Tuulikaappi muuttui toimivaksi pikkuremontilla – ja vain reilulla 300 eurolla!
Rakenna ja remontoi
Tuulikaappi muuttui toimivaksi pikkuremontilla – ja vain reilulla 300 eurolla!
Lapsiperheen kolkko ja epäkäytännöllinen tuulikaappi muuttui toimivaksi tilaksi näppärillä säilytysratkaisuilla. Muutos toteutettiin mahdollisimman edullisesti.
29.1.2018
 |
Meidän Talo

Lapsiperheen pikkuruinen tuulikaappi oli ahdas, joten väliovea jouduttiin pitämään usein auki. Perheen äitiä häiritsi suora näkymä olohuoneesta valjuun tuulikaappiin, ja ovi tuntui olevan aina tiellä. Myös tilaa hallitseva sähkötaulu haluttiin piiloon. Kaksospoikien kypärille, avaimille ja muille pikkutavaroille tarvittiin omat paikat, joista ne olisi helppo napata mukaan ja palauttaa taas takaisin.

Tuulikaapin väliovi päätettiin poistaa, jotta tila avartuisi. Yksi seinä maalattiin mustaksi pesua kestävällä remonttimaalilla. Muut seinät saivat valkoisen pinnan, jotta valoisa vaikutelma säilyi. Sähkötaulun peitoksi ideoitiin kotelo, joka teetettiin peltisepällä. Seinille kiinnitettiin naulakko ja säilyttimiä pikkutavaroita varten. Perheen äiti teki eteiseen valaisimen kattokuvullisesta lampunpidikkeestä ja isoista puuhelmistä. Jo aikaisemmin tuulikaapin vanha muovimatto oli peitetty metritavarana myytävällä kuramatolla.

Tuulikaappi oli ankea ennen remonttia.
Tuulikaapissa ei säilytetä nyt mitään turhaa. Ulkovaatteiden ja kenkien paikka on aulan liukuovikaapeissa

Tuulikaapista tuli paljon viihtyisämpi

Remontin jälkeen tuulikaapin ilme jatkaa muun kodin linjaa ja antaa viihtyisän ensivaikutelman sisään astuttaessa. Mustassa tehosteseinässä naarmut eivät näy helposti, ja sen himmeä pinta peilaa valoa kauniin hillitysti. Perheen ei tarvitse enää tuskailla tavarakaaoksen kanssa, sillä pieniin seinäsäilyttimiin ei voi kerätä liikaa esineitä ja tila säilyy siistinä. Leikkisä naulakko ja sähköpistoketta muistuttava avainteline innostavat lapsia ripustamaan tavarat paikoilleen.

Näkymä tuulikaappiin on harmoninen, sillä siellä ei säilytetä mitään turhaa. Ulkovaatteiden ja kenkien paikka on aulan liuku-ovikaapeissa. Kuraiset kengät nostetaan kuivumaan peltiselle tarjottimelle. Sähkötaulun peittävä kotelo toimii muistitauluna, ja nimitaulussa on tarpeellisia muistuksia pojille. Sähköpistokkeita muistuttavissa telineissä avaimet pysyvät hyvin tallessa. Norman Copenhagenin Hang on -naulakko on hauska sisustuselementti ja oivallinen säilytyspaikka.

Sähkötaulun peittävä kotelo toimii muistitauluna, ja siinä on tarpeellisia muistutuksia pojille.
Norman Copenhagenin Hang -naulakko on hauska sisustuselementti.

Koko tuulikaapin muutos vain 335 euroa!

  • maalit 75 e
  • naulakko 80 e
  • sähkötaulun kotelo 60 e
  • kattovalaisimen materiaalit 25 e
  • nimitaulu 30 e
  • muut seinäsäilyttimet 65 e

Yhteensä 335 euroa

3 kommenttia