Tuftattu peikonlehtitaulu – tulosta valmis mallikuva ja tuftaa seinälle ikivihreä suosikkikasvi
Tuftattu kasvitaulu
Tuftattu peikonlehtitaulu – tulosta valmis mallikuva ja tuftaa seinälle ikivihreä suosikkikasvi
Peikonlehti on sisustajien suosikkikasvi, joka ilahduttaa myös seinällä. Tuftatun taulun on suunnitellut somesta tuttu Tuftikissa eli Miisa Kaipainen.
Julkaistu 4.4.2023
Ihana

Tuftattu peikonlehtitaulu – tarvikkeet:

  • 7 Veljestä -lankaa tai vastaavaa 1 kerä jokaista väriä, esimerkiksi Marjapuuro, Kuusikko ja Artisokka (myös muut vastaavan paksuiset ja sävyiset langat sopivat)
  • tuftausneula
  • kynä merkkaukseen
  • 20-senttinen kirjontakehys
  • juuttia tai “oikeaa” tuftauskangasta niin, että kehyksen reunojen yli jää kauttaaltaan noin 7 cm liepeitä
  • askarteluliimaa.

Tuftattu peikonlehtitaulu – ohje:

Kopioi ja skaalaa kuva niin, että kuvion halkaisija on 20 cm tai oman kirjontakehyksesi mittaan sopiva. 20-senttiseen kirjontakehykseen sopiva peikonlehden kaavakuva löytyy tulostettavana pdf-tiedostona ohjeen lopusta.

1. Tulosta tai jäljennä kuvio paperille haluamasi kokoisena. Aseta paperi ikkunaa vasten ja jäljennä lyijykynällä tai merkkauskynällä kankaan takapuolelle. Huomaa, että kuvio muuttuu peilikuvakseen, sillä se tuftataan nurjalta. Kiinnitä ja pingota kangas kirjontakehykseen.

2. Jos tuftausneulasi on säädettävä, aseta se asentoon C ja pujota ensimmäinen väri. Ei ole väliä, millä värillä aloitat.

3. Aloita tuftaaminen. Työnnä tuftausneula kankaan läpi ja nosta se takaisin. Älä vedä langasta, sillä se purkaa tehdyn työn. Siirry tuftatun kohdan viereen, toista samaa liikettä ja täytä kankaan pinta. Jos työ tuntuu tuftatessasi löystyvän, korjaa pingotusta.

Voit halutessasi tuftata myös niin, että pinta ei täyty kokonaan. Jos pohjakangas on kivan värinen, jo pelkän lehden tuftaus näyttää kauniilta.

4. Kun pinta on valmis, korjaa vielä pingotusta ja varmista, että kuvio on suorassa kirjontakehyksen kiristimeen nähden. Niin se on kaunis ollessaan esillä.

Levitä tuftaustyön nurjalle puolelle liimaa maltillisesti, ettei sitä imeydy kankaan läpi sotkemaan tuftattua pintaa.

5. Levitä liimaa ohuesti työn nurjalle puolelle. Näin langat eivät lähde purkautumaan ja saat kankaan reunat siististi piiloon.

Kommentoi »