Unohda tunkkaiset mielikuvat – rottinkituoli näyttää upealta modernissa kodissa ja terassilla
Sisustus
Unohda tunkkaiset mielikuvat – rottinkituoli näyttää upealta modernissa kodissa ja terassilla
Aito rottinki on tehnyt näyttävän paluun koteihin. Unohda siis tunkkaiset mielikuvat 1980-luvulta ja muoviset vaihtoehdot! Siro ja kauniin koukeroinen rottinkituoli näyttää upealta modernin sisustuksen katseenvangitsijana. Kesäksi kevyet rottinkikalusteet voi ottaa ulkokäyttöönkin, mutta sijoittelussa on oltava tarkkana.
30.4.2018
 |
Avotakka

Rottinki tuo kodikkuutta ja lämpöä täysvalkoiseen sisustukseen, sulautuu vintagelöytöjen joukkoon ja vie ajatukset kesään. Rottinkikalusteet sopivat monenlaiseen sisustustyyliin ja ovat ekologisia sekä kestäviä, kunhan niitä säilytetään oikein. (Lue jutun lopusta, mistä rottinki ottaa nokkiinsa!)

9 x rottinkituoli katseenvangitsijana

1. Rottingin lämmin, aito sävy pääsee oikeuksiinsa valkoista taustaa vasten.
2. Korituolin taivutetut muodot sopivat hyvin yhteen vintagekalusteiden kanssa. Rottingissa on suven ja auringon fiilis, joten se on täydellinen materiaalivalinta myös kesämökille.
3. Entäpä, jos aurinkotuoli toimittaisikin divaanin virkaa olohuoneessa? Trooppisin kuosein koristeltujen tyynyjen kanssa lepolasse vie ajatukset Floridan lämpöön ja nostalgisille kesähuviloille.
4. Yhdistä rottinkituoli ennakkoluulottomasti modernien kalusteiden, itämaisen maton tai öljymaalauksen kanssa. Istuintyynyjä käyttämällä tuolin ilme muuttuu täysin, mukavuudesta puhumattakaan.
5. Näyttävä riikinkukkotuoli houkuttelee syliinsä. Suuri ja mahtipontinen kaluste vaatii ympärilleen tyhjää tilaa, jotta se pääsee kunnolla oikeuksiinsa. Tämä valtaistuin on vintagelöytö.
6. Korea kuin riikinkukko! Koukeroista peacock-tuolia voi tiedustella Don Goffosta. Parolan Rottingilla on valikoimissaan hieman yksinkertaisempi versio.
7. Vaalea rottinki sopii kauniisti yhteen koivunväristen kalusteiden kanssa. Valkoinen raikastaa kokonaisuuden, tujaus mustaa tuo tarvittavaa kontrastia.
8. Klassinen riippukeinu on Parolan Rottingin suosituin tuote. Se käy niin terassille kuin teinin huoneeseenkin. Tine K:n rottinkikierrejakkaraa myy Nougat. Värikkäät etnokuosiset tekstiilit tekevät tyylistä boheemin.
9. Luonnonvärinen rottinki, aprikoosinvärinen seinä, denimsininen päiväpeite sekä vaaleat pellavalakanat ja käpypalmun tumma vihreä ovat herkullinen yhdistelmä.

Pidä silmät auki myös näiden rottinkilöytöjen varalta

1. Siro ja kevyt rottinkisohva palvelee kesällä terassilla ja olohuoneessa ympäri vuoden.
2. Hieman kulahtanutkin rottinki näyttää hyvältä. Sään pieksemän näköinen sohvapöytä tuo sisustukseen boheemia tunnelmaa.
3. Tarjoiluvaunut ovat trendikkäitä ja monikäyttöisiä kalusteita. Rottinkivaunu toimii laskutasona, ja siihen voi asetella juomien sijasta myös kirjoja, viherkasveja tai keittiön eniten käytettyjä tarvikkeita.
4. Parolan Rottingin Lumikenkä-sohva käy pienen kokonsa ansiosta myös sinne, minne normaali sohva ei mahdu – kuten vaikka keittiöön.
5. Rottinkinen vauvansänky kulkee näppärästi pyörillä huoneesta toiseen ja on niin siro, että se sopii pieneenkin asuntoon. Annansilmät-Aitan Vaavisänky sopii tulokkaan ensimmäisille kuukausille.
6. Tarjoiluvaunu on oivallinen myös yöpöytänä. Viherkasvit ja luonnonvärinen rottinki ovat kuin tehty korostamaan toisiaan.

Rottinkituoli ei pärjää terassilla ympäri vuoden

Rottinkista huonekalua ei ole viisasta sijoittaa minne tahansa. Liika kosteus tai kuivuus ovat rottingille pahasta. Rottinki menee pilalle sateessa ja paahteessa, takkatulen lämmössä ja kuumana hohkaavan patterin vieressä.

Rottinki on kevyt materiaali, joten rottinkituoli tai sohva on helppo kantaa kesällä pihalle – ja illalla taas vähintään katoksen alle tai sisälle suojaan aamukasteelta tai sadekuuroilta.

Kuisti, katettu terassi tai lasitettu, varjoisa parveke ovat parhaita paikkoja rottinkisille kesäkalusteille. Rottinkikalusteet kannattaa nostaa lämpimiin sisätiloihin myös katetuilta terasseilta ja parvekkeelta ennen syyssateita ja ilmankosteuden lisääntymistä. Kosteus harmaannuttaa ja rapisuttaa pintaa ja saattaa aiheuttaa rottingin halkeilua. Sen sijaan kylmästä ja pakkasesta rottinki ei ole moksiskaan.

Sijoita sisätiloissa rottinkikalusteet kauas lämpöpattereista ja takkatulen loimotuksesta sekä aurinkoiselta ikkunalta. Liian kuumassa rottinki kuivuu ja haurastuu ja ohuimmat nauhat saattavat katkeilla.

Koska rottinki ei siedä kosteutta, sitä ei voi myöskään puhdistaa runsaalla vedellä. Harjasuulakkeella imurointi on paras tapa pitää rottinkikaluste puhtaana. Tarvittaessa rottinkia voi pyyhkiä nihkeäksi puristetulla rätillä ja miedolla, luonnonmukaisella pesuaineella. Kuivaa kaluste paperilla tai pyyhkeellä heti, kun olet puhdistanut sen.

Jos rottinkikalusteen pinta on päässyt kulahtamaan, sitä voi hioa varovasti hienolla hiomapaperilla ja lakata tai petsata uudelleen. Rottinkikalusteiden kunnostusta voi tiedustella Annansilmät-Aitasta.

1 kommentti