Avotakka

Avotakan sisustustoimittajan trendivinkit: vakosametti villitsee & taivaansininen tuo tuulahduksen kesää marraskuuhun

Avotakan sisustustoimittajan trendivinkit: vakosametti villitsee & taivaansininen tuo tuulahduksen kesää marraskuuhun
Mitkä materiaalit ovat nyt pinnalla? Entä mikä on joulun 2020 ihastuttavin kukkaväri? Avotakan sisustustoimittaja Anna Aromaa esittelee viisi herkullista sisustustrendiä, joista saat inspiraatiota kodin päivitykseen.
Julkaistu: 19.11.2020

1. Innostu rouheasta juutista, villiinny (taas) vakosametista

Luonnolliset värit korostavat tekstiilien pintarakennetta. Rouheat juuttimatot sekä reliefipintaiset ryijymatot tuovat runsautta skandinaaviseen sisustukseen. Ja kyllä vain: nostalginen vakosametti ja teddykarva tekevät comebackin! Teddykarvalla saat verhoiltua pyöreälinjaisesta, vanhasta nojatuolista trendikkään. Retrotyylinen vakosametti taas sopii erityisesti sohvan verhoiluun, kiitos materiaalin ryhdikkyyden.

Fringe-hamppumatto (170 × 240 cm) 610 €, Roots Living. Alava-verhoilukangas 68,50 €/m, Annala. Poodle-teddykarva 59 €/m, Lauritzon. Ontelokudottu Hori-zon 100 -verhoilukangas 49 €/m, Eurokangas. Kotimainen kudottu Kenno-kangas (260×260 cm) 279 €, Koolmat. Sorrento-vakosametti 36 €/m, Lauritzon. Kaksipuoleinen Helios-kangas 155 €/m, Johanna Gullichsen. Katja-villamatto 785 €/m², Koolmat. Pierre Freyn Arsene Tabac -verhoilukangas 170 €/m², Koolmat. Kaksipuoleinen Nereus-puuvillakangas 155 €/m, Johanna Gullichsen. Tyyli Anna Aromaa / Avotakka.

2. Kierrekynttilät tuovat iloa juhlapöytään

Tänä jouluna ilotellaan kierrekynttilöillä, joiden värit on lainattu 1970-luvun sisustusväreistä. On ruskeita, kirkkaankeltaisia, persikanvärisisä, beigejä ja vihreitä kynttilöitä, joista saa hauskan värisuoran sijoittamalla ne vaikka samaan kynttelikköön.

Hayn läpivärjätyt Twist-kynttilät 25 €, kuuden kappaleen paketti ja Flare-kynttilänjalat 29 €, Finnish Design Shop. Kuva: Hay

Hauskoja kierrekynttilöitä on helppo tehdä myös tavallisista kynttilöistä, kunhan taivutettavat kynttilät ovat koostumukseltaan parafiinia. Kurkista helppo kuva- ja video-ohje, jolla onnistut!

3. Vintage-seinätekstiilit ihastuttavat

Vanhat suomalaiset seinätekstiilit ja värikkäät raanut ovat nyt huipputrendikkäitä, sillä ne tuovat sisustukseen kerroksellisuutta ja persoonallista tyyliä. Etenkin raidallisia raanuja voi löytää kirpputoreilta muutamalla kympillä, sillä niitä ei arvosteta yhtä paljon kuin kuvakudonnaisia. Seinätekstiileissä viehättää käsityön tuntu, kuvan tunnelma sekä mahdollinen tekijä. Kuka tämän on kutonut? Se jää usein arvoitukseksi, sillä tekstiileihin on yleensä nimikoitu vain tekijän nimikirjaimet.

Tuhkimoaiheinen kuvakudos 55 €, puinen tarjoiluastia 24 € ja Arabian vaasi 40 €, Fasaani. Lasikarahvi 40 € ja villahuopa 75 €, Olkkari. Marokkolainen pöytävalaisin 223 €, Armas. Hayn keraaminen Ws Chamber -vaasi 89 €, Formverk. FDB Møblerin massiivi-tamminen F24 Radius -säilytyskaluste (145 × 45 × 40 cm) 945 €, Finnish Design Shop. Kokori-kori 119 €, Artek. Tyyli Anna Aromaa / Avotakka.

4. Joulun trendikkäin kukka

Aprikoosin värisistä leikkoamarylliksistä syntyy joulun hehkein kimppu, jota runsautetaan peikonlehdellä ja eukalyptuksella. Näyttävä kimppu vaatii tilavan maljakon, jossa on riittävän iso suuaukko. Designklassikoihin lukeutuva, Carina Seth Andersonin suunnittelema Urna-vaasi sopii koonsa ja muotonsa ansiosta uhkeille leikkoamarylliksille.

Urna-vaasi 225 €, Marimekko. Keraamikko Neal Cranstonin Saltire-muki 55 € ja Clyde Burn -kuppi 40 €, tiedustelut Instagramissa @artist_neal_cranston. Menun Duca-kynttilänjalka 69 €, Finnish Design Shop. Paperikoriste 5,50 €, H & M Home. Tip Toe -sohvapöytä (halk. 90 cm) 399 €,­ Armas. Sika Designin rottinkituoli 320 €, Olkkari. Kukkakimppu, Kulosaaren kukka. Tyyli Anna Aromaa ja Elina Henttonen / Avotakka.

5. Taivaansininen sopii suomalaiseen sielunmaisemaan

Tikkurilan ensi vuoden väri on Cumulus (Y354). Vaaleansininen on keveä ja avaruudellinen väri, joka sopii suomalaiseen sielunmaisemaan. Heleän siniseen kannattaa yhdistää lämmintä beigeä ja punajuuren sävyä. Jos et uskalla tarttua pensseliin, voit ujuttaa vuoden väriä sisustukseen vähitellen vaaleansinisillä tekstiileillä.

Kaappi on maalattu beigen sävyllä K481 Tamariski. Punertava seinän sävy on M425 Punajuuri. Kuva: Tikkurila
Kommentoi »