Avotakka

Sohvaryhmä-podcast puhuu suoraan sisustamisesta – kuuntele jaksot täältä!

Sohvaryhmä-podcast puhuu suoraan sisustamisesta – kuuntele jaksot täältä!
Sohvaryhmä-podcast Avotakka-lehden tekijöiltä pui sisustusasiat suoraan ja kaunistelematta. Joka jaksossa on lisäksi mukana vaihtuva, kiinnostava asiantuntijavieras. Näistä aiheista eivät sisustuslehdet kirjoita!
Teksti Avotakka
Kuvat Timo Villanen, Johanna Myllymäki

Sohvaryhmä-podcast tehtiin, koska sisustaminen on parasta viihdettä. Avotakan sohvalla jutellaan vaihtuvien asiantuntijavieraiden kanssa asumisen ja sisustamisen ilmiöistä kaunistelematta ja tavanomaisia kliseitä vältellen. Keskustelua herättelevät Avotakka-lehden toimituspäällikkö Miia Kauhanen ja päätoimittaja Kari-Otso Nevaluoma. Joka jaksossa heillä on seuranaan vaihtuva asiantuntijavieras.

Sohvaryhmä-podcastin uusi jakso ilmestyy joka toinen viikko! Kuuntele julkaistut jaksot alta.

Kuuntele Sohvaryhmä-podcast Spotifyssa

Kuuntele Sohvaryhmä-podcast Apple Podcastissa

Jakso 1. Mitä koti paljastaa asukkaasta?

Ensimmäisessä Sohvaryhmä-podcastin jaksossa vieraana on toimittaja Hanna Sumari. Millaisia me suomalaiset olemme sisustajina? Kaiken nähnyt sisustuskonkari kertoo, mikä on tehnyt häneen vaikutuksen ja mikä menee usein pieleen.

Jakso 2. Mitkä asiat tekevät kodin?

Toisessa jaksossa Sohvaryhmä pohtii stylisti-kirjoittaja Sara Karlssonin kanssa, mistä kodin viihtyisyys syntyy. Äänet, tuoksut, värit, järjestys ja tuntoaistimukset ovat pieniä mutta yllättävän vaikuttavia asioita.

Jakso 3. Saako taiteella sisustaa?

Kolmannessa jaksossa Sohvaryhmä puhuu taideasiantuntija Pauliina Littorinin kanssa taiteesta ja sisustamisesta. Millaista taidetta kannattaa nyt ostaa? Entä saako taidetta hankkia sisustussävyjen mukaan?

Jakso 4. Miten remontoimalla tehdään rahaa?

Neljännessä jaksossa Sohvaryhmän vieraana on remonttikonkari, viestintäkonsultti Heli Thorén, jolla on tuottoisa intohimo ja elämäntapa. Hän ostaa parin vuoden välein huonokuntoisen asunnon, remontoi sen kodikseen ja myy voitolla. Heli kertoo, miten tällainen on mahdollista.

Jakso 5. Miten sopivat yhteen sisustus ja parisuhde?

Viidennessä jaksossa aiheena on sisustaminen ja parisuhde. Aiheesta tuomaroimaan ja neuvomaan saapuu varatuomari, sisustussuunnittelija ja kiinteistönvälittäjä Maija Lukkari-Nyman. Nyt selviää, kuka määrää sen kuuluisan kaapin paikan.

Jakso 6. Miksi arkkitehti on talonrakentajan paras ystävä?

Syksyn päätösjaksossa aiheena on omakotitalon suunnittelu ja pientaloarkkitehtuuri. Vieraana on arkkitehti ja Suomen kokenein CLT-pientalojen suunnittelija Tapani Takkunen. Millaista on ideoida unelmatalo ja miten arkkitehdin kanssa sujuu yhteistyö? Ja mikä ihmeen CLT?

Jakso 7. Miten syntyy kaunis arki lapsiperheessä?

Sohvaryhmän toisen kauden ensimmäisessä jaksossa vieraaksi saapuu yrittäjä ja bloggaaja Sara Parikka. Sara kertoo uudesta talostaan, johon hän on juuri muuttanut. Puimme arkista haastetta: miten kodista saa kauniin ja toimivan, kun siellä asustaa lapsiperhe?

Jakso 8. Mitä voimme oppia kirppishailta?

Sohvaryhmän uuden kauden toisessa jaksossa vieraaksi saapuu sisustussuunnittelija Anna-Kaisa Melvas, joka on kokenut kirppishaukka. Mitä kaikkea sisustajan kannattaa ostaa kierrätettynä, ja miten tehdään parhaat löydöt? Kuuntele ammattilaisen timanttiset ja hauskatkin kirppisvinkit, kuinka sisustat kestävästi ja tyylikkäästi.

Jakso 9: Kuinka sisustamalla voi hoitaa surua?

Toisen kauden kolmannessa jaksossa Sohvaryhmän eli Avotakan Miia Kauhasen ja Kari-Otso Nevaluoman vieraaksi saapuu sisustussuunnittelija Maija-Riitta Riuttamäki, joka on herkkä tunteiden tulkki. Yli 30-vuotisen uran aikana hän on kohdannut monenlaisia tilanteita, joissa hänet on tilattu uudistamaan kotia, mutta ongelma onkin ollut ihan toisaalla. Sisustamalla ihminen on voinut käsitellä avioeroa tai surua tai löytää itsestään ihan uuden puolen.

Julkaistu: 27.9.2019
2 kommenttia