Tyylikäs taiteilijakoti
Sisustus
Tyylikäs taiteilijakoti
Kuvataiteilija Erika, nukketeatterin opettaja Ari ja perheen kolme lasta asuvat vuonna 1965 rakennetussa rivitalossa. ”Sisustuksessamme näkyy asunnon rakennusvuosi. Huonekalumme ovat 60-luvun henkeen sopivan selkeitä, mustia tai tiikkiä, ja koriste-esineet tarkoin harkittuja.”
20.1.2016
 |
Kotivinkki

Olohuoneen halutuin paikka on massiivinen Eames Lounge -tuoli. Mum’sin käsinkudotussa mustavalkoisessa matossa on perinteisiä koristekuvioita.

Katto kohoaa viistosti viiteen metriin. 60-luvun tiililadotut tiikkiportaat tuovat sisääntulijan suoraan ruokailutilaan. Yläkerran keittiön seinä aukaistiin puoliksi ruokailutilaan muutamia vuosia sitten. ”Suuri, kahdeksanpaikkainen ruokapöytä on kodin keskus. Siinä tehdään läksyt, pelataan ja leivotaan.”

Siro AJ-lattiavalaisin on yksi Arne Jacobsenin tunnetuimmista valaisimista. Sisustustyyny on Marimekon valikoimista.

Viikunapuun oksat hivelevät Erikan maalaaman miehen jalkoja. Teoksen nimi on Suuret Ikäluokat 2. ”Sisustustyyliimme vaikuttaa paitsi asunnon rakennusaika, myös taide. Se tuo kotiimme väriä. Emme käytä juuri verhoja, sillä ne ovat hankalia voimakkaiden maalausten kanssa. Toivon, että kotimme taide puhuttelee vieraita: teos saa olla ristiriitainenkin, hyökkäävä tai raikas.”

Valkoisen keittiön mustissa neliön mallisissa laatoissa on raikas valkoinen sauma.

Hääpari notkuu Artekin Mike Meirén suunnittelemien klassikkojakkaroiden päällä. Maalaus on Eeva-Leena Eklundin.

Astrid-tyttären huoneessa on hauska katsella sängystä Eeva-Leena Eklundin maalausta ja uneksia kesästä.

Veljesten Alvarin ja Lennartin huoneessa äiti ja isä haastetaan mukaan pöytäfudikseen.

Alakerrassa on sauna, kylpytilat ja eteinen. Leveät, uusitut portaat saivat arvoisensa olemuksen tiiliklinkkeristä. Matto on Mum’sin. ”Kaikki asuinhuoneet ovat samassa tasossa, paitsi alakerrassa olevat sauna ja kylpytilat. Makuuhuoneet ovat rivissä kadunpuolelle. Niiden tilavuus ei ole ollut meille tärkeä asia. Lapsiperheen elämä ja usein myös lelut levittäytyvät makkareiden ulkopuolelle.”

Taiteilijan ateljee sijaitsee rivitalon päädyssä, vanhassa talonmiehen asunnossa.

Kommentoi »