Syklaami tuo istutuksiin väriä ja loistetta – katso vinkit kasvin kasvatukseen ja hoitoon
Piha ja puutarha
Syklaami tuo istutuksiin väriä ja loistetta – katso vinkit kasvin kasvatukseen ja hoitoon
Syklaami on upea väripilkku syksyisissä ruukuissa. Parhaiten se viihtyy viileässä paikassa, kunhan lämpötila pysyy plussan puolella. Normaalissa huoneenlämmössä se kellastuu ja kuivuu. Katso ohjeet syklaaminen kasvatukseen ja hoitoon!
3.11.2016
 |
Viherpiha

Syklaamit ovat todellisia ilopillereitä. Syklaamin näyttävyys perustuu kukkien terälehtien kirkkaisiin ja voimakkaisiin väreihin sekä sieviin lehtiin. Istuta syklaami yksittäin, muutaman syklaamin ryhmään tai yhdistä esimerkiksi hopealangan, koristekaalien, lankaköynnöksen tai kanervien kanssa syysistutuksiin.

Syklaami: kasvatus ja hoito

Sopiva kasvipaikka

Syklaamille paras paikka on viileässä katoksen alla. Hyviä esimerkkejä ovat lasitettu parveke tai terassi, jossa kasvi pysyy suojassa runsailta sateilta.

Sisällä syklaami tulisi sijoittaa valoisaan, mutta viileään paikkaan. Voit kokeilla esimerkiksi itä- tai pohjoisikkunaa, ja sulkea lähellä olevan lämpöpatterin.

Syklaamin kastelu

Syklaamilla on mukulamainen juurakko, joka on yleensä aivan mullan pinnassa. Siksi se mätänee tai homehtuu helposti. Kastele syklaamia mieluiten aluslautaselle tai upota ruukku hetkeksi haaleaan veteen. Yhdistelmäistutuksissa pyri kastelemaan syklaamin tyvelle. Vältä syklaamin lehtien ja kukkien kastelemista.

Syklaamin lannoitus

Lannoita syklaamia muutaman kerran kuukaudessa talven ajan. Jos saat syklaamin säilymään hengissä talven yli, lannoita alkukesän ajan parin viikon välein ja vie kasvi kesäksi ulos varjoiseen paikkaan.

Syklaamin muu hoito

Poista vanhat ja kuihtuneet lehdet ja kukat sitä mukaa, kun niitä tulee.

1 kommentti