Ihana

Sormivirkkaus on mainio tapa tutustuttaa lapsi lankatöiden maailmaan – katso ohjeet kahteen eri tekniikkaan!

Sormivirkkaus on mainio tapa tutustuttaa lapsi lankatöiden maailmaan – katso ohjeet kahteen eri tekniikkaan!
Sormivirkkaus tutustuttaa lapsen silmukoiden tekemiseen. Sormin koukituista silmukoista alkaa syntyä ketjusilmukkanauhaa, jota myös hiirenhännäksi kutsutaan. Sormivirkkauksessa voi käyttää kahta tapaa: pinsettityyliä tai käyttämällä sormea koukkuna.
Julkaistu 16.1.2023

Sormivirkkaus – tarvikkeet:

  • paksua villalankaa tai kudetta.

Pinsettityyli

Tämä tekniikka on sopiva ensimmäistä kertaa sormivirkkausta kokeilevalle. Alkuun virkkauksen apuna on hyvä olla myös aikuisen avustavat kädet pitämässä virkkuutyötä paikallaan ja kiristämässä valmistuneita silmukoita.

1. Kiepauta lanka lenkille ja vedä lanka sen läpi aloitussilmukaksi. Venytä aloitussilmukan lenkki niin isoksi, että lapsen peukalo ja etusormi mahtuvat siitä pinsettiotteella läpi. Ohjaa lasta nappaamaan kerältä tuleva lanka sormipinsetteihin ja vetämään se lenkin läpi.

2. Kiristäkää näin syntyvän lenkin juureen muodostuva ketjusilmukka yhdessä. Jatkakaa samoin, kunnes ketjusilmukkanauha on halutun pituinen.

Sormi koukkuna

Kun pinsettityyli on hallussa, voikin siirtyä sormen ympärillä virkattavaan tekniikkaan. Kun tämä tekniikka on hallussa, se sujuukin nopeasti ilman aikuisen apua.

1. Kiepauta lanka lenkille ja vedä lanka sen läpi aloitussilmukaksi. Kiristä aloituslenkki etusormen ympärille, noin sormen puolivälin kohtaan.

2. Kiepauta kerästä tuleva lanka etusormen takakautta sen ympärille, aloituslenkin vasemmalle puolelle.

3. ”Kiinnitä” kerästä tuleva lanka peukalon alle, keskisormea vasten. Nosta toisen käden sormilla etusormella oleva oikeanpuoleinen ensimmäinen lankalenkki toisen langan yli ja pois etusormelta.

4. Kiristä lenkin juureen muodostuva ketjusilmukka. Kiristä lenkki jälleen etusormen ympärille noin sormen puolivälin kohtaan ja jatka virkkaamista samaan tapaan, kunnes ketjusilmukkanauha on halutun pituinen.

Vinkki!

Kun sormivirkkaustyylit alkavat sujua, voikin siirtyä harjoittelemaan virkkuukoukun käyttöä ja sen myötä myös kerrosten virkkausta!

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Inspiroidu neuleohjeista & tee itse talven kauneimmat käsityöt
SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »