Uusimmat tee itse- ja käsityökirjat esittelyssä
Sisustus
Uusimmat tee itse- ja käsityökirjat esittelyssä
Syyhyttääkö sormiasi aloittaa uusi harrastus? Mitäpä jos se olisi virkkaus, neulominen tai jokin muu käsillä tekeminen? Nämä kirjat auttavat alkuun.
Julkaistu 18.1.2016
Unelmien Talo&Koti

Miehenkin mieleen

Mari Leppälä alias Molla Mills virkkaa perinteisellä tekniikalla moderneja töitä. Virkkuri-sarjan kolmannessa osassa hän keskittyy käyttöä kestäviin tuotteisiin ja muistaa erityisesti miehiä. Reissaaja kuljettaa tavaroitaan repussa, ja mökkeilijä käy halunhakkukuseen trendikäs merimiespaita yllään. Molla valloittaa myös maailmalla, sillä sarjan ensimmäinen osa on käännetty jo seitsemälle kielelle.

Molla Mills: Virkkuri 3 – Virkkuumalleja kovaan käyttöön. 33 €, Nemo.

Luo uutta paperista

Katselepa jämäpapereitasi uusin silmin! Niistä syntyy sekä nostalgisia koristeita että kivoja käyttöesineitä kotiin ja lahjaksi. Aikakauslehden sivuista teet lasin- ja pannunalusia, sanomalehdestä biojätepusseja, paperilautasista pallovalaisimen ja munakennoista ruusukranssin. Tämä on ekologista askartelua parhaimmillaan.

Tiina Rinne: Valo leikkii paperilla – Koristele ja sisusta paperitöillä. 24,90 €, Gummerus.

Kierrätä myös kirjat

Vaikka kirjaa ei enää lueta, siitä saa vielä paljon iloa irti. Sivuista syntyy lampunvarjostin, selistä salakaappi ja kansista paneeliverhot. Jämerän sisustuskirjaimen leikkaat kokonaisesta kirjasta mattoveitsellä. Kuva- ja karttakirjoista teet hauskoja kasseja. Kekseliästä!

Katri Oikarinen: Luo aarteita vanhoista kirjoista – Yli 40 oivaltavaa ideaa. 33,60 €, Moreeni.

Pehmoleluja kaikenikäisille

Kerttuli-virtahepo ja Hemmo-simpanssi kavereineen ovat niin vastustamattomia, että tekee mieli virkata koko eläintarha. Ohjeet ovat niin helpot, että aloittelijakin onnistuu. Langan paksuutta ja koukkun kokoa vaihtamalla saa aikaan erikokoisia eläimiä.

Kerry Lord: Veikeät virkatut eläimet – Yli 40 valloittavaa pehmolelua helposti virkaten. 33 €, Mäkelä.

Väri-ilottelua virkaten

Näissä töissä on ripaus retroa, sateenkaaren värejä ja boheemi tuulahdus. Tyynyt ja lasinaluset valmistuvat nopeasti, peitot ja laukut vaativat enemmän aikaa. Tekniikkaosuus palauttaa mieleen kenties jo unohtuneet taidot. Virkkaustöiden suunnittelijat ovat bloggaajia ja käsityön harrastajia.

Iloa virkkaukseen – 30 värikästä virkkausohjetta. 29,40 €, Moreeni.

Peittoja puikoilta

Sisustustekstiilien neulominen omin voimin ei ole ollenkaan niin konstikasta kuin se saattaa ensin kuulostaa. Salaisuus on paksu lanka ja helpot mallit. Piia Kalliomäki neuloi torkkupeittoja ja mattoja ensin sisustuskohteeseensa, innostui neulomaan lisää, ja pian töitä oli kasassa koko kirjallinen. Lopputulos on niin kaunis, että opus käy myös inspiroivasta sisustuskirjasta.

Piia Kalliomäki: Aina oikein – Sisusta ja neulo. 32 €, Cozy Publishing.

Kommentoi »