Avotakka

Upeat ja ajattomat pikkutuolit – sisustusarkkitehdin 5 suosikkia

MAINOS: Finnish Design Shop
Upeat ja ajattomat pikkutuolit – sisustusarkkitehdin 5 suosikkia
Hyvä tuoli kestää aikaa ja on tietenkin myös mukava istua. Finnish Design Shopin sisustusarkkitehti Kaisa Kivelä valitsi suosikkinsa verkkokaupan valikoimista.

1. Virtaviivainen Lavitta

Poiat: Lavitta, alk. 412 € . Miten virtaviivainen istuin! Poiat-muotoilutoimiston Lavitta-tuoli koostuu kahdesta muotoonpuristetusta vanerikappaleesta. Viistot linjat ja pyöristetyt kulmat saavat kalusteen näyttämään hyvin luonteikkaalta.

2. Standard 30-luvulta

Vitra: Standard, alk. 480 € . Standard Chair on jo vuodelta 1934 ja silti hämmästyttävän moderni. Erityistä tuolissa on metallinen jalkarakenne, joka perustuu insinööri-suunnittelija Jean Prouvén oivallukseen rasituksesta, jota tuolit joutuvat kestämään. Koska suurin osa istujan painosta kohdistuu takajalkoihin, ne kannattaa valmistaa kookkaista, ontoista teräskappaleista. Etujaloiksi sopivat sirot teräsputket.

3. Koulutuolimainen Result

Hay: Result, 255 € . Koulutuolimainen Result on Friso Kramerin ja Wim Rietveldin 1950-luvulla suunnittelema klassikko, joka on nyt uudelleen tuotannossa. Teräsrungosta ja taivutetusta vanerista koostuva Result edusti syntyessään aikansa edistyksellisintä teräsmuotoilua. Se toimii edelleen.

4. Klassinen J39

Fredericia: J39, 529 € . Pyökkiä ja käsin punottua paperinarua yhdistelevä J39 on joka kodin perusklassikko, jonka helposti lähestyttävän olemuksen takana on tanskalainen Børge Mogensen. Vuodesta 1947 lähtien tuotannossa ollut tuoli solahtaa helposti mihin tahansa kodin tilaan.

5. Pehmeä Catch

&Tradition: Catch, alk. 632 €. Catch-tuoli nappaa sinut nimensä mukaisesti syliinsä! Istuimen muodot ovat pehmeän orgaaniset, ja se käy upeasti vaikka kotitoimiston työtuoliksi. Laadukasta vaikutelmaa korostaa kestävä ja laadukas villasekoitekangas sekä tammiset jalat. Ilmeikkään kalusteen on suunnitellut espanjalainen muotoilija Jaime Hayón.

Löydät tuolit osoitteesta finnishdesignshop.fi.

Julkaistu: 8.3.2019
Kommentoi »