Tee itse valokuvista tauluja
Tee itse
Tee itse valokuvista tauluja
Poimi rakkaimmat kuva-aarteesi talteen ja ripusta muistot seinille. Printtaa, teetä tai askartele seinille oma taideteoksesi.
6.2.2014
 |
Kotivinkki

Kollaasitaulu

Tarvitset: kehyksiä mdf- tai vanerilevyn rautalankaa kaksi lyhyttä ruuvia lyijykynän pieniä nauloja tai kaksipuolista teippiä

Tee näin: 1. Tee levyyn ripustuslanka ruuveilla ja rautalangalla. Ruuvaa levyn taakse ruuvi molempiin reunoihin noin 10–20 cm yläreunasta. Kierrä rautalangan päät ruuveihin. Varmista, että kiinnitys on tukeva, ja että rautalanka ei näy reunan yli levyä ripustettaessa. 2. Suunnittele kehysten asettelu levylle. Kiinnitä kehykset levyyn joko kaksipuoleisella teipillä tai nauloilla, jolloin voit helposti muuttaa kollaasia myöhemmin. 3. Näin teet sen nauloin: Merkitse lyijykynällä naulojen paikat. Merkitse ensin kehyksen yläreunan keskikohta levyyn. Mittaa sitten kehyksen takaa, kuinka suuri yläreunan ja ripustimen väli on. Lyö naula levyyn tämän mitan verran merkitsemästäsi yläreunan keskikohdasta alaspäin. 3. Ripusta levy ja asettele kehykset nauloihin.

Vintage-taulu

Tarvitset: puuvillakangasta (laadukasta, valkaisematonta tai luonnonvalkoista lakanakangasta) tulostuspaperia tuorekelmua silitysraudan ja - laudan tulostimen yksinkertaisen kuvankäsittelyohjelman pahvia tai kapalevyä pitävää teippiä lautaa sahan 4 kpl naulauslevyjä (40 x 120 mm) 16 kpl ruuveja 2 kpl taulukoukkuja 12 kpl huonekalunauloja

Tee näin: 1. Kiinnitä kangas tulostuspaperiin. Tämä onnistuu tavallisen tuorekelmun avulla näin: Suojaa ensin silityslauta esimerkiksi vanhalla lakanalla tai muulla askarteluun sopivalla liinalla. Laita tulostuspaperiarkki alimmaiseksi, väliin siivu tuorekelmua (varmista, että se on hieman reilumpi kuin paperiarkki ja peittää koko paperin nurkkia ja reunoja myöten) ja päällimmäiseksi hieman kelmua reilumpi kangaspala. Silitä kuumalla raudalla kangasta muutamia minuutteja, kunnes kelmu on sulanut, ja kangas ja toimistopaperi ovat yhdessä. Varo, ettei kankaan alta pilkottava kelmu pala silitysrautaan kiinni. Leikkaa reunat tarkasti tasaisiksi ja silitä ne vielä kerran. Varmista, että etenkin kulmat ovat hyvin kiinni yhtenä arkkina. Rispaantuneena nämä kohdat saattavat tukkia tulostimen. 2. Tulosta kuva kankaalle. Aseta arkki tulostimeesi niin, että tulostusjälki tulee kankaalle. Jos haluat tehdä taulusta suuremman, jaa kuva kuvankäsittelyohjelmalla useaan yhtä suureen osaan ja rakenna taulu palasista. Huomioi, että osa kuvasta taittuu hieman taustapahvin alle, kun taitat kankaan reunojapois näkyvistä. 3. Irrota kangas paperista kevyesti vetämällä. 4. Leikkaa tukevasta pahvista tai kapalevystä sopivan kokoinen pala kuvakankaan taustaksi. Pahvin tulee olla joka reunalta vähintään kaksi senttiä kangasta pienempi, sillä kankaan reunan tulee yltää pahvin taakse. Kiinnitä kankaan reunat pahvin taakse pitävällä teipillä niin, että kangas pingottuu suorasti ja siististi pahvin päälle. Toista sama kaikille taulun kuville. 5. Rakenna taustalaudat. Sommittele taulu kuvan osista ja mittaa, kuinka pitkät laudat tarvitset. Ota huomioon myös kuvien väliin jäävät sentin tai kahden välit. Sahaa ja tarvittaessa myös hio laudat. Yhdistä laudat takaa kahdesta kohdasta rautakaupasta saatavien naulauslevyjen ja ruuvien avulla. Jätä lautojen väliin 1,5 cm:n rako. Ruuvaa naulauslevyt kiinni niin, että ne jäävät reunimmaisten kuvien taakse piiloon. Kahta lautaa yhdistää siis aina kaksi levyä, jolloin tarvitset kolmen laudan yhdistämiseen neljä levyä. Kiinnitä myös taulukoukut. 6. Kiinnitä kuvat huonekalunauloilla. Sommittele kuvat paikalleen ja lyö naulat kaikkien kuvien joka nurkkaan. Ripusta taulu.

Laattataulu

Tarvitset: sisustuslaattakokonaisuuden kaksipuolista teippiä tai liimaa ripustuslenkkejä ja nauloja kehyksen

Tee näin:

1. Suunnittele kuvastasi sopiva kokonaisuus ja tilaa sopivan kokoiset sisustuslaatat (esimerkiksi Decoprintit-verkkokaupasta). 2. Sommittele kokonaisuus ensin kehyksen sisälle pöydällä tai lattialla ja mittaa laattojen etäisyydet kehykseen ja toisiinsa. Merkitse seinälle ensin kehyksen paikka ja kiinnitä se. Sommittele ja kiinnitä sitten laatat. Kiinnitä laatat seinään kätevästi kaksipuolisella teipillä. Voit myös liimata laattoihin ripustuslenkit kaksikomponenttiliimalla ja naulata laatoille seinään ripustusnaulat.  

Kotivinkki 1/2013

Katso myös: 

1 kommentti