Uutisankkurit Piia Pasanen ja Tomi Einonen rentoutuvat suvun mökillä Mannilassa – "Täällä eivät itikat inise!"
Sisustus
Uutisankkurit Piia Pasanen ja Tomi Einonen rentoutuvat suvun mökillä Mannilassa – "Täällä eivät itikat inise!"
Ylen uutisista tuttu Piia Pasanen lomailee miehensä, MTV3:n uutisankkuri Tomi Einosen suvun idyllisellä mökillä. Säkylän Pyhäjärven rannalla grillataan, luetaan, saunotaan ja uidaan kaatosateellakin.
Julkaistu 19.7.2017
Meillä kotona

Toimittaja Piia Pasasen kesämökki on oikeastaan puoliso Tomi Einosen suvun kesäpaikka. Se sijaitsee Säkylän Pyhäjärven rannalla Satakunnassa, Mannilan kylässä. Einosen isä rakensi mökin 1980-luvun alussa. Tontti on kahdessa osassa: päämökki on noin 50 metriä järvestä ja parin muun mökin päässä ihan rannassa on saunamökki, jossa voi myös yöpyä. Kumpaankin mökkiin tulee sähkö ja juokseva vesi, mutta niitä ei lämmitetä enää pakkasilla.

Piian ja Tomin mökin 5 parasta asiaa

1. Hyttyset eivät kiusaa. Olen ollut mökeillä, joilla itikoita on niin paljon, että ulkona ei oikein voi edes olla. Täällä on harvennettu puustoa niin, ettei ole päässyt tulemaan mitään ryteikköjä. Hyttysen ininä on poikkeus äänimaailmassa.

2. Päämökin aurinkoinen terassi. Sillä syödään aina kun sää sallii – ja välillä, vaikka ei sallisikaan. Päivällä siihen paistaa ihanasti aurinko, sillä sen edestä on kaadettu pois puita varjostamasta. Terassilla myös loikoillaan lepotuolissa ja luetaan kirjoja. Isolla terassilla on tilaa lasten leikeille ja peleille. Loppuiltapäivästä tuulensuojassa olevalla terassilla voi olla tosi kuumakin.

3. Grilli. Mökillä on kaasugrillikin, mutta takapihan puolella vähän korkeammalla paikalla on myös luonnonkivistä muurattu vanhan ajan ulkogrilli, jota lämmitetään puilla. Jos ei ole ihan kaatosade, grilliin viritetään tuli aina saunan jälkeen. Kun hiillos on tekeytynyt, miehen sisaruksetkin lapsineen ja lapsenlapsineen kerääntyvät sen ympärille kuin leirinuotiolle. Sieltä on kauniit näkymät järvelle. Puulla ja tulella tulee ihan parhaat makkarat. Joskus päiväsaikaan grilliin viritetään iso muurikkapannu ja paistetaan lettuja.

4. Saunamökin järvimaisema. Säkylän Pyhäjärvi on valtavan kokoinen. Olen itse Savosta, ja vanhemmillani on mökki Syvärin alueella, jossa on kapeikkoja, saaria ja luotoja kaikkialla. Tämä näkymä on täysin erilainen. Näkyy vain laaja järvenselkä, joka on sään mukaan aina eri värinen ja näköinen.

5. Puulämmitteinen sauna. Löylyt ovat parhaat mahdolliset. Kaatosateellakin on kivaa saunoa ja uida. Pesutiloihin tulee juokseva, puhdas vesi, joten levät ja muut eivät haittaa.

Juttua korjattu 21.7.2017 klo 10.30: Mökki sijaitsee Mannilassa eikä Säkylässä, kuten jutun otsikossa alunperin kerrottiin.

Kommentoi »