Suomen kaunein koti 2017 – "Tämä on tehty suurella sydämellä meille, lapsillemme ja lastenlapsille"
Sisustus
Suomen kaunein koti 2017 – "Tämä on tehty suurella sydämellä meille, lapsillemme ja lastenlapsille"
Luvialla sijaitseva merenrantatalo valittiin Suomen kauneimmaksi kodiksi MTV3:n katsojaäänestyksessä.
27.3.2017
 |
Meillä kotona

Länsirannikolla sijaitseva merenrantakoti vei voiton MTV3:n yleisöäänestyksessä, jossa etsittiin Suomen kauneinta kotia 2017. Talo on vuonna 2010 valmistunut sataneliöinen moderni puutalo, jossa on ripaus saaristolaishenkeä. Suurista lasipinnoista on esteetön näkymä merelle, ja terasseilla on rutkasti lisätilaa. Talossa asuvat Aki ja Hannele Hirvikoski.

Suomen kaunein koti sijaitsee upealla paikalla meren rannalla. Alun perin täällä mökkeiltiin, mutta koska asukkaat viihtyivät niin hyvin, he halusivat muuttaa tänne pysyvästi. Sauna on suunniteltu kahteen kerrokseen, ja yläkerran terassilta on huikea näköala.

Talon on suunnitellut Sunhousen rakennusarkkitehti Kalle Oikari. Talo sijaitsee paikalla, joka oli aikoineen perheen mökkipaikka.

– Viihdyimme täällä niin hyvin, että halusimme muuttaa tänne pysyvästi, kertoo Hannele Hirvikoski Suomen kaunein koti -ohjelmassa.

Tärkeää oli myös se, että kun lapset tulevat perheineen käymään, heille on riittävästi tilaa. 

Äänestäjien mielestä Hirvikoskien koti oli "tyrmäävän kaunis maisemallisesti, avara, valoisa ja aivan ihanalla paikalla, aito ja mahtava suomalainen unelmakoti, joka ei kuitenkaan ollut täysin överi". 

Asukkaat saivat palkinnoksi 10 000 euroa omien asumisunelmiensa toteuttamiseen. Hirvikosket olivat häkeltyneitä voitosta ja se veti heidät sanattomiksi.

– Tämä on Suomen kaunein koti siksi, koska tämä on suurella sydämellä tehty meille, meidän lapsillemme ja heidän lapsilleen, Hannele Hirvikoski sanoo.

Keittiön erikoisuus on välitilan ikkuna, josta voi tarkkailla luonto kokatessa ja tiskatessa. Saarekkeessa on lisää laskutilaa.
Makuuhuoneisiin tulvii valoa seinän kokoisista ikkunoista.
Yläkerrassa on tilaa lapsille ja lapsenlapsille, mutta myös vieraille.
Suomen kauneimmassa kodissa yhdistyvät suomalaisten toiveet asumisesta: omakotitalo meren rannalla, jossa voi asua niin kuin olisi aina mökillä.

MTV3-kanavan Suomen kaunein koti -ohjelmassa raati valitsi 30 talosta 10 finalistia, joista katsojat äänestivät kauneimmaksi meren rannalla sijaitsevan kodin Luvialta. Kilpailun tuomareina olivat sisutustoimittaja Hanna Sumari, sisustussuunnittelija Milla Alftan ja arkkitehti Aleksi Niemeläinen

– Tämä oli ennen kaikkea mielenkiintoinen kohde, ja täällä tuli eteen koko ajan yllätyksiä, luonnehtii Aleksi Niemeläinen.

Kuvat MTV. Jakson voi katsoa mtv.fi:stä.

Kommentoi »