Meidän Talo

Tangokuninkaan valtakunta! Aki sai maalaistaloonsa unelmiensa vaaleanpunaisen keittiön – tällainen oli hintalappu

Tangokuninkaan valtakunta! Aki sai maalaistaloonsa unelmiensa vaaleanpunaisen keittiön – tällainen oli hintalappu
Tangokuningas Aki Samuli Hakonen halusi remontilla maalaistalonsa keittiöstä toimivan ja nykyaikaisin mukavuuksin varustellun. Nyt uudistetussa keittiässä kelpaa kokata oman pihan antimista.
Julkaistu: 17.9.2021

Muutama vuosi sitten iskelmälaulaja ja vuoden 2015 tangokuningas Aki Samuli Hakonen haaveili maalaistalosta ja rauhallisesta elämästä maaseudulla. Nastolasta kotoisin oleva laulaja kaipasi vastapainoa keikkatyölle. Pian sopiva kohde löytyi Pukkilasta, eikä Aki aikaillut. Talokaupat syntyivät kesäkuussa 2019, ja remontti käynnistyi saman tien. Akille oli selvää, että vanhan talon remontti aloitetaan keittiöstä.

– Keittiö on kodin sydän. Oli tärkeää saada se mahdollisimman pian toimivaksi nykyaikaisin mukavuuksin, Aki sanoo.

Keittiö ennen remonttia.

Kun Aki pohdiskeli keittiöremontin aloittamista, hänen ystävänsä Konsta Hietanen vinkkasi tutusta Keittiömaailman ammattilaisesta, jonka avustuksella laulajan unelma vaaleanpunaisesta keittiöstä lähti lentoon.

Keittiön viereisestä huoneesta tehtiin remontissa ruokailuhuone. Hirsinen väliseinä purettiin lähes kokonaan ja sen paikalle tehtiin leveä oviaukko, joka yhdistää tilat. Ruoan laittamisesta kiinnostuneelle Akille oli tärkeää, että keittiöstä on näköyhteys ruokailutilaan.

Keittiöön oli vedetty valmiiksi vesiputket, mutta juoksevaa vettä tuli vain kodin wc- ja suihkutiloihin. Vuonna 1925 rakennettua taloa oli laajennettu 1980-luvulla, jolloin myös keittiö oli remontoitu edellisen kerran.

Jykevä palkki erottaa 1980-luvulla tehdyn laajennusosan vanhasta puolesta. Kodinkoneet sijoitettiin korkeisiin kaappeihin uudelle puolelle. Saarekkeen liesitaso on ahkerassa käytössä, kun Aki valmistaa maukkaita aterioita ystävilleen.
Hirsi ja vaaleanpunainen maaliseinä toimivat hyvin modernin keittiön parina. Lahden Keittiömaailman kauppiaan Vesa Ulmasen kanssa ideoidussa Petra-keittiössä jätettiin yläkaapit pois. Tammitason alle sijoitetut laatikostot ja suuri saareke riittävät hyvin säilytystiloiksi. Allas on Stalan Tailor-made Max -moduuli, hana Damixan Rowan Pro ja kodinkoneet Siemensin.

Tilaa Meillä kotona -uutiskirje!
Saat ihanat kodit, sisustusideat, puutarhavinkit, DIY-ohjeet ja reseptit sähköpostiisi kaksi kertaa viikossa

Vanhaa keittiötä purkaessa pinkopahvien ja tapettien alta paljastui hirsiseinä, jonka Aki halusi jättää osittain esiin. Keittiön ja ruokailutilan välistä oviaukkoa suurennettiin niin, että huoneiden välistä hirsiseinää jäi vain lyhyt pätkä molempiin päihin. Seinät maalattiin hennon vaaleanpunaiseksi. Väliseinät olivat vinoja ja vaativat keittiön kiintokalusteiden asentajalta millintarkkaa työtä, jota hieman helpotti se, ettei keittiöön tullut yläkaappeja. Ruokailuhuoneen lattiaan tehtiin uusi runko, jonka päälle asennettiin uudet mäntypuiset lattialankut.

Aki valmistaa keittiössään ruokaa sekä säilöö ja hilloaa puutarhan antimia.

Keittiö valmistui sopivasti jouluksi 2019, ja innokas ruoanlaittaja on ollut tyytyväinen valintoihinsa.

– Teen mielelläni ruokaa oman kasvimaan antimista. Lampaita ja possuja en kasvata omaan ruokapöytään, ne ovat täällä kaikki lemmikkeinä, Aki kertoo.

Akilla on keittiössä jämpti järjestys. Mausteet ovat ryhdikkäästi esillä avohyllyllä, josta ne on helppo ottaa käyttöön.
Keittiön puolella oleva vuolukivitakka lämmittää molemmat tilat. Talon lämmitysmuotona on puulämmitys, mutta remontissa lisättiin muihin huoneisiin sähköpatterit.

Mitä keittiöremontti maksoi?

  • Keittiön kaapistot 7 950 e
  • Tasot 1 790 e
  • Allas 1 885 e
  • Hana 369 e
  • Kodinkoneet 6 268 e
  • Lattialankut, listat, paneelit ja maalit 1 000 e
  • Putki- ja sähkötyöt 1 000 e

Yhteensä 20  262 euroa.

Omalle työlle ei ole laskettu hintaa.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Tilaa Pihlgren ja Ritolan tapetit Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
2 kommenttia