin huoneisiin.

Keittiön tason virkaa hoitaa vanha kirjoituspöytä, ja astiat ovat löytäneet paikkansa vanhasta liinavaatekaapista. Pihlgren & Ritolan pehmeäsävyinen Kaneli-tapetti on hyvä tausta tunnelmalliseen keittiöön.

Tiskialtaan reunalla käyttötavarat pysyvät hyvässä järjestyksessä vanhoissa purkeissa.

Keittiön rakkain aarre on ystäviltä saatu Porin Maija -puuhella. Käytännöllinen laattamatto ja koristeellinen kristallikruunu luovat veikeän kontrastin tilaan.

Kerroksia yhdistävään portaikkoon tulvii valoa suuresta ikkunasta. Portaikon kaiteet on pelastettu purkutalosta.

Yläkerta on lasten valtakuntaa. Viistokattoisen käytävän varrelle on rakennettu koloja ja salasopukoita. Mintunvihreistä ovista on käynti ullakolle. ”Noudatamme talon aikakauden tyyliä, mutta emme ole turhan tarkkoja siitä, että kaiken pitäisi olla aina samaa paria. Yläkerran kattolistoissakin voi olla kolmea eri profiilia samassa huoneessa”, kertovat Tommi ja Karoliina.

Vanhempien makuuhuoneen pintoja koristavat erilaiset kukat. Kauneimmat vaatteet riippuvat katosta ripustetussa vaaterekissä.

Myös Lyydian ja Leonardon yhteisessä huoneessa kaikki huonekalut ovat vanhoja ja sopivasti patinoituneita. Karkea lautaseinä on hyvä pari Pihlgren & Ritolan Pöllö-tapetille.

Lastenhuoneen yhteyteen rakennettu sisäleikkimökki on täynnä Lyydian aarteita. Lasten askartelut ripustetaan kauniisti esille.

Katso myös muiden Kotivinkissä esiteltyjen kotien sisustusideat!

Kommentoi »