Tee itse kuormalavasohva
Tee itse
Tee itse kuormalavasohva
Kuormalavasohva on rento löhöpaikka, josta saa helposti monta variaatiota, eri tiloihin sekä ulos että sisälle. Sohvan koon ja värit voi päättää oman maun mukaan.
6.10.2014
 |
Unelmien Talo&Koti

Kuormalavasohvaan tarvitaan kuusi kuljetuslavaa, kaksi kokonaista ja neljä muotoonsa sahattua. Jyhkeä sohva siirtyy pehmeästi isojen pyörien avulla.

Kuormalavasohva – tarvikkeet:

  • 6 kuljetuslavaa ja 6 teollisuuspyörää
  • 2 istuinpatjaa
  • 5 tyynyä (60 x 60 cm)
  • ruuveja, reikälevyjä ja kulmarautoja
  • lautaa ja maalia.

Näin teet kuormalavasohvan

1. Sahaa sohvan osat. Istuinosina on kaksi kokonaista kuormalavaa. Madalla selkänojiksi kaksi lavaa sahaamalla pitkistä sivuista pois keskimmäisen laudan ja niiden tukipalikoiden jälkeinen osa. Sahaa käsinojalavoista pois sekä pitkiltä että lyhyiltä sivuilta tukipalikan jälkeen jäävät osat.

2. Kiinnitä osat toisiinsa reikälevyillä ja kulmaraudoilla: mitä useampi levy, sen tukevampi. Ruuvaa istuinlevyjen alle pystyyn, taaimmaisiin tukipalikoihin, notkumisen estävä, reilun metrin mittainen lauta.

4. Ompele istuintyynyjen päälliset kahdesta kankaasta, joiden mitat ovat patjan koko puolet ja puolet sen paksuudesta (kuvan tyynyt ommeltiin Ikean valmisverhoista). Ompele sivu- ja etusaumat. Tee kulmiin, nurjalle, patjan korkuiset pystysaumat. Sulje päällisten takasaumat ommellen tai vetoketjulla. Ompele selkänojan tyynyliinat niin, että kankaan toinen pää kääntyy 10 senttiä päällisen sisälle.

3. Tee kaukosäätimelle paikka kiinnittämällä käsinojaan laudanpätkä. Maalaa sohva ja kiinnitä pyörät. Sohvassa on kuusi pyörää: neljä nurkissa ja kaksi keskisauman kohdalla, edessä ja takana. Kuljetuslavat ovat painavia, joten pyörien on syytä olla kestävät ja lukittavat.

Sohvan toteutus: Tuomas Nortema

1 kommentti