Sohvaryhmä-podcast puhuu suoraan sisustamisesta – kuuntele kaikki jaksot täältä!
Sisustus
Sohvaryhmä-podcast puhuu suoraan sisustamisesta – kuuntele kaikki jaksot täältä!
Sohvaryhmä-podcast Avotakka-lehden tekijöiltä pui sisustusasiat suoraan ja hersyvästi. Myös uuden kauden joka jaksossa on mukana vaihtuva, kiinnostava asiantuntijavieras. Näistä aiheista eivät sisustuslehdet kirjoita!
Julkaistu 13.8.2021
Avotakka

Sohvaryhmä-podcast tehtiin, koska sisustaminen on parasta viihdettä. Avotakan sohvalla jutellaan vaihtuvien asiantuntijavieraiden kanssa asumisen ja sisustamisen ilmiöistä kaunistelematta ja tavanomaisia kliseitä vältellen. Keskustelua herättelevät Avotakka-lehden toimituspäällikkö Miia Kauhanen ja päätoimittaja Kari-Otso Nevaluoma. Joka jaksossa heillä on seuranaan vaihtuva asiantuntijavieras.

Sohvaryhmä-podcastin kolmas tuotantokausi on tässä! Kuuntele julkaistut jaksot alta.

Kuuntele Sohvaryhmä-podcast Spotifyssa

Sisältöä ei voida näyttää
Valitsemasi suostumukset estävät tämän sisällön näyttämisen. Muokkaa asetuksia evästeasetuksissa.

Kuuntele Sohvaryhmä-podcast Apple Podcastissa

Sisältöä ei voida näyttää
Valitsemasi suostumukset estävät tämän sisällön näyttämisen. Muokkaa asetuksia evästeasetuksissa.

Kaikki Sohvaryhmän jaksot tuoreimmasta vanhimpaan – kuuntele alta!

Jakso 20. Mikä hotellityylissä viehättää?

Oletko sinäkin ammentanut kotiisi sisustusideoita hotelleista? Tapasimme Sohvaryhmän kauden päätösjaksossa sisustusarkkitehti Eva-Marie Erikssonin suunnittelutoimisto Fyrasta. Hän kertoo, mikä nyt ohjaa hotellien suunnittelua, ja millaista inspiraatota ne parhaimmillaan tarjoavat asiakkailleen.

Jakso 19. Miten sisustan kestävästi ja kuluttamatta liikaa?

Sohvaryhmän kolmoskauden toiseksi viimeisessä jaksossa puhutaan sisustamisen ekologisuudesta ja kestävästä kehityksestä sisustamisen näkökulmasta. Millaisia tuntemuksia nykyiset kulutusvalinnat aiheuttavat? Miten niitä pitäisi muuttaa ja mitä muutoksella voi saavuttaa omassa elämässään ja kodissaan? Siitä meidän kanssa keskustelee myös stylisti Susanna Vento, joka on usean vuoden ajan tähdännyt kohti kestävämpää tapaa elää sekä sisustaa kotiaan.

Jakso 18. Miten mökkeily lisää onnellisuutta?

Mökkeily vetoaa kaikenlaisiin ja kaikenikäisiin ihmisiin. Juontaja Ella Kanninen, 46, löysi oman mansikkapaikkansa sattumalta. Mukanaan se on tuonut remonttiriemua, uudenlaisia kohtaamisia ystävien ja jälkikasvun kanssa sekä alati kasvavan onnellisuudentunteen. Lopussa odottavat myös Miian ja Kari-Otson tuoreet sisustustunnustukset!

Jakso 17. Miten pääsen kohti ihannekotiani?

Sohvaryhmä pohtii, mistä aineksista syntyy ihannekoti ja miten sitä kohti voi päästä. Vierailemme muutosvalmentaja, kirjailija sisustusarkkitehti Maaretta Tukiaisen kodissa. Hän auttaa ajattelemaan omia tarpeita ja kodin tiloja uusista näkökulmista. Rippituoli-osiossa luvassa uudet tunnustukset!

Jakso 16. Miten sisustan biofiilisesti eli kuinka tuon luonnon kotiin?

Sohvaryhmä vierailee Helsingin Talvipuutarhassa seuranaan sisustusarkkitehti Anna Tiula. Puhumme biofiliasta eli meidän kaikkien syvästä tarpeesta luontoyhteyteen. Mitä on biofiilinen suunnittelu ja miten sen keinoin voi tuoda luontoa kotiin? Entä miten sisustamalla biofiilisesti voi parantaa hyvinvointia? Rippituoli-osiossa tunnustamme jälleen uudet sisustussynnit!

Jakso 15. Onko vuokra-asumisessa järkeä?

Sohvaryhmän vieraaksi saapuu asuntovaikuttaja, Vuokraturvan toimitusjohtaja Timo Metsola. Kuulemme vuokramarkkinoiden viimeisimmät trendit ja vuokra-asumisen hyvät puolet. Vierailemme myös Kari-Otson uudessa vuokrakodissa, jossa pohdimme keinoja tehdä vuokra-asunnosta omannäköinen. Kuuntele myös sisustussyntimme Rippituoli-osiossa!

Jakso 14. Miten sisustan lemmikkiystävällisen kodin?

Sohvaryhmä pohtii pörröisten perheenjäsenten merkitystä kodin tunnelmalle ja suosittelee ratkaisuja kissa- ja koirakotiin. Miten voisi välttyä tekoturkishirvityksiltä ja rumilta kompromisseilta? Miten syntyy sisustus, joka miellyttää sekä lemmikkiä että omistajaa? Kolmannen kauden toisessa jaksossa on vieraana koiratarvikkeita suunnitteleva yrittäjä Maarit Kallio. Uudessa Rippituoli-osiossa tunnustamme sisustussyntimme!

Jakso 13. Millaiset astiat menevät tunteisiin?

Kolmannen kauden ensimmäisessä jaksossa Sohvaryhmä menee Helsingin Designmuseoon ja hurmaantuu vanhoista astioista Iittalan 140-vuotisnäyttelyssä. Vieraanamme on nuori keräilijä Iivari Viilomaa, jonka harjaantunut silmä bongaa harvinaisuudet. Saamme vinkit parhaisiin kirpputorilöytöihin. Astiahaaveidemme lisäksi pohdimme, miksi viehätymme vanhoista astioista, vaikka ne eivät edes sopisi omaan tyyliin. Jakson lopussa on uusi Rippituoli-osio eli luvassa tunnustuksia sisustamisesta!

Jakso 12. Valkoinen sisustus – uhka vai mahdollisuus?

Sohvaryhmä vierailee sisustussuunnittelija Laura Seppäsen toimistossa. Toisen kauden viimeisessä jaksossa menemme pintaa syvemmälle valkoiseen sisustusväriin. Miksi valkoinen sisustus aiheuttaa jopa somevihaa? Miksi koko väri on oikeastaan väärin ymmärretty? Laura Seppänen auttaa näkemään valkoisen ihan uudessa valossa ja käyttämään sitä sisustuksessa kuin ammattilainen.

Jakso 11. Onko koti linnani vai vankilani?

Sohvaryhmän vieraana on Avotakan kolumnisti, kirjailija ja muotoilualan moniottelija Kaj Kalin. Pandemian myötä koti, sen merkitys ja koko asumiskulttuuri ovat suuren muutoksen kourissa. Mitä tarvitaan, että kodissa on oma rauha? Mistä syntyy kipeästi kaipaamamme kodikkuus? Kuulemme visionäärin mietteitä nykyisestä ja tulevasta Avotakan Sohvaryhmä-podcastin toisen kauden viidennessä jaksossa.

Jakso 10. Kuinka teen elämäni parhaat asuntokaupat?

Sohvaryhmän vieraaksi saapuu Suomen tunnetuimpiin kiinteistönvälittäjiin lukeutuva Andrei Koivumäki. Saamme kuulla timanttiset vinkit onnistuneisiin asuntokauppoihin. Kuten sen, että oikea hintapyyntö on kaiken a ja o. Mistä sitten tietää oikean hinnan ja mikä siihen vaikuttaa? Mitkä ovat yleisimmät mokat asuntokaupoissa? Tästä on puhe Avotakan Sohvaryhmä-podcastin toisen kauden neljännessä jaksossa.

Jakso 9: Kuinka sisustamalla voi hoitaa surua?

Toisen kauden kolmannessa jaksossa Sohvaryhmän eli Avotakan Miia Kauhasen ja Kari-Otso Nevaluoman vieraaksi saapuu sisustussuunnittelija Maija-Riitta Riuttamäki, joka on herkkä tunteiden tulkki. Yli 30-vuotisen uran aikana hän on kohdannut monenlaisia tilanteita, joissa hänet on tilattu uudistamaan kotia, mutta ongelma onkin ollut ihan toisaalla. Sisustamalla ihminen on voinut käsitellä avioeroa tai surua tai löytää itsestään ihan uuden puolen.

Jakso 8. Mitä voimme oppia kirppishailta?

Sohvaryhmän uuden kauden toisessa jaksossa vieraaksi saapuu sisustussuunnittelija Anna-Kaisa Melvas, joka on kokenut kirppishaukka. Mitä kaikkea sisustajan kannattaa ostaa kierrätettynä, ja miten tehdään parhaat löydöt? Kuuntele ammattilaisen timanttiset ja hauskatkin kirppisvinkit, kuinka sisustat kestävästi ja tyylikkäästi.

Jakso 7. Miten syntyy kaunis arki lapsiperheessä?

Sohvaryhmän toisen kauden ensimmäisessä jaksossa vieraaksi saapuu yrittäjä ja bloggaaja Sara Parikka. Sara kertoo uudesta talostaan, johon hän on juuri muuttanut. Puimme arkista haastetta: miten kodista saa kauniin ja toimivan, kun siellä asustaa lapsiperhe?

Jakso 6. Miksi arkkitehti on talonrakentajan paras ystävä?

Syksyn päätösjaksossa aiheena on omakotitalon suunnittelu ja pientaloarkkitehtuuri. Vieraana on arkkitehti ja Suomen kokenein CLT-pientalojen suunnittelija Tapani Takkunen. Millaista on ideoida unelmatalo ja miten arkkitehdin kanssa sujuu yhteistyö? Ja mikä ihmeen CLT?

Jakso 5. Miten sopivat yhteen sisustus ja parisuhde?

Viidennessä jaksossa aiheena on sisustaminen ja parisuhde. Aiheesta tuomaroimaan ja neuvomaan saapuu varatuomari, sisustussuunnittelija ja kiinteistönvälittäjä Maija Lukkari-Nyman. Nyt selviää, kuka määrää sen kuuluisan kaapin paikan.

Jakso 4. Miten remontoimalla tehdään rahaa?

Neljännessä jaksossa Sohvaryhmän vieraana on remonttikonkari, viestintäkonsultti Heli Thorén, jolla on tuottoisa intohimo ja elämäntapa. Hän ostaa parin vuoden välein huonokuntoisen asunnon, remontoi sen kodikseen ja myy voitolla. Heli kertoo, miten tällainen on mahdollista.

Jakso 3. Saako taiteella sisustaa?

Kolmannessa jaksossa Sohvaryhmä puhuu taideasiantuntija Pauliina Littorinin kanssa taiteesta ja sisustamisesta. Millaista taidetta kannattaa nyt ostaa? Entä saako taidetta hankkia sisustussävyjen mukaan?

Jakso 2. Mitkä asiat tekevät kodin?

Toisessa jaksossa Sohvaryhmä pohtii stylisti-kirjoittaja Sara Karlssonin kanssa, mistä kodin viihtyisyys syntyy. Äänet, tuoksut, värit, järjestys ja tuntoaistimukset ovat pieniä mutta yllättävän vaikuttavia asioita.

Jakso 1. Mitä koti paljastaa asukkaasta?

Ensimmäisessä Sohvaryhmä-podcastin jaksossa vieraana on toimittaja Hanna Sumari. Millaisia me suomalaiset olemme sisustajina? Kaiken nähnyt sisustuskonkari kertoo, mikä on tehnyt häneen vaikutuksen ja mikä menee usein pieleen.

2 kommenttia