Avotakka

70-luvun henkeen! Tanjan ja Jussin makuuhuoneessa mehevät värit ja kuosit yhdistyvät levolliseksi kokonaisuudeksi

70-luvun henkeen! Tanjan ja Jussin makuuhuoneessa mehevät värit ja kuosit yhdistyvät levolliseksi kokonaisuudeksi
Tanja ja Jussi kiertävät ahkerasti kirpputoreja, ja heidän makuuhuoneensa on vaihtuvien, trendejä mukailevien asetelmien näyttämö. Kirppislöydöt ja 1970-luvun vaikutteet hurmaavat lepotilassa, jolle lasipariovet toivat lisää valoa ja avaruutta.
Julkaistu: 11.1.2021
Tanjan ja Jussin herkullisen sävykäs kolmio sijaitsee 1970-luvun kerrostalossa. Vaatealalla työskentelevä Tanja on taitava yhdistelemään sävyjä ja kuoseja. Hän seuraa työssään trendejä, mikä vaikuttaa alitajuisesti myös kodin värivalintoihin ja tekstiileihin.
Kauneimmat mekot ovat esillä katosta riippuvassa rekissä. Valaisin on Normann Copenhagenin Bau.

Tanjan ja Jussin 5 oivallusta

1. Asunnon hauska mutta eheä tyyli löytyi talon rakentamisajankohdasta 70-luvulta. Makuuhuoneessa se näkyy runsaina väreinä ja kuoseina sekä vintagelöytöinä. Pari harrastaa kirpputoreilla ja kierrätyskeskuksissa kiertelyä, ja koti on vaihtuvien asetelmien näyttämö.
2. Makuuhuoneen päätyseinä maalattiin Tikkurilan syvän sinivihreällä Syvänne-sävyllä. Esineet ja tekstiilit nousevat esiin kauniisti tummasta taustasta. Tyyliin ja väreihin sopivat vaatteet roikkuvat esillä ja muodostavat oman sisustuselementtinsä.
Hieno viuhkavalaisin on löytö Torista. Makuuhuoneen seinän sävy on Tikkurilan N439 Syvänne.
3. Makuuhuone sai lisää valoa ja avaruutta, kun olohuoneeseen johtavaa oviaukkoa kasvatettiin ja siihen asennettiin mustaruutuiset lasiovet vanhojen umpiovien tilalle.
Olo- ja makuuhuoneen oviaukko suureni remontissa, ja Tanja ja Jussi teettivät siihen mustakehyksiset lasiovet tutuksi tulleella metallipajalla. Saarniviiluinen kaapisto on Jussin toteuttama. Eleetön kaappirivi kätkee sisäänsä paljon tavaraa
4. Seinään tehty kätevä kotelointi muodostaa sängynpäädyn, yöpöydän ja paikan vaihtuville asetelmille. Tanjan ja Jussin haaveissa on tehdä seinän alaosaan puolipanelointi.
Makuuhuoneessa on erilaisia kuoseja ja sävyjä, ja silti kaikki tuntuu sopivan saumattomasti yhteen. Vanha tiikkilipasto antaa lämpöä tilaan.
5. Tanja ja Jussi kiinnittivät suunnittelussa paljon huomiota säilytystiloihin. Puuseppä Jussi toteutti kaikki kodin kiintokalusteet. Makuuhuoneen selkeä saarniviiluinen kaappirivi hyödyntää koko tilan jatkuen koko seinän leveydeltä ja lattiasta kattoon.
Kommentoi »