Tee itse kalenteri
Tee itse
Tee itse kalenteri
Hauska ja taatusti uniikki seinäkalenteri syntyy vanhoista uunipelleistä. Tässä tyylikkäässä tee itse -kalenterissa magneetit osoittavat oikean kuukauden ja päivän.
21.12.2012
 |
Kotivinkki

Näitä tarvitset

2 vanhaa uunipeltiä viivaimen liidun mustan A3-kartongin valkoisen värikynän sakset Outdoor Craft -askartelumaalia tai tavallista askartelumaalia ja vesiliukoista lakkaa (sekä sapluunasienen tai palan pesusientä lakan levittämiseen) sapluunapensselin (voit myös käyttää pesusienen palasta) kirjain- ja numerosapluunan 3 magneettia tai magneettilevyä palan väripaperia

Tee kalenteri näin

1. Valitse sapluunat kirjaimien ja numeroiden koon mukaan, jotta ne mahtuvat peltien mittoihin. Mieti myös tyyliä: pelkistetty muoto sopii teollisuustyyliin.

2. Piirrä numerot, kuukaudet ja viikonpäivät valkoisella kynällä kartongille sapluunan läpi. Leikkaa jokainen numero ja sanalyhenne erikseen. Aseta kartonkipalat peltien päälle ja jaa pellit merkintöjen vaatimiin osiin viivainta ja liitua käyttäen.

3. Maalaa numerot ja kirjaimet peltiin yksitellen. Edellisen pitää olla kuiva ennen seuraavan maalaamista. Outdoor Craft kestää pyyhkimistä ja kulutusta. Jos maalaat tavallisella askartelumaalilla, sivele sen päälle suojaava lakkakerros.

4. Pyyhi liituviivat pois. Halutessasi voit jättää niitä myös näkyviin (kuten kuukausien kohdalla).

5. Magneeteiksi haluttiin kapeat viivat, jotka oli helpointa valmistaa itse. Leikkaa pehmeästä magneettilevystä kolme kapeaa palaa ja samankokoiset palat myös väripaperista. Poista levyn pinnassa oleva kaksipuoleinen teippi, ja kiinnitä siihen väripaperi. Tee itse -kalenteri on valmis!

Kommentoi »