Kesävaatteet virkkaamalla! Susanna kyllästyi pikamuotiin ja loihti pikkurahalla vinon pinon toppeja ja jopa "baariin paluu -asun"

Kesävaatteet virkkaamalla! Susanna kyllästyi pikamuotiin ja loihti pikkurahalla vinon pinon toppeja ja jopa "baariin paluu -asun"
Virkkaamiseen hurahtanut ja pikamuodista ahdistunut Susanna Rautalin pukeutuu tänä kesänä itse tekemiinsä kesävaatteisiin. Hänen kesätoppinsa ja hameensa ovat syntyneet perustekniikoilla ja vain muutamilla kympeillä.
Julkaistu: 27.5.2021

Hämeenlinnalainen Susanna Rautalin, 27, taitaa niin sisustustekstiilien kuin vaatteiden itse tekemisen salat.

– Olen aina rakastanut käsitöitä, mutta niiden muoto on vaihdellut innostuksen mukaan, Susanna kertoo.

Viime vuonna Susanna innostui neulomaan itse käyttövaatteita.

– Päätin heti hypätä syvään päätyyn, ja ensimmäisenä isona työnä neuloin villatakin ja vielä minulle tuntemattomalla kirjoneuletekniikalla. Neuloin sitä kuukauden iltaisin ja töissä kahvitauoilla. Kun se tuli valmiiksi, olin niin ylpeä saavutuksestani, ja minun oli pakko tehdä lisää!

Kuvassa Susannan ensimmäinen itse neuloma vaate. Katso lisää Susannan töitä hänen Instagram-tililtään: @susbaa.

Kesää kohden neulominen kävi kuitenkin hieman tylsäksi ja Susanna halusi vaihtaa tekniikan virkkaamiseen.

– Sille tielle jäin, ja nykyään neulominen on satunnaista. Mielestäni virkkaus on tyylinä paljon vapaampaa ja myös mahdollisuuksia on enemmän.

"Olen melko "tarkan markan pirkko" ja saan mielihyvää siitä, että saan säästettyä rahaa tekemällä itse."

Kesätoppeja ja ”baariin paluu -asu ”

Susannan virkkuukoukuilla on syntynyt jo lukuisiä kesätoppeja, muutama hame ja yksi mekko. Hänen suosikkejaan ovat kokonaiset asut, sillä työläämpien töiden lopputuloksen näkeminen on kaikista palkitsevinta.

– Tänä keväänä olen tehnyt itse soveltamalla kuusi kesätoppia. Keskimäärin yhden topin virkkaamiseen menee aikaa parista päivästä viikkoon.

Susanna virkkaa mieluiten trendikkäitä crop top -mallisia, lyhyitä kesätoppeja.

Yksi näyttävimmistä virkkaustöistä on värikäs ”baariin paluu -asu”.

– Alkuvuodesta olin toiveikas, että kesällä koronatilanne on parempi ja pääsen ystävien kanssa nauttimaan aurinkoisesta säästä terassille. Tekemistä ei talvella ja keväällä juuri ollut ja ajattelin, että minulla on hyödyllisempi olo, kun otan jonkun tavoitteen ja työskentelen sen parissa. Ja se tavoite oli sitten asu, jossa voin kuumana kesäiltana mennä terassille tai baariin – heti kun se on sallittua.

Susanna virkkasi itselleen värikkään "bileasun" tulevaisuutta varten.

”Itselle virkkaaminen on silkkaa säästöä”

Virkkausharrastus tukee Susannan säästäväistä luonnetta.

– Olen melko "tarkan markan pirkko" ja saan mielihyvää siitä, että saan säästettyä rahaa tekemällä itse. Nykyään pikamuoti ahdistaa minua, joten on kiva, että olen löytänyt tavan tehdä itselleni vähän erikoisempia vaatteita.

Melkein kaikki Susannan käyttämät langat on ostettu poistomyynnistä. Hän suosii lankavalinnoissaan pääasiassa luonnonmateriaaleja, kuten bambu- ja pellavalankoja.

Susanna etsii töihinsä inspiraatiota Pinterestistä.

– Karkeasti sanottuna kuuteen kesätoppiin meni noin 600 grammaa lankaa ja yhteensä alle kaksikymmentä euroa rahaa. Edes edullisista ketjuvaateliikkeistä ei saisi kuutta toppia niin halvalla. Itselle virkkaaminen harrastuksena on kyllä silkkaa säästöä!

– Ja plussaa on toki myös se, että jos jokin vaate ei lopulta miellytäkään, voin helposti purkaa sen ja tehdä samoista langoista jotain erilaista. Näin ei synny jätettäkään niin paljon, Susanna lisää.

"Edes edullisista ketjuvaateliikkeistä ei saisi kuutta toppia niin halvalla."

Jo perussilmukoiden osaamisella pääsee pitkälle

Susanna suosii kesätoppien virkkaamisessa pääosin perussilmukoita.

– Kiinteä silmukka, pylvässilmukka ja ketjusilmukka. Ne kun osaa, niin pääsee jo pitkälle.

Susannalle virkkaaminen ei ole enää haastavaa, kiitos rutkasti karttuneen kokemuksen.

– Välillä on toki turhauttavaa joutua purkamaan ja tekemään uudelleen. Välillä täytyy myös todeta, että ei tästä nyt tullut hyvä. Sitten vain langat talteen ja odottamaan seuraavaa inspiraatiota.

– Virkkaan mieluiten kesävaatteita, mutta korona-aikaan ja talvella käyttöön ei ole päässyt kuin aiemmin tehtyjä neuleita. Katse on kuitenkin tulevaisuudessa – toivon, että pääsen käyttämään toppeja heti seuraavilla hellekeleillä, Susanna sanoo.

Uusia tekniikoita ja silmukkatyylejä opetellessa Susanna on käyttänyt apuna videoita.

– YouTubesta löytyy paljon video-ohjeita. Niiden avulla on helpompi pysyä mukana, jos tekninen sanasto ei ole hallussa. Videon voi myös laittaa hidastukselle, jos se etenee liian nopeasti.

Susanna virkkaa tällä hetkellä violettia kesämekkoa.

Susannan mielestä virkkaamisharrastuksessa parasta on se, että jotain jää konkreettisesti käteen.

– Tässä harrastuksessa saa myös hyödyntää omaa luovuutta, ja käsitöitä on helppo tehdä melkein missä tahansa; telkkaria katsoessa, piknikillä tai kavereiden kanssa istuskellessa. Virkkaaminen myös vähentää omaa ruutuaikaani, sillä käsillä on muuta tekemistä kuin puhelimen räplääminen.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Tee itse Molla Millsin suunnittelema kesälaukku! Osta tarvikepaketti Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
3 kommenttia