Tee kätevä ompelulaatikko
Tee itse
Tee kätevä ompelulaatikko
Tee isosta kenkä- tai saapaslaatikosta ompelupakki johon mahtuu kaikki tarvittava.
13.11.2014
 |
Unelmien Talo&Koti

Ompelulaatikon runkona on kenkäkaupasta saatu saapaslaatikko, joka on päällystetty farkkukankaalla. Se pysyy tukevasti kiinni, ja sen sisään mahtuu pienempiä laatikoita, joissa ompelutarvikkeet säilyvät hyvässä järjestyksessä. Valitse saapaslaatikon sisälle tulevat pikkulaatikot niin, että ne täyttävät koko ison laatikon sisätilan. Mallisalkkuun mahtuu hyvin tavallinen kenkälaatikko ja pahvinen teelokerikko. Pahvilaatikoista tulee napakoita, kun päällystät ne leveällä koristeteipillä. Kenkälaatikon kansi on juuri sopivan kokoinen lokerikon päälle. Siinä voi säilyttää vaikka ompelusaksia. Salkku ei vahingossakaan aukea reissussa, kun laitat sen ympärille vyön. Vanha nahkavyö sopii tyyliin.

Tarvikkeet:

  • iso kenkä- tai saapaslaatikko
  • pienempiä laatikoita ja lokerikoita
  • leveää teippiä, joka kestää (mallityön teipit ovat Teippitarhasta)
  • tukevaa kangasta, kuviollista kangasta kanteen ja pitsinauhaa
  • liimaa.

Näin teet ompelulaatikon

1. Leikkaa tukevasta kankaan kannen päällystämiseen riittävä pala. Mallaa sitä laatikon päälle ja sommittele koristekangas ja pitsinauha sopivaan kohtaan. Ompele koristekangas ja nauha kiinni.

2. Levitä kannen pintaan ja reunoihin tasaisesti liimaa ja päällystä kansi. Taita ylimääräiset siististi kannen alle ja liimaa nekin kiinni.

3. Teippaa kannen sisäosa leveällä teipillä niin, että kankaan käänteet jäävät sen alle.

Pienemmillä sisälaatikoilla ja lokerikoilla langat ja neulat pysyvät järjestyksessä.

4. Päällystä laatikon alaosa samoin kuin kansi ilman koristekankaita. Kulmasaumat voi taitella siististi ja leikat ylimääräiset mahdollisimman pieniksi. Saumat voit myös ommella ennen päällystämistä. Mallaa kangas laatikonpohjaan ja neulaa saumojen kohdat.

5. Teippaile ja maalaa sisäpuolelle tulevat lokerikot, pikkulaatikot ja laatikonkannet siisteiksi.

6. Jos teet saranat ja kahvan laatikkoosi, ompele ne tukevasta kankaasta. Niitä varten voit tehdä yhden pitkän kangasputken ja leikata siitä sopivat pätkät saranoiksi ja kahvaksi. Ompele ne kiinni laatikon pohjakankaaseen ennen kuin päällystät sillä pohjan.

Kommentoi »