Kopioi suosikkiravintolan tyyli kotiisi ja nauti paras illallinen ikinä!
Sisustus
Kopioi suosikkiravintolan tyyli kotiisi ja nauti paras illallinen ikinä!
Oletko miettinyt, miksi ravintoloiden seinillä on niin usein peilejä? Nappaa parhaat ideat kolmesta kauniisti sisustetusta ravintolasta!
27.4.2018
 |
Avotakka

Oletko pannut merkille, kuinka yleisesti ravintolan seinille on asennettu peilejä? Peili ruokapöydän yläpuolella lisää tilan tuntua. Se avartaa ja peilaa vain huoneen kauneimmat kohdat, sillä se ei ulotu lähellekään lattiaa.

Seinäpeilin avulla saat myös aimo annoksen valoisuutta. Jos asetat peilin ikkunaa vastapäätä, saat taiottua seinälle ikään kuin toisen ikkunan.

Peilin voi kiinnittää seinälle kohtisuoraan tai näyttämään hieman alaviistoon, jolloin kuvajainen muuttuu. Kiinnitä siis huomiota, mitä peilistä heijastuu. Parhaimmillaan peili on paljon moniulotteisempi ja rauhallisempi elementti kuin taulu. Varsinkin pienen tilan seinälle asennettu peili voi tehdä ihmeitä, ja tila voi tuntua jatkuvan lähes äärettömiin. Joanna Laajiston suunnittelema Intro-ravintola-baari Kuopiossa on ehdottomasti visiitin arvoinen. Kuva Mikko Ryhänen.
Leikkisä Clas Ohlsonin Flamingo-koristevalaisin on paristokäyttöinen. Ylellisessä Broste Copenhagenin Tvis-aterinsetissä on 16 osaa. Menun marmorinen Hover-vati on kaunis myös tyhjillään. Aytmin Angui Chair -pikkutuoli on verhoiltu puuvillasametilla.
Suosittu helsinkiläisravintola Sandro laajeni Espooseen Tapiolan kauppakeskukseen. Kauniista sisustuksesta vastasi Futu design -suunnittelutoimisto. Konsepti on yhdistelmä Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan herkkuja tarjoilevan ravintolan värikästä identiteettiä ja kauppakeskuksen modernia ja pelkistettyä arkkitehtuuria. Jokainen tila on täysin omanvärinen: terrakotanpunainen, pehmeän vihreä tai lämpimän keltainen. Upean baarin taso on Rosso Levanto Turco -marmoria. Made by Choicen kapea Halikko-baarijakkara mahtuu pieneenkin tilaan.
Artemiden 1970-luvulla suunniteltu Teti-valaisin kiinnittyy kattoon tai seinään. Sävytetyt peilit ovat nyt suosittuja. House Doctorin Walls-peili on sävytetty kauniin roosaksi. Marrakech Designin Mats Theseliuksen Kelim-malliston Goose eye -sementtilaattaa voi latoa monella tapaa. Hayn Italian Ice Cup -metallikulho herättää nostalgiaa.
Ravintoloitsijakonkarit Alex Nieminen, Richard McCormick ja Ville Relander loivat Yes Yes Yes -kasvisravintolaansa hulvattoman sisustuksen KOKO3-suunnittelutoimiston kanssa. Kuva Natalia Salmela.

Ravintolatunnelmaa kotiin: näillä vinkeillä onnistut!

  • Sekoita rohkeasti ”kasarihenkisiä” karkkivärejä art deco -tyylisiin kalusteisiin ja viimeistele suurilla ruukkupalmuilla.
  • Yhdistele eriväristä marmoria keskenään. Ruskeaa, roosaa ja vihreää saa nyt olla sulassa sovussa tasoissa, laatoissa ja pienesineissä.
  • Seinään asennetut valaisimet ovat nyt ehdoton hitti keittiössä. Seinän kautta häikäisemätön valo leviää mitä kauneimmin.
  • Trendikkään kalanruotoparketin kuvio voi olla pientä tai suurta. Värit vaihtelevat klassisesta tammesta tummanruskeaan.
  • Verhoiltu seinäpenkki sopii myös kotikeittiöön. Penkin alusen voi hyödyntää säilytystilana.

Kommentoi »