Valkoinen koti luonnonsävyillä
Sisustus
Valkoinen koti luonnonsävyillä
Vaalea sisustus on harmoninen ja kodikas. Monday to Sunday Home -bloggaajan valkoinen koti on maustettu luonnollisilla puun ja harmaan sävyillä.
Julkaistu 8.4.2016
Kotivinkki

Remontissa kodista purettiin olo- ja ruokahuoneen välinen seinä. Sen jälkeen kaikki seinät, portaat ja palkit sudittiin valkoisella maalilla. ”Olen maalannut jokaisen asuntoni valkoiseksi jo 1980-luvulta lähtien, ja tämäkin koti on täysvalkoinen. Minulle se on harmoninen ja kodikas väri. Urakoitsijat eivät kuitenkaan meinanneet ymmärtää, että siniseen ja harmaaseen taittuva valkoinen eivät ole sama väri. Ikkunapokat jouduttiin maalaamaan kahteen ja vaalea tammiparketti kolmeen kertaan”, Monday to Sunday Home -blogia ja -putiikkia pitävä Päivi kertoo. Vanhat ruokapöydän penkit ovat Kiinasta. Hauskat paperivalaisimet ovat käsin maalatut.

Sohvapöytä on Päivin suunnittelema prototyyppi. Asunnon huonekalut ovat kotoisin eri puolilta maailmaa: niitä metsästetään toreilta ja kirppiksiltä. 

Myös perheen käyttöastiasto koostuu valkoisista astioista.

Kodin paras puoli on valoisuus. Asunto on kauneimmillaan aurinkoisena kevätpäivänä, kun se kylpee valossa. Tilojen korkeus tulee upeasti esille.

Vastakkain asetetut sohvat tuovat intiimiä kodikkuutta avaraan ja korkeaan tilaan. Koiran lempipaikka on tyynyröykkiöiden välissä. Moni kauhistelee valkoisen värin armottomuutta, sillä siinä näkyy jokainen tahra. Valkoisessa kodissa joutuukin siivoamaan usein, mutta siivous tuo myös hyvää vastapainoa hektiselle arjelle.  

Kodin kalusteiden joukkoon mahtuu myös muutama klassikkohuonekalu. Arne Jacobsenin Egg-tuolit hankittiin erityisesti tätä tilaa varten. 

Jakartasta hankittu pylvässänky ja raakalaudasta tehty seinä luovat ihastuttavan parin.

Vieraspetinä toimiva sänky on aina kauniisti pedattu. Pellavalakanoissa nukkuu hyvin, ja pellava näyttää ja tuntuu upealta.

Korit ja puuhuonekalut tuovat pehmeyttä ja vastapainoa valkoiselle taustalle. Isot korit toimivat myös ruukun suojina. 

Kommentoi »