Unelmien Talo&Koti

Värikkäät tasselit tuovat palan Meksikoa kotiin! Koristele tupsuilla sohvatyyny tai viritä niistä ryijymäinen seinäkoriste

Värikkäät tasselit tuovat palan Meksikoa kotiin! Koristele tupsuilla sohvatyyny tai viritä niistä ryijymäinen seinäkoriste
Tasselit tuovat mieleen Väli-Amerikan vanhat kulttuurit, joissa käsityö on osa jokaista päivää. Kurkkaa ohjeet, joilla somistat tyynyn ja luot tasseleista seinätaidetta.
Julkaistu: 18.4.2019

Tasseli – tarvikkeet:

 • tukevaa pahvia
 • villalankoja
 • sakset.

Tasseli tehdään näin

 1. Leikkaa pahvista pala. Tasselista tulee yhtä korkea kuin pahvi on. Mikäli käytössäsi on eripaksuisia lankoja, saat tasseleista helpommin samanpaksuisia, kun leikkaat pahvin yläreunaan pienen lovetun kohdan lankamäärän mittaamiseen.
 2. Kierrä lankaa pahvin ympäri napakasti, kunnes tasseli on halutun paksuinen tai kunnes yläreunaan leikattu lovi on täyttynyt langasta. Katkaise lanka. Ota sitten pätkä lankaa ja solmi se pahvin yläreunassa lankojen ympäri. Mikäli tasseli kiinnitetään jonnekin, kannattaa langanpäät jättää pitkiksi. Kiristä ja tee napakka solmu. Katkaise saksilla tasselin langat pahvin alareunan kohdalta.
 3. Ota taas pätkä lankaa ja kiedo se tasselin kaulaksi. Tee lopuksi napakka solmu ja katkaise langat samaan pituuteen tasselin hapsulankojen kanssa.
Upean monivärisillä tasseleilla koristelet tyynyn tai teet näyttävän seinäkoristeen.

Oksalla-seinäkoriste

Tarvikkeet:

 • villalankoja
 • pahvia
 • puun oksa, pituus noin 40 cm
 • liimaa.
Seinäkoristeella on monta paikkaa: se sopii yhtä lailla ovikoristeeksi kranssin sijaan tai vaikka roikkumaan katosta. Luonnonoksan sijaan voit kiinnittää tupsut myös rimaan.

Näin askartelet seinäkoristeen tasseleista

 1. Valmista tasselit yllä olevan ohjeen mukaan. Jätä toinen tasselin yläreunan ympäri solmituista langanpäistä mahdollisimman pitkäksi tasselin kiinnittämistä varten, toisen pään voi pujottaa neulalla tasselin sisään.
 2. Sommittele sitten tasselit haluamallasi tavalla sopivaan korkeuteen ja sido tasselit oksaan yksitellen. Ne ovat näyttävimmillään hieman kerroksellisesti kiinnitettyinä. Levitä oksan taakse solmujen alle hieman liimaa pitämään solmut paikallaan piilossa oksan takana.
 3. Kiinnitä oksaan ripustusnaru.

Värisuora-tyyny

Tarvikkeet:

 • valmis tyynynpäällinen
 • erivärisiä villalankoja
 • pahvia.
Tyynyä ympäröivät tasselit ovat upeimmillaan monivärisenä raitana, mutta esimerkiksi mustavalkoiseksi tehty tupsutus antaa tyynylle ihan toisenlaisen ilmeen.

Näin koristelet tyynyn tasseleilla

 1. Tee haluamasi määrä tasseleita valmiiksi ohjeen mukaan. Kuvan tyynyssä on 24 tasselia.
 2. Pujota tasselin yläreunan ympäri solmitun langan toinen pää neulaan ja pujota langanpää neulan avulla tyynyliinan reunan läpi sisään. Pujota sitten toinen langanpää neulaan ja pujota sekin tyynyliinan sisään muutaman millin päästä toisesta langasta. Solmi tyynyliinan sisällä langanpäät napakasti yhteen ja tarkista, että solmut pysyvät kireällä.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Tee jouluiset pompom-koristeet itse! Tilaa tarvikepaketti Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »