Spraymaalaa koriste-esineet
Tee itse
Spraymaalaa koriste-esineet
Piristä sisustusta pienesineillä. Kirjava kokoelma tavaraa näyttää tyylikkäältä, kun se käsitellään yhtenäiseksi spraymaalilla. Valitse suosikkivärisi!
25.11.2015
 |
Kotivinkki

Näitä tarvitset

• maalattavia esineitä • graffitimaalia • astianpesuainetta • maalarinteippiä • suojakäsineet • pahvilaatikon • tarrakirjaimia • sanomalehtipaperia

Tee näin 1. Puhdista maalattava esine liasta ja rasvasta astianpesuaineella. Spraymaalaa esine sitten kauttaaltaan. Yläosasta kuparinen maljakko, alaosasta kuparinen maljakko sekä kynttilänjalka maalattiin ensin turkoosin värisiksi. Sitten tehtiin kupariset yksityiskohdat. Turkoosissa kirjainmaljakossa kirjainten väri, kupari, maalattiin ensin maljakon pintaan. Voit maalata kuparin värillä vain sen kohdan, johon kirjaimet asettuvat. 2. Spraymaalaa näin: Maalaa ulkona tai tilassa, jossa on hyvä tuuletus. Suojaa alue hyvin ja huolellisesti, myös vaatteesi. Käytä suojakäsineitä. Aseta pienet esineet spraymaalauksen ajaksi pahvilaatikon sisään (aukinainen sivu itseesi kohti). Näin maali ei leviä ympäristöön. 3. Ravista purkkia hyvin ennen maalausta ja suihkuta ohuita maalikerroksia noin 30 cm:n päästä esineestä, kunnes pinta on peittävä. Jos maalia on liikaa, se alkaa valua. Voit koemaalata esimerkiksi pahvia, jotta saat tuntumaa maalaamiseen. Lue aina purkin ohjeet. 4. Rajaa maalarinteipillä tai esimerkiksi tarrakirjaimilla kohdat, joissa käytät toista väriä. Maljakon kuparinen alaosa spraymaalattiin ilman teippiä: Suuntaa kuparia väriä sisältävän spraypullon suutin alaviistoon asentoon lähelle maljakon alaosaa. Maalaa alaosa usealla pienellä suihkauksella pyörittäen pulloa. 5. Poista teipit ja tarrat. Pienet tarrat irtoavat helposti, kun nostat tarran reunaa neulankärjellä.

Viritä ideaa Spraymaalaamalla vanerilevyä tai taulupohjaa saat modernin taulun. Maalaa taulupohja ensin yhdellä värillä, esimerkiksi seinä- tai  huonekalumaalilla. Kun tauluun suihkuttaa pohjasta poikkeavalla sävyllä yhden läikän ja antaa läikästä lähtevän maalin valua vapaasti alas, teoksesta tulee moderni. Kerää katseita Jos muu koti ajautuu ajoittain kaaokseen, rauhoita yksi kohta kauniille asetelmalle. Lepuuta siinä katsetta, kun sotkut sattuvat silmiin eikä siivoaminen huvita.

Kahden värin tekniikka Rajaa maalattava alue teipillä, tarralla tai suihkaise ilman rajausta.

 

Tuotetiedot (kaikki tuotteet eivät ole välttämättä enää saatavilla)

Kuva 1: Bess-senkki, 499 e, Kodin Ykkönen. Valkoinen Skultunatuikkukuppi, 21,90 e, Stockmann. Puukäsi, 18,90 e, Lohikari. Muut maalatut tuotteet kirpputorilta. Ne maalattiin MTN-spraymaalien sävyillä: vaaleanvihreä Gemini Green, turkoosinvihreä, Luminouse Green ja kupari Cobra, 4 e/plo, Make Your Mark. Kuvan maalit ovat graffitimaaleja. Niissä on kattavampi värivalikoima kuin rautakaupan spraymaaleissa. Seinä maalattiin Tikkurilan Harmony-seinämaalin sävyllä Y322. Kuva 2: Lasikupu, 15 e, ja perhostaulu, 125 e, Destiny. Keraaminen pöllö ja orava kuuluvat neljän eläimen settiin, 19,90 e, Skultuna-kulho, 59,90 e, ja puunumerot, 45,90 e/10 kpl, Stockmann. Laatikko, 34,50 e, (setissä myös pienempi laatikko) ja sulka, 10,50 e, Peroba. Puinen käsi, 18,90 e, Lohikari. Seinä maalattiin Tikkurilan Harmony-seinämaalin sävyllä J323. Kuva 3: Pieni rasia, 6,80 e, Moko Market. Puuterin värinen rasia, 34,50 e (kuuluu suuremman rasian kanssa samaan settiin), Peroba.  

Kommentoi »