Teetkö töitä kotona? Tässä 5 vinkkiä, joilla loihdit työpisteelle uuden, iloisemman ilmeen
Sisustus
Teetkö töitä kotona? Tässä 5 vinkkiä, joilla loihdit työpisteelle uuden, iloisemman ilmeen
Hus epämääräiset paperiröykkiöt ja turhat roinat! Näin somistat inspiroivan kotitoimiston, jossa todella viihdyt.
7.3.2018
 |
Kotivinkki

Tilaa luovuudelle

Inspiroiva työpiste ruokkii mielikuvitusta ja tekemisen iloa. Jos erillistä työhuonetta ei ole, kotitoimisto syntyy hienosti huoneen kulmaan tai nurkkaukseen. Rajaa tila pöydällä seinästä seinään. Karsi tavaramäärä niin minimiin kuin mahdollista ja pidä esillä vain olennaisimmat. Työpöydän laatikoitakaan ei kannata änkeä ihan täyteen! Siisti ja avara tila vetää puoleensa.

Ole oma muusasi

Mitä jos laittaisitkin ilmoitustaululle laskujen ja epämääräisten harrastuslappujen sijaan asioita, jotka innostavat sinua? Korkkitaulun voi tehdä itse, kaupan päälle saa haluamansa muodon. Valitse vähintään 5 mm paksua korkkilevyä ja leikkaa terävällä askarteluveitsellä sopivaksi. Muistilappuja voit kiinnittää myös metalliristikkoon tai seinälle viritettyyn kuminauhaan.

Vaihteleva näyttely

Jos pöytäpinta-alaa on niukasti, hyödynnä seinät. Kiinnitä seinälle esimerkiksi kapea tauluhylly. Sille voit tehdä vaihtelevan näyttelyn asioista, jotka juuri tällä hetkellä inspiroivat eniten. Pienen muistitaulun voi tehdä vanhoista kehyksistä. Liimaa pohjalle ohut korkkilevy ja koristele mieluisaksi.

Ajatukset järjestykseen

Järjestele mietteitä ja inspiraatiota teeman mukaan nimettyihin muistivihkoihin. Tärkeät ajatukset eivät huku, kun niille on omat vihkonsa: kiitollisuuspäiväkirja, juoksevat asiat tai vaikka erikseen matkoille tarkoitettu päiväkirja. Hanki kaupasta halpoja muistivihkoja ja päällystä ne itse tapetinpalalla tai vaikka askartelukorkilla (max. 3 mm paksua).

Teetkö töitä kotona?

  • Varmista oikea työasento. Hartioiden ja ranteiden tulisi olla rentoina ja tuettuina. Pöydän korkeus on ihanteellisesti noin kyynärpään korkeudella, jolloin käsivarret lepäävät tasolla. Pöytätilaa tulisi olla vähintään 100 cm.
  • Sopiva työtuoli. Valitse tuoli, joka mahdollistaa liikkumisen ja tuen. Selkänojan tulisi tukea lantiota ja ristiselkää. Tuolin etureunan olisi hyvä olla pyöristetty, jotta se ei paina takareisiä ja vaikeuta verenkiertoa.
  • Pöydän paikka. Älä sijoita työpistettä ikkunan eteen, varsinkin jos aurinko paistaa suoraan sisään. Häikäisy hankaloittaa näkemistä ja rasittaa silmiä. Suuret värierot ja kiiltävät pinnat voivat aiheuttaa silmiin rasitusta ja hankaloittaa keskittymistä.
  • Tarpeeksi valoa. Hyvä kattovalaisin ulottuu huoneen nurkkiin asti. Lisäksi tarvitaan tehokas työvalo.
  • Raivaa turhat pois. Työpöytä on parhaimmillaan melko tyhjä. Paperipinot ja muut turhat tavarat pöydällä voivat häiritä käsien luonnollista asentoa. Pidä myös työpisteen alusta vapaana. Työpöydässä ei saa olla hankalia pöydänjalkoja tai laatikoita ja romua. Jalkojen tulee mahtua liikkumaan vaivatta.
  • Tietokoneen näytön tulee olla keskellä edessä ja korkeudeltaan hieman katseen alapuolella. Paras etäisyys näyttöön on noin 50–70 cm näytön kirjainten koosta ja omasta näkökyvystä riippuen. Näppäimistön paikka on suoraan edessä noin 12–15 sentin etäisyydellä käyttäjästä.
  • Jos läksyjä tekee pieni koululainen, valitse hänelle lastentuoli, sillä se tukee selkää oikeasta kohdasta. Jos jalat eivät yllä istuessa maahan, laita lattialle jalkatuki.

Kommentoi »