Avotakka

Yllättävä syyssävy, överikukkakimput ja männyn paluu! Poimimme 5 hauskaa sisustustrendiä, jotka ilahduttavat tänä syksynä

Yllättävä syyssävy, överikukkakimput ja männyn paluu! Poimimme 5 hauskaa sisustustrendiä, jotka ilahduttavat tänä syksynä
Tänä syksynä ei anneta ankeuden iskeä! Avotakan sisustustoimittaja Anna Aromaa valitsi syksyn mehukkaiden sisustusvillitysten joukosta parhaat ideat.
Julkaistu: 14.9.2021

1. Salvia ja minttu taipuvat syysväreiksi

Syksyn sisustusvärit ovat yleensä lämpimiä ja punasävyisiä. Siksi vaaleanvihreä on yllättävä väri syksyn trendivärikartassa. Salvia ja mintunvihreä ovat tavallaan kesävärejä, mutta nyt niitä tarjoillaan syksyn väripaletissa. Nämä raikkaat värit ovat ihanan seesteisiä seinien ja sisustustekstiilein väreinä. Yhdistä salviaan ja minttuun esimerkiksi hillittyä beigeä, joka sopii klassiseen skandityyliseen sisustukseen. Jos seinien maalaaminen mietityttää voi trendivärejä ujuttaa sisustukseen vihreillä tekstiileillä ja esineillä.

Seinän sävy on Tikkurilan J446 Flanelli. Lempi Sage -sängynpääty (170 x 65 cm) 935 € ja yöpöytä 399 €, Matri. Hotel-satiinipussilakna 199 € ja tyynyliinat 49 €/kpl, Lexington. Saaga uni-mohairpeitto 169 €, Lapuan Kankurit. Mini Coupé -pöytävalaisin 354 €, Finnish Design Shop. Stailaus Anna Aromaa / Avotakka.
Co-created-huovassa on muodikasta mintunvihreää. Huopa (130 x 170 cm) on valmistettu kierrätetystä puuvillasta ja villasta 155 €, Marimekko.

2. Anna männylle mahdollisuus

Puiset keittiönkaapistot ovat supertrendikkäitä, etenkin jos ne ovat vintagea. Vielä muutama vuosi sitten 1980-luvun mäntypuiset kaapistot joutuivat keittiöremontissa armotta roskalavalle. Niitä ei missään nimessä kannata hävittää, sillä mäntykaapistoista saa hiomalla ja öljyvahaamalla kuin uudet. Ja kaapistojen pulleat puunupit on helppo vaihtaa vaikka lankavetimiin. Vanhoja keittiökaapistoja kannattaa etsiä kierrätyskeskuksesta ja Tori.fi:stä.

Vanha, alkuperäinen keittiökaapisto sai hiottuna ja mattavahattuna uuden paikan keittiön yhteydessä olevasta apukeittiöstä. Keittiöjakkara on maalattu kalkkimaalilla. Mäntylattiassa viehättävät runsaat puunsyykuviot ja reilu pirttihenki.
Alkuperäinen mäntylautalattia on taas trendikäs. Tämä lattia on hiottu ja mattalakattu Osmo Colorin -öljyvahalla. Kotimaisen Parlan mallistossa on mäntypuinen lautalattia 57,30 €/ neliö, Netrauta.

3. Hedelmiä pitkin syksyä

Kirkkaan väriset hedelmäkuviot ovat muotia vaatteissa, tapeteissa ja astioissa. Pirteistä hedelmäkuoseista tulee yhtä kesäinen tunnelma kuin mintunvihreästä trendiväristä. Trendien luojat ovat näköjään ennakoineet, että ihmiset kaipaavat koronavuoden jälkeen syksyynkin iloisia värejä ja aurinkoisia kesämuistoja – eikä pelkästään ruskan sävyjä ja takkatulen rätinää.

Boråsin Prunus 1975 -tapetissa on keltaisia luumuja. Tapetin on suunnitellut Stig Lindberg. 98,10 € / rulla, Kotitapetti.
Sateisina aamuina katetaan aamiaispöytään lautaset, jotka nostattavat matkakuumeen. Sicilian Lemon -lautaset (halk.22 cm) ovat kivitavaraa, 20 € kpl, Trouva.

4. Nappaa parhaat palat hotellielämästä kotiin

Putiikkihotellien seesteiset sävy sävyyn -sisustukset ja laadukkaat materiaalit inspiroivat nyt myös kotien sisustuksia. Myös huonekalubrändit ovat innostuneet hotellityylistä: esimerkiksi Hakola sisusti keväällä vaaleanpunaisen huoneen hotelli Hanasaareen. Hotellityylille ovat tunnusomaista matalat lounge-tyyliset sohvat ja pöydät sekä pehmeä tekstiililattia.

Tammirunkoinen Hetki-vuodesohva (205 x 85 cm) 2995 €, Lundia. Twicen tamminen Vieno -sohvapöytä (108 x 72 x 28 cm) 979 €, Timberwice. Desson Desert -tekstiililaatat, sävy 9517, 53,50 €/m2, Koolmat. The Serif-älytelevisio, 42" 799 €, Samsung. Stailaus Anna Aromaa / Avotakka.
Klassinen pöytävalasin kangasvarjostimineen kuuluu klassiseen hotellityyliin. Uutta ovat veistosmaiset lampunjalat. Entire-varjostin (33 x 18,5 cm) 155 € ja keraaminen Hebe-lampunjalka 135 €, Ferm Living.

5. Rönsyilevä ja värikylläinen perjantaikimppu

Kukkakaupat ja lifestyleliikkeet ilahduttavat asiakkaita viikoittain vaihtuvilla perjantaikimpuilla, joissa on tarkoin valittuja, trendikkäitä leikkokukkia kotiin vietäväksi. Sellaisen voi tietysti loihtia itsekin, jos taitoa riittää. Mikään ei ilahduta työviikon jälkeen yhtä paljon kuin hallitusti rönsyilevän ja värikylläisen kukka-asetelman tuijottelu.

Danila Yönsinen toteuttaman asetelman kukat: jaloleinikki, ruiskaunokki, gerbera, pikarililja eli fritillaria, flamingonkukka, hajuherne, päivänkakkara, tulppaani, lemmikki, törmäkukka, daalia, kalla, ukkolaukka ja soihtulilja. Dais-keramiikkakulho 59 €, Schneid Studio. & Traditionin Shuffle MH1 -pöytä 506 €, Finnish Design Shop.
Jos kukka-asetelman teko tuntuu haasteelliselta, asettele veistosmaiseen kulhoon komeita mustakaalin lehtiä. Keraaminen Anise-kulho (38 x 15 cm) 85 €, Living and Company.
Kommentoi »