Meidän Talo

Outlet-nurkasta inspiraatio keittiöremonttiin ja pukuhuoneesta ruokailutila! Näin paljon tupakeittiön päivittäminen maksoi

Outlet-nurkasta inspiraatio keittiöremonttiin ja pukuhuoneesta ruokailutila! Näin paljon tupakeittiön päivittäminen maksoi
1980-luvulla rakennetun vapaa-ajanasunnon tupamainen avokeittiö astui remontissa tähän päivään ja tuli astetta avarammaksi.
Julkaistu 15.8.2022

Sirpan toiveissa oli ajaton ja viihtyisä keittiö, joka päästäisi ikkunasta avautuvan maiseman pääosaan. Keittiön alkuperäinen pohja oli toimiva, joten vesipiste ja kodinkoneet saivat jäädä vanhoille paikoilleen. Kolmisenkymmentä vuotta vanhan keittiön ilme kaipasi päivitystä, mutta ulkonäköä suurempi haaste oli noin 20-neliöinen tupamainen tila, johon ei sohvan ja pienen oleskelutilan lisäksi mahtunut kunnollista ruokapöytää.

Tupakeittiö oli erotettu isosta saunan pukutilasta väliseinällä. Koska erillinen pukuhuone tuntui turhalta, ratkaisu tilanongelmaan oli kahden tilan yhdistäminen. Vanha väliseinä ei ollut kantava, mutta keskellä seinää oli takka. Sen siirtoprosessi olisi ollut mutkikas ja kallis prosessi, joten se jäi paikoilleen kevyeksi tilanjakajaksi, kun seinä purettiin. Tuli­sijan ilme muuttui modernimmaksi, kun se maalattiin kauttaaltaan tummanharmaaksi.

Keittiöremontin yhteydessä vanha pukuhuone muutettiin ruokailu­tilaksi. Pöytä on koottu Hayn pukkijaloista ja lasiliikkeestä tilatusta lasitasosta. Lattian harmaa sävy on Teknoksen 4024. Ruokailutilasta on käynti isolle terassille ja kylpytilaan. Valkoinen takka uudistettiin maalaamalla se Teknoksen Super­lateksi-­maalilla.

Vanha keittiö purettiin kokonaan. Vuosien saatossa kellastunut paneelikatto ja puulattia maalattiin pehmeän harmaiksi. Seinien puurimoitukset poistettiin, jotta tilasta tulisi selkeämpi ja avarampi. Remontissa tulee aina haasteita vastaan, mutta koronapandemia toi oman lisämausteensa, kun materiaalien saatavuus oli epävarmaa.

– Toisaalta poikkeuksellisen ajanjakson takia minulla oli enemmän aikaa remontointiin, ja olen tehnyt kaikkea, mitä vain olen itse pystynyt tekemään, purkutöistä alkaen, Sirpa muistelee.

Keittiön yleisilme on nyt rauhallinen, kun kodinkoneet on integroitu. Kokkailijalle saatiin lisää laskutilaa, kun vanhan hellan tilalle hankittiin kapea liesitaso. Keittiön Cello Sveitsi -kaapistot hankittiin K-Raudasta.
Remontissa purettiin yksi väliseinä, jotta ruokapöydälle saatiin tilaa.

Koko tilan teema ja tyylin punainen lanka löytyi yllättäen laattamyymälän outlet-nurkasta, josta Sirpa osti kauniin vihreän laatan. Kaikki muu rakentui sen ympärille.

– Remonteissani on usein käynyt niin, että pienestä detaljista tulee koko tilaa tai jopa koko asuntoa määräävä tekijä, Sirpa naurahtaa.

Uusi keittiö muodostaa kokonaisuuden ulkotilan ja maiseman kanssa, ja väri sopii täydellisesti kodin tyyliin.

Kaunis tummanvihreä sävy toistuu niin välitilan laatoissa, puriste­kvartsi­tasossa kuin sohvassa. Laatta on Kaakeli­keskuksesta, taso tilattiin Liidukiveltä.
Keittiön selkeä ilme syntyy vetimettömistä yläkaapeista ja sileistä kaapinovista. Korkeissa yläkaapeissa on mukavasti säilytystilaa. Mäyräkoira Rupert loikoilee lempipaikallaan.

Mitä remontti maksoi?

  • Keittiön kalusteet ja taso 3 400 e
  • Laatat 40 e
  • Pesuallas ja hana 450 e
  • Kodinkoneet 2 200 e
  • Valaistus (työtaso & kattovalo) 120 e
  • Sähkö- ja putkityöt 500 e
  • Maalit ja maalaustarvikkeet 300 e

Yhteensä 7 010 euroa.

Kommentoi »