Meillä kotona -kaupat

Juolu-tapetin inspiraationa ovat erämaiden polut ja kivikot – tällainen on Tapettitehdas Pihlgren ja Ritolan moderni malli

MAINOS
Juolu-tapetin inspiraationa ovat erämaiden polut ja kivikot – tällainen on Tapettitehdas Pihlgren ja Ritolan moderni malli
Suosituista paperitapeteistaan tunnettu Tapettitehdas Pihlgren ja Ritola sai syksyllä 2021 mallistoonsa Juolu-tapetin. Lue lisää Juolusta ja osta tapetit suoraan tästä jutusta.
Julkaistu: 29.3.2022

Vuosikymmenten aikana Tapettitehdas Pihlgren ja Ritola on hyödyntänyt tapettiensa suunnittelussa useiden tunnettujen suunnittelijoiden ja muotoilijoiden luovuutta ja ammattitaitoa. Näin on toimittu myös heidän Juolu-tapettimallinsa kanssa.

Mallin suunnittelijaksi valikoitui Tanja Kallio, joka tunnetaan muun muassa tekstiilitaideteoksistaan.

– Halusimme mallistoomme uuden, nykyaikaisen tapettimallin, jossa on trendikäs mutta persoonallinen ote ja samalla painotekniikkaamme soveltuva oikea visuaalisuus. Juolu-mallin avulla seinälle saadaan horisontaalinen elävä pinta, Tapettitehtaalta kerrotaan.

Tapettitehtaan painokoneet pyörivät Juolu-mallin suunnittelijan Tanja Kallion rinnalla. Tanjan töihin voi tutustua hänen Instagram-tilillään @designtanjakallio.

Kalliota motivoi kautta linjan töissään kestävyys, aitous ja estetiikka, ja inspiraatiota hän ammentaa eritoten pohjoisen karusta luonnosta ja suomalaisesta käsityöperinteestä. Juolu-tapetin suunnitteluun häntä ovat innoittaneet "erämaiden polut ja kivikot, askeltamisen rytmi ja luonnonmuotojen sattumanvarainen järjestys".

– Suunnitteluni liikkuu usein abstraktin ja esittävän välimaastossa: keskeistä siinä on tunnelma ja värien rooli tämän tunnelman luomisessa.

Lopputulos on rakentunut Kallion ja Tapettitehdas Pihlgren ja Ritolan suunnittelutiimin yhteistyönä, mutta erityismaininnan Tapettitehdas haluaa antaa Kallion tekemälle työlle.

– Kävimme läpi mallin luonnetta ja fiilistä sekä tutkimme Tanjan ehdottamia värejä, joista valikoituvat nyt mallistossa olevat sävyt. Juolu-tapettimalli on kuitenkin vahvasti Tanja Kallion käsialaa ja hänen suunnittelutyönsä hieno tulos.

Osta Juolu-tapetti tästä

Juolu-tapetista on saatavilla viisi eri värivaihtoehtoa: tumma turkoosi, vaalea turkoosi, helmiäsvalkoinen, poltettu oranssi sekä tumma violetinruskea.

Rullan pituus on 10,05 m ja leveys 53 cm. Tasakohdistus 33 cm. Tarvittavien rullien määrän selvittämisessä auttaa Tapettitehtaan tapettilaskuri.

Tässä muutamia poimintojamme Tapettitehdas Pihlgren ja Ritolan valikoimasta – lisää löydät Meillä kotona -kauppojen Tapetit-kategoriasta!

Kiurujen yö hurmaa vuodesta toiseen
Kartanohenkeä kodin tiloihin
Kukita seinät lemmikein
Sukella pallomereen
Ei yhtään pöllömpi valinta

Tapettitehtaan perinteistä paperitapettia pitää käsitellä tapetoitaessa hieman varovaisemmin parhaan mahdollisen lopputuloksen aikaansaamiseksi. Lue Tapettitehtaan sivustolta selkeät ohjeet, joilla onnistut paperitapetilla tapetoinnissa tai lataa oppaat tämän jutun lopusta tulostettavassa PDF-muodossa.

Voit tilata tässä jutussa esitellyt tuotteet omaksesi Meillä kotona -kaupoista.

Meillä kotona -kaupoista löytyy tuotteita useilta eri kauppiailta. Jos siis tilaat tuotteita useammalta myyjältä, kullakin on omat toimituskulunsa. Saman myyjän tuotteet lähetetään yksillä toimituskuluilla.

Seuraa Meillä kotona -kauppoja somessa!
2 kommenttia