Avotakka

Kuka tai mikä ansaitsee Suuren sisustustunnustuksen? Äänestä suosikkiasi 10 finalistin joukosta!

Kuka tai mikä ansaitsee Suuren sisustustunnustuksen? Äänestä suosikkiasi 10 finalistin joukosta!
Suuri sisustustunnustus nostaa esille tuoreita, kiinnostavia ja innovatiivisia sisustuksen helmiä Suomesta. Katso alta ehdokkaat! Kyselyn osallistumisaika on päättynyt.
Julkaistu: 1.6.2020

Suuren sisustustunnustuksen saa tuote, toimija tai toteutus, joka ennakkoluulottomasti ja sykähdyttävästi ottaa tilan haltuun.

Tunnustuksen antaa Suomen sisustusmedioista ja -toimijoista koostuva asiantuntijaraati. Nyt raati on valinnut finaaliin mielestään kymmenen kiinnostavinta tuotetta, toimijaa ja toteutusta, jotka jokaisen kannattaa panna merkille.

Sinä voit vaikuttaa siihen, kuka finalisteista saa Suuren sisustustunnustuksen vuonna 2020! Tunnustuksen saajaa voit äänestää 1.9.2020 asti.

Arvomme kaikkien yhteystietonsa jättäneiden kesken kolme Avotakka-lehden uusinta irtonumeroa kolmelle eri vastaajalle.

Suuri sisustustunnustus on osa Habitaren juhlavuoden ohjelmaa, ja tunnustus on toteutettu yhdessä Habitaren pääyhteistyökumppaneiden kanssa. Pääyhteistyökumppanit ovat: Avotakka, Asun, Deko ja Glorian Koti. Osallistu keskusteluun hashtagilla #suurisisustustunnustus2020 somessa!

Suuri sisustustunnustus 2020 – ehdokkaat:

1. Studio Kaksikko: Salla Luhtasela ja Wesley Walters

Työssään tinkimätön muotoilijakaksikko on lunastanut töillään nopeasti paikkansa sekä suomalaisella että kansainvälisellä muotoilukentällä. Studio Kaksikko tunnetaan myös Nikarille suunnittelemastaan Academia-tuolista sekä Perch-jakkarasta.

2. Company: Aamu Song ja Johan Olin

Täysin omintakeisella tavalla työskentelevä muotoilijapari on luonut tekemisellään oman tarinansa. Company etsii, selvittää ja myös elvyttää perinteisen käsityön saloja ja sovittaa tuotantotapoja sekä -paikkoja omien persoonallisten tuotteidensa valmistamiseen. Muotoilu, taide, perinne ja käsityö yhdistyvät heidän töissään ennennäkemättömällä tavalla.

3. Hanni Koroma

Hanni Koroma on koko pitkän ja vakuuttavan uransa omaa tietään kulkenut, omaa tyyliään ja arvomaailmaa terävöittänyt sisustusarkkitehti ja muotoilija, joka lähestyy työssään asioita inhimillisellä ja osaavalla otteella – ja aina kestävän kehityksen periaattein. Koroman tuoreisiin, ajattomiin suunnittelutöihin lukeutuvat muun muassa ravintolat Espa ja Silvoplee sekä Avata-kaappi.

4. Finnish Design Shop

Laadukkaan verkkokaupan suomalainen uranuurtaja, joka toi huippudesignin helposti kaikkien ulottuville ja aktiivisesti kehittää myös uusia, ajan ilmiöihin liittyviä elementtejä. Esimerkkinä on Franckly-konsepti, joka toimii nerokkaana, silti luontevana osana kokonaisuutta tarjoten alustan laadukkaiden muotoilutuotteiden jälleenmyynnille ja kierrätykselle.

5. Made by Choice

Rohkea, nuori kalustevalmistaja harppoo vauhdilla kansainväliseen kuuluisuuteen värikkäillä ja oman näköisillä tuotteillaan sekä osaavalla verkostoitumisella ja vahvalla otteella brändiin. Reippaalla asenteella voi saavuttaa paljon. Ajankohtaisiin tuotteisiin lukeutuvat muun muassa Matthew Day Jacksonin suunnittelema Kolho-tuoli, Fyranin kanssa suunniteltu Fem-pöytä ja Joanna Laajiston suunnittelema Airisto-sarja sekä Hanna Anosen värikkäät Bouquet-valaisin ja Beebee-säilytysrasiat.

6. Hakola

Perheyrityksen näkemyksellinen uudistuminen laman jälkeisestä sukelluksesta yhdeksi suosituimmista suomalaisista huonekaluyrityksistä on omaa luokkaansa. Hakolan brändi on ajankohtainen ja kansainvälinen, hienona esimerkkinä koronakevään aikana toteutettu Hakolan Ystävät -yhteiskampanja. Ajankohtaisiin tuotteisiin lukeutuvat Joanna Laajiston suunnittelema Bobo-sarja ja Hanna Anosen Cocktail-varjostin.

7. Finarte

Eija Rasinmäen perustama, toisen sukupolven raikkaasti uudistunut yritys tunnetaan matoistaan ja sisustustekstiileistä, joista monista on tullut uusia klassikoita. Laadukkaat tuotteet, kansainvälinen brändi ja ajanmukainen markkinointi vievät tarinaa eteenpäin seuraaville sukupolville.

8. Fyra

Alun perin neljän ammattilaisen perustama, palkittu suunnittelutoimisto toteuttaa laajalla skaalalla tiloja, jotka kutsuvat luokseen. Ajankohtaisiin töihin lukeutuvat niin Original Sokos Hotel Tripla, Box by Posti kuin Made by Choicen kanssa suunniteltu Fem-työpöytä.

9. Studio Joanna Laajisto

Helsingin keskusta ja pikkuhiljaa myös muu Suomi ovat täynnä Joanna Laajiston suunnittelemia ravintoloita ja baareja, esimerkkeinä Story-ravintolat, Way Bakery and Wine ja Mattolaituri. Laajiston tuoreisiin töihin lukeutuvat myös Hakolan Bobo-sarja, Made by Choicen Airisto-sarja ja Nanson myymäläkonsepti. Laajisto vastaa myös uudistuvan Sokos Hotel Tornin tilojen suunnittelusta.

10. Koko3

Suunnittelutoimisto Koko3:lla on näyttöjä tilojen suunnittelusta ympäri Suomea ja käsialan sovittamisesta erilaisten tilaajien tarpeisiin. Tuoreiden töiden joukossa ovat Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun uudet tilat Espoossa, Helsingin kaupungintalon aulatilojen, Metsä Groupin uuden vierailukeskuksen ja Hanasaaren Kulttuurikeskuksen suunnittelu sekä ravintoloiden Madonna ja Yes, Yes, Yes suunnittelu.

Finnish Design Shop sekä Avotakka ja Meillä kotona kuuluvat samaan A-lehdet-konserniin.

Muokattu 1.9.2020: Äänestysaika on päättynyt.

1 kommentti