Tatuointitaiteilijaparin rintamamiestalo on täynnä hulluttelevia yksityiskohtia: ”Meillä kukkii sisustushuumori”
Sisustus
Tatuointitaiteilijaparin rintamamiestalo on täynnä hulluttelevia yksityiskohtia: ”Meillä kukkii sisustushuumori”
"Enemmän on enemmän", ajattelee Outi hänen ja puolisonsa Juhanin 50-luvun talon sisustuksesta. Pari on luonut Kuusikummusta kodin, jossa iloiset tapetit, kirppislöydöt ja riemastuttavat sisustusoivallukset tuovat arkeen hyvää mieltä.
16.3.2022
 |
Unelmien Talo&Koti

Reilusti asuinneliöitä ja oma piha, jossa puuhastella ja grillailla ystävien kanssa – näillä kriteereillä Outi Vihlman ja Juhani Kokkarinen tutkivat asuntotarjontaa, kun pandemian mukanaan tuoma kotoilu oli saanut molemmat kaipaamaan mökkimäistä arkiasumista. Järvenpäässä houkuttivat järven läheisyys ja ulkoilumahdollisuudet sekä sopiva etäisyys junalla ­Helsinkiin.

Mihin ihastuitte juuri tässä talossa?

Outi: ”Jo ulkopuolelta näki, että talosta oli oli pidetty hyvää huolta, joten halusin tutustua taloon paremmin. Talon pienet sopet, sokkelot ja persoonallisuus kiinnostivat. Ihastuin varaavaan leivinuuniin. Piha oli pieni, mutta viihtyisä. Sieltä löytyivät haavelistalla olleet kirsikka- ja omenapuut sekä kasvihuone. Vanhojen omistajien luettelosta selvisi, että kiinteistön nimi on Kuusikumpu. Jos olisin tiennyt tämän ostohetkellä, olisin varmaan vielä innokkaammin halunnut ostaa tämän huvikumpumaisen kotimme.”

Outin ja Juhanin koti on vuonna 1954 rakennettu rintamamies­talo Järvenpäässä, 5 h + k, 136 m2. Persoonallisesti perinteinen Kuusikumpu on rintamamiestalo, jota on laajennettu 1990-luvulla.
”Mielestäni sisustuksessa pitää olla kontrasteja: uutta ja vanhaa, koristeellista ja selkeää.”
Olohuoneen kirjava matto on Mum'sin Lintumetsä. Juhanille ja Outille rakkaat LP-levyt ovat Hayn laatikoissa, ja Tori.fistä löydetty senkki säilöö musiikintoistovälineet. Musta torso on kukkaruukkulöytö Ellokselta.
Koiravalaisin on ystävän 3D-tulostus. Kirjoituskoneen silkkivuorinen kotelo tuli kotiin kaupanpäällisenä antiikkiliikkeestä. Siitä syntyi seinähylly kodinhoitohuoneeseen. Pääkallokoriste hiustupsuineen on muisto Juhanin nuoruudesta.
”Kun tila kaipaa muutosta, päässäni käynnistyy ongelmanratkaisukoneisto.”
Outi tekee mielellään kollaaseja erikoisista esineistä ja taiteesta. Vasemmalla ylhäällä on Outin oma grafiikanvedos ”Million dollar baby”. Keraamiset reliefit ovat Laura Itkosen ja kirjontatyö Ida-Lotta Harmion käsialaa. Satisfyer Pro -maalauksen on tehnyt Petra Kinnunen.
Outi teki valmiista vanerikiekoista ja hyllynkannattimista koriste-esinehyllyt, jotka maalattiin pastellisävyisillä jämämaaleilla. Vasemmalla seinällä on Pihlgren & Ritolan Paratiisi-tapetti.
Musta posliinipantteri on Outia riemastuttanut löytö Tori.fistä. Senkki löytyi myös Tori.fistä. Paperikoristeet ovat Ellokselta ja Jotexilta.
”Kumpikaan meistä ei ollut aiemmin tehnyt seinien maalaamista kummempaa remonttia, joten opimme projektissa paljon uutta.”
Sohvapöytä olkkariin kotiutui mökiltä, ja sohvan pariskunta hankki Kodin1:stä. Samettiverhot ja roosan rahin Outi ja Juhani ostivat Jotexilta. &Brosin pahvinen Vekki-kattolamppu on hauska yksityiskohta.

Teittekö talossa remonttia?

Outi: ”Talo osoittautui kuntotarkastuksessa hyväkuntoiseksi ja terveeksi. Uusimme vain seinäpinnat ja keittiön. Kumpikaan meistä ei ollut aiemmin tehnyt seinien maalaamista kummempaa remonttia, joten opimme projektissa paljon uutta. Ystävät ja perheenjäsenet olivat todella suuri talkooapu remonttirytäkän aikana.

Kun purimme keittiöstä pois vanhoja kaappeja, esiin tulivat vanha, 1970-luvun ruskeanoranssi muovimatto ja seinien maalipinta. Sävy oli sattumalta lähes sama, kuin keltaisessa Pihlgren & Ritolan Lukko-tapetissa, jonka valitsimme keittiöön. Jollain edellisistä asukkaista oli siis ollut sama maku keittiön värityksen suhteen. Vintiltä löytyi vaaleanpunainen räsymatto, jolla suojasimme remontin aikana lattioita. Lopulta tykästyin siihen niin, että se sai jäädä eteiseen.”

Millainen sisustaja olet?

Outi: ”Tykkään modernista ja minimalistisestakin tyylistä, mutta meillä on sisustettu ”enemmän on enemmän” -periaatteella. Mielestäni sisustuksessa pitää olla kontrasteja: uutta ja vanhaa, koristeellista ja selkeää. Hulluttelemme väreillä, kreiseillä tapeteilla ja erikoisilla kirppislöydöillä. Meillä kukkii sisustushuumori.

Olen ratkaisukeskeinen metsästäjä. Tyylien suhteen olen moniruokainen. Sopeudun helposti tilan ehtoihin. Jos joku kohta vaivaa silmää, mieluummin korostan sitä, kuin yritän häivyttää. Kun tila kaipaa muutosta, päässäni käynnistyy ongelmanratkaisukoneisto. Saatan selailla tuntiakausia Tori.fitä, miettiä erilaisia ratkaisuja, tuunata huonekalua itse tai vaihdella tavaroiden paikkoja. Kun tavarat lopulta natsaavat keskenään, rauhoitun – ainakin hetkeksi.

Parhaat löydöt olemme tehneet Tori.fistä, mutta myös kirppiksiltä ja kierrätyskeskuksista. Ekologisuus on minulle tärkeää, niinpä suosin kaikessa mahdollisessa kierrätettyä. Kierrätyshankintoihin liittyy aina bonuksena löytämisen riemu.”

String-­hyllyyn Outi on kerännyt mieluisia astioita. Pöytä ja tuolit ovat löytöjä Tori.fistä, Berta-räsymatto Tornionlaakson Mattokutomosta.
Saksitelineenä toimiva tikkataulu herättää hilpeyttä.
Rappujen alle hukkaan jäävät neliöt hyödynnettiin luomalla sinne hämärä maja lukutuoleineen. Selettin Monkey-valaisimesta on muodostunut talon maskotti. Tapetti on Boråstapeterin Umbrella Leaves.
”Hulluttelemme väreillä, kreiseillä tapeteilla ja erikoisilla kirppislöydöillä.”
Keltainen Pihlgren & Ritolan Kiurujen yö -tapetti piristää eteisessä. Musta lipasto on Outin isän vanha.
Kit-Kat Clock on Outin synttärilahja. Porras­käytävän nimitaulu kirjaimineen löytyi remonttijätteistä.
Ruokailutilan ikkunat eivät miellyttäneet kokonsa ja hassun sijaintinsa takia. Outi teki mustavalkoisista kuvista kollaasin seinälle. Ikkunat hävisivät ikään kuin osaksi kollaasia, eivätkä enää häiritse Outin silmää lainkaan. Seinän sävy on Tikkurilan X420 Neito.
Pöytä ja pinnatuolit löytyivät Tori.fistä. Kaksi muuta keittiön tuolia löytyivät roskalavalta ja Outi kunnosti ne joukkoon sopiviksi.
”Sisustamme 'enemmän on enemmän' -periaatteella. ”
Outi on opetellut leipomista ja ruoanlaittoa leivinuunissa. Puuteline on itse tehty keittiön käyttämättä jääneistä paneeleista. Aappo Härkösen Kanarianlintu-ryijy on löytö Tori.fistä.
Vitriinin peuranmuotoinen pullo löytyi Ansa Vintage Storesta. Outi keräilee sotaukkeleita korumateriaaliksi. Outin ja Juhanin kotona on paljon viherkasveja. Outin isän juurruttaman enkelinsiiven Outi nappasi mukaan mökiltä.
”Jos joku kohta vaivaa silmää, mieluummin korostan sitä, kuin yritän häivyttää.”
Outi ja Juhani työskentelevät tatuoijina ja ovat yhdessä taittaneet ja kuratoineet tatuointikirjan Ääriviivoja. Suunnittelutyö tehdään pääosin kotona.
String-hylly sekä ergonominen sähköpöytä on molemmat ostettu uutena. P-kirjain on hankittu Fidasta, tapetti on Boråstapeterin Indigo Garden.
Roskalavalta löytynyt mallinuken käsi on hauska teline Outin tekemille Bad Idea -kierrätyskoruille. Seuraa Outin kierrätysaiheista tiliä Instagramissa @puuhailee.
”Ekologisuus on minulle tärkeää, niinpä suosin kierrätettyä.”
Makuuhuoneen helmi on Kukka-Maria ­Rosenlundin valokuvateos. Yöpöydistä Outi ruuvasi jalat irti ja kiinnitti ne suoraan seinään. Pöydät on maalattu Pihlgren & Ritolan Ken kiuruista kaunein -tapettiin sopivalla sävyllä.
Sievä kattolamppu on kirppislöytö. Karvapeitto on ostettu käytettynä ystävältä.
2 kommenttia