Meidän Talo

Valju tila muuttui tummaksi ja tunnelmalliseksi makuuhuoneeksi – uusi ilme maksoi reilun satasen!

Valju tila muuttui tummaksi ja tunnelmalliseksi makuuhuoneeksi – uusi ilme maksoi reilun satasen!
Kliinisen valkeat sävyt saivat väistyä, kun entisestä studiotilasta remontoitiin tunnelmallinen makuuhuone. Pienen budjetin muutos toteutui maaleilla.
Julkaistu: 27.8.2019

Mitä haluttiin?

Hirsitalon yläkerran huone oli aikanaan remontoitu studiotilaksi. Kun studio siirrettiin kodin alakertaan, halusivat asukkaat tehdä vapautuneesta tilasta tunnelmallisen makuuhuoneen. Toiveena oli päästä eroon kliinisestä valkoisesta ja muuttaa sävymaailma tummemmaksi. Remontissa haluttiin hyödyntää mahdollisimman paljon tuttavalta saatua, jo valmiiksi sävytettyä kalkkimaalia.

Aiemmin studiotilaksi remontoitu huone tuntui makuuhuoneeksi liian kliiniseltä. Asukkaat kaipasivat huoneeseen rauhoittavampia ja tummempia sävyjä.

Mitä tehtiin?

Lähes koko muutos toteutettiin maalien avulla. Seinien pinkopahveja ja niiden päälle asennettuja tapetteja ei irrotettu, vaan asukkaat maalasivat rohkeasti tapettien päälle. Seinien pinnoista haluttiin elävän näköiset, joten ne maalattiin siveltimellä. Samalla tapetin saumakohdat ja pinkopahvin lievät pullistumat jäivät peittoon.

Ikkunoista ja ikkunanpokista rapsutettiin vanha maalipinta pois, ja ne pohjamaalattiin Uulan Into-maalilla. Päälle sudittiin Uulan kalustemaalia. Myös kellastunut katto sai uuden maalin. Harmaa lautalattia ja lattialistat maalattiin kolmeen kertaan Betolux Akvalla. Harmaa tiilitakka sai puolestaan valkopesun.

Kaunis lankkulattia ilmentää elettyä elämää. Lattia maalattiin kolmeen kertaan, jotta pinnasta tuli peittävä. Betolux Akva -maali kuivuu nopeasti ja sopii näin viikonloppuprojektiin.
Makuuhuoneen tiilipintainen takka luo romanttista tunnelmaa. Talon entinen asukas, yli 90-vuotias vanha herra oli tehnyt niin paljon polttopuita, ettei nykyisen omistajan tarvitse hetkeen miettiä, mistä saisi hyviä klapeja.
Kalkkimaalilla maalattu pinta on hengittävä, luonnollinen ja elävä. Katso inspiraatiota unisiepparin askarteluun ohjeestamme.

Mitä saatiin?

Nuhjuisesta huoneesta sukeutui hyvien unien makuuhuone, jossa on rauhoittava tunnelma. Valkoinen katto, ikkunanpielet ja takka tuovat raikkautta tummien seinien kontrastiksi. Kalkkimaalilla saatiin seiniin hiekkamainen pinta, ja samalla seinät hengittävät hirsitalon henkeen sopien. Sisustus viimeisteltiin talosta löytyneillä lyhdyillä, itse tehdyllä unisiepparilla ja tekstiileillä.

Tummaa väripalettia pehmentävät sängyn vaaleat tekstiilit.
Seinän eläväinen pinta pääsee oikeuksiinsa luonnonvalon osuessa siihen. Yöpöytänä toimii kekseliäästi kasa lehtiä ja kirjoja. Valaisimen jalka on Sasu’s Playhousesta ja varjostin Ikeasta.

Mitä remontti maksoi?

  • Uulan Into-kalustemaali 30 e
  • Betolux Akva -lattiamaali 100 e
  • siveltimet, telat ja sudit (omasta varastosta) 0 e
  • kalusteet, tekstiilit ja sisustusesineet ovat vanhoja.

Yhteensä 130 euroa.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Tilaa Pihlgren ja Ritolan tapetit Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
2 kommenttia