Uusimmat kokkaus- ja leivontakirjat esittelyssä
Sisustus
Uusimmat kokkaus- ja leivontakirjat esittelyssä
Nyt syödään arkenakin kunnon kotiruokaa ja herkutellaan viikonloppuna suussasulavilla leivonnaisilla. Kokkauskirjat tarjoavat uusia makuja.
13.1.2016
 |
Unelmien Talo&Koti

Kakkuja ja muuta makeaa

Tämä kirja nostaa veden kielelle! Koko Suomi leipoo -voittaja, Makeaa-blogin pitäjä Liisa Westerberg jakaa herkkureseptinsä kotileipureille. Luvassa on tuoreita ideoita ja kivasti tuunattuja perinnepiiraita. Alun teoriaosuus perehdyttää aloittelijan leivonnan saloihin.

Liisa Westerberg: Leivontakirja Makeaa. 23 €, Readme.fi.

Syö itsellesi hyvä olo

Jamie Oliverilla on loistavat lupaukset: Uutuuskirjan ohjeilla elämästä tulee entistä terveellisempää, onnellisempaa ja vireämpää. Samalla vatsa täyttyy ja budjetti pitää. Salaisuus on lautasmallissa – siis runsaassa määrässä kasviksia, joita nautitaan joka aterialla aamiaisesta alkaen. Plussaa värikkäistä annoksista, jotka mestarikokki on kuvannut itse.

Jamie Oliver: Arjen superruokaa. 30 €, Readme.fi.

Kadulta keittiöön

Maistuisivatko tsukune-vartaat tai katsu-leipä? Rennon kirjan sivuilla pääset makumatkalle Aasiasta Amerikkaan ja opit tekemään katuruokaa omassa kyökissäsi. Ohjeilla ei synny mitään makkaraperunoita vaan ihan uudenlaisia makuelämyksiä. Pikaruuasta ei ole kuitenkaan kyse, sillä jotkin annokset vaativat pitkät esivalmistelut.

Mikko Takala & Sami Rekola: Street Food. 30 €, Readme.fi

Vapun kanssa keittiössä

Vappu Pimiä on kunnostautunut keittokirjailijana. Ensimmäinen opus oli menestys, eikä toinenkaan tuota pettymystä. Ohjeet ovat mutkattomia ja toimivia, ja ainekset löytyvät lähikaupasta. Iloisen kokin keittiöfilosofiaan kuuluu perheen kokoon kutsuva yhteinen päivällinen – arkena vähän simppelimpi ja viikonloppuna ajan kanssa rakennettu. Pyhäpöydän ääreen kelpaa kutsua kaveritkin.

Vappu Pimiä: Vapun reseptikirja 2. 29 €, Cozy Publishing.

Pikana pöytään

Nyt on tarjolla reipasta vaihtelua arkiruokailuun. Uutuuskirjan ohjeilla maukas, terveellinen ja värikäs ateria on pöydässä alle puolessa tunnissa. Ainekset löytyvät lähikaupasta, ja terävä veitsi riittää välineeksi. Kira asuu San Franciscossa, joten resepteissä on vivahteita myös kalifornialaisesta ruokakulttuurista. Kaikki ohjeet ovat kahdelle.

Kira Åkerström-Kekkonen: Max 30 min – Nopeampi ja terveempi arki. 25,95 €, Cozy Publishing.

Ranska kielen päällä

Prisca Leclerc rakastaa Tatin-piirakoita niin paljon, että on ottanut ne ranskalaisen keittokirjansa nimikkoleivonnaiseksi. Tatineja maistellaan suolaisina ja makeina. Niiden lisäksi tarjolla on mahtava kattaus ranskanherkkuja sopivasti suomalaisittain viritettyinä. Kaikki tähänastiset reseptikokeilut ovat osoittautuneet onnistuneiksi! Tässä kirjassa maku menee keveyden edelle.

Prisca Leclerc: Tarte Tatin. 30 €, Cozy Publishing.

Kommentoi »