Susanna loi persoonattomaan keittiöön kutsuvamman ilmeen avohyllyillä ja tummilla sävyillä – pikaremppa maksoi vain pari sataa!
Rakenna ja remontoi
Susanna loi persoonattomaan keittiöön kutsuvamman ilmeen avohyllyillä ja tummilla sävyillä – pikaremppa maksoi vain pari sataa!
Susanna Lehmuskosken keittiö oli siisti mutta hengetön. Kahden päivän pikarempassa keittiö sai uutta ilmettä industrial-henkisistä avohyllyistä ja mattapintaisesta seinämaalista.
Julkaistu 11.3.2019
Meidän Talo

Valkoinen, kiiltävä keittiö oli siisti ja toimiva mutta alkoi näyttää kylmältä ja persoonattomalta. Se ei tuntunut enää omannäköiseltä. Aika oli ajanut ohitse korkeakiiltoisesta, tiiviisti kaappien täyttämästä keittiöstä. Susanna alkoi visioida tilaa, jossa osa keittiön yläkaapeista korvattaisiin industrial-henkisillä avohyllyillä.

Maku muuttuu. Kymmenen vuotta sitten remontoitu keittiö alkoi tuntua liian valkoiselta.

Keittiön kunnostus toteutettiin kahden päivän aikana. Ensimmäisenä päivänä irrotettiin kaapit, paikattiin paljastunutta seinää lastulevyllä ja maalattiin seinät mattamustalla maalilla. Toisena päivänä kiinnitettiin hyllyt. Yksi avohylly kestää noin 20 kiloa painoa, joten hyllyillä voi huoletta säilyttää lautasia ja laseja.

Välitilan vanha valkoinen laatoitus sai jäädä paikoilleen remontissa. Krista Launosen maalaama Kala kuivalla maalla -taulu sopii hienosti keittiöön. Väripilkut mustuuteen tarjoilee Vitran klassikkokello palloineen.
Avohyllyillä astiat, mausteet ja työvälineet ovat helposti saatavilla. Casa Stockmannin Studio-hyllylle mahtuvat myös Normann Copenhagenin pippuri- ja suolamyllyt sekä koristelintu.

Susanna on ollut tyytyväinen keittiön pikafiksaukseen. Keittiö näyttää entistä persoonallisemmalta ja avarammalta. Tummat värit tekivät tilasta kutsuvamman. Säilytystila väheni hieman, mutta asukkaat huomasivat, etteivät tarvitse kaikkia niitä astioita, joita kaapit ennen kätkivät sisäänsä. Lasit ja lautaset eivät ehdi pölyyntyä avohyllyillä, sillä ne kiertävät koko ajan pesukoneen ja hyllyn väliä.

Mitä remontti maksoi?

  • Astiahyllyt 120 e
  • Kannattimet hyllyihin 38 e
  • Lastulevy 30 e
  • Liitutaulumaali 12 e
  • Metallihylly 40 e

Yhteensä 240 euroa.

Kiiltävien kaapistojen ja tason vastapariksi seinästä haluttiin niin matta kuin mahdollista. Seinä maalattiin himmeällä liitutaulumaalilla. Amerikankarvatonterrieri Nelli päivystää keittiössä herkkujen toivossa. Ekby Mossby -hyllylevyt ja kannattimet, Ikea. Liitutaulumaali Biltema.
4 kommenttia