Taistola-asuntovaunu on mökkivieraiden unelma
Sisustus
Taistola-asuntovaunu on mökkivieraiden unelma
Kun asuntovaunun nimi on Taistola, ei odota näkevänsä ruusuja ja söpöjä pilkkukuoseja. Annen ja Jukan sinivalkoinen vaunu kuitenkin yllättää.
Julkaistu 29.5.2017
Unelmien Talo&Koti
Taistola-asuntovaunu on edelleen ajokunnossa, vaikka se on parkkeerattu Annen ja Jukan vapaa-ajankodin pihalle joenrantaan. Nimensä vaunu on saanut edellisen omistajan mukaan. Taisto tuskin enää tuntisi vaunuaan, sillä uusi emäntä on loihtinut sille aivan uuden ilmeen. Jukka rakensi kuormalavoista aidan, joka kätkee vaunun aisan näkymättömiin. Annen pyynnöstä hän nikkaroi siihen myös lokerot kukille. Heinäseipäät ryhdistävät rakennelmaa. 
Anne ja Jukka ovat raivanneet mökkinsä villiintyneestä kasvustosta hehkeän puutarhan. He ovat onnistuneet kaivamaan rikkaruohojen seasta esiin entistä kasvustoa. Ruusukimppu on poimittu omalta mökkipihalta.
Asuntovaunun kunnostamisessa haluttiin käyttää mahdollisimman paljon kierrätystavaraa. Kaikki pinnat maalattiin remontissa vaaleiksi. Anne ompeli keveät ikkunaverhot suojaamaan vaunussa olijoita liialta paahteelta.
Vaunun myötä mökille tuli kaivattua lisätilaa. Hanna-tytär yöpyy siellä perheineen aina kylässä käydessään. Ruusut ja pilkut saivat seurakseen mandaloita Annen Shop Romantico -kaupasta.
Teini-ikäinen Veera on antanut äidilleen lempinimen Pilkkuimuri, tämä kun ei juuri muista kuvioista välitä – ellei nyt sitten ruusuista. Näitä kuoseja voi bongata myös perheen asuntovaunusta.
Taistolan tiskauspiste jätettiin remontissa ennalleen. Sitä käytetään enää harvoin, koska astiat pestään yleensä ulkona kesäkeittiössä.
Kirpparihylly löysi paikkansa Taistolasta. GreenGaten purkit ovat siinä kauniisti esillä. Pallot toistuvat myös valosarjassa.
Anne rakastaa luonnonkukkakimppuja. Koska innokkaalla kattajalla sattuu olemaan melkoinen kannukokoelma, maljakoista ei ole pulaa.
Ensimmäinen raparperisato paistetaan aina piirakaksi. Koristeena on mansikoita ja oman pihan ruusuja.
Kesäpäivä alkaa usein puutarhassa ruusujen tuoksussa. Jokainen on vuoron perään ruokavastuussa. Tänään on Teemu-vävyn vuoro. Yksivuotiaalle Rasmukselle on mummolassa aina sylipaikka vapaana.
Veera-tyttärelle on rakennettu oma söpö yöpymismökki tontille. Asuntovaunu on parkkeerattu sen kupeeseen. Puurakennelmat nivovat naapurukset yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.
Jukka rakensi heinäseipäistä aidan rajaamaan pihaa villiniitystä. Kesäkukkia on istutettu myös ämpäreihin ja soikkoihin.
1 kommentti