Sisustustrendit 2019: Odotettavissa erityisen kodikas vuosi

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Isku
Sisustustrendit 2019: Odotettavissa erityisen kodikas vuosi
Tämän vuoden sisustustrendeissä nähdään edelleen maanläheisiä materiaaleja ja murrettuja sävyjä. Vastuullisuus ja kodikkuus ovat kuitenkin tämän hetken suurimpia sisustustrendejä, kertoo Avotakan päätoimittaja Kari-Otso Nevaluoma.
Julkaistu: 28.1.2019

Ihanan kodikasta! Näin voi todeta tämän hetken sisustustrendeistä.

”Kodikkuuden käsite on muuttunut. On menty lähemmäs lämpöä. Pinnalla ovat erilaiset hyvältä tuntuvat, kosketeltavat materiaalit, kuten tekstiileissä pellava ja villa. Sametin suosio tulee varmasti jatkumaan”, sanoo Avotakan päätoimittaja Kari-Otso Nevaluoma.

Kodikkuus ja esimerkiksi vastuullinen kuluttaminen ovat hänen mukaansa suuria ja syvällisempiä trendejä, joista monet lyhytkestoisemmat muotivillitykset juontavat.

”Aikaansa seuraava kodinsisustaja suosii tuotteita, joilla on mahdollisimman pitkä elinkaari. On hyvä tietää, missä, miten ja millaisissa oloissa kotiin hankittavat kalusteet on valmistettu.”

Lämpimät ruskeat sävyt tulevat harmaan rinnalle

Olennainen osa kodikasta, lämmintä sisustusta ovat maanläheiset, murretut sävyt.

”Räikeät neonvärit loistavat poissaolollaan. Jokunen vuosi sitten vallalla oli harmaa, mutta nyt sen rinnalle on tullut ruskean eri sävyjä, hunajaa, okraa ja murrettua punaista”, Nevaluoma sanoo.

Kun vielä muutama vuosi sitten kotien sisustuksissa yhdisteltiin mustaa ja valkoista, nyt erilaiset lämpimät sävyt elävät sulassa sovussa rinnakkain. Jyrkät kontrastit ovat jääneet taa.

Murretut, maanläheiset sävyt luovat kodikkuutta ja lämminhenkistä tunnelmaa.

Osa lämminsävyistä sisustusta ovat myös erilaiset metallit. Messinkiä alkoi näkyä ensin koriste-esineissä, ja nyt se on suosittu materiaali esimerkiksi keittiön ja kylpyhuoneen hanoissa.

”Messinki on selvästi jäänyt pidemmäksi aikaa.”

Viherkasvibuumi voimistuu luonnollisuuden ohella

Viherkasvien määrä kodeissa näyttää vain kasvavan entisestään. Tuloaan tekevät todella suuret, kattoa kohti kurkottelevat viherkasvit.

”Kasvit ovat eläviä asioita, jotka tuovat kotiin lämpöä ja elämää toisin kuin jokin kasvoton sisustusesine. Viherkasvi-into varmasti pitää pintansa, vaikka tämänhetkiset teko- ja kuivakukkavillitykset saattavat kadota pian”, Nevaluoma sanoo.

Viherkasvit ovat yhä useammin näyttävä osa sisustusta. Myös kylpyhuoneen voi koristaa viherkasveilla.

Osa samaa ilmiötä on puun paluu kotien sisustuksiin. Viime vuosina suosiossa on ollut etenkin vaalea puu, jossa näkyvät puun syyt.

”Mäntypaneeliakin on havaittavissa”, Nevaluoma sanoo.

Myös kivi ja lasi ovat tulleet uudella tavalla takaisin, esimerkiksi pöytien pinnoissa. Marmori on ollut suosiossa jo useamman vuoden, uudempana sen rinnalle on tullut täplikäs terrazzo.

Luonnollisuus ja käsityön jälki ovat nyt tärkeitä. Käsityömäisyyden mukana tekstiileissä nähdään taas erilaisia etnisiä kuvioita ja ylipäänsä kuoseja pitkän yksivärisyyden jälkeen.

Oma persoona saa nyt näkyä

Persoonallisuuden korostuminen on voimistuva trendi. Kodilla halutaan näyttää, millainen oma luonne ja persoona ovat.

”Mikään ei ole hauskempaa kuin katsoa, miten muut asuvat. Mutta se, että orjallisesti noudattaa tai kopioi muita, ei ole tätä päivää”, Nevaluoma sanoo.

Rohkeat värivalinnat ja -yhdistelmät korostavat asukkaan persoonallisuutta.

Sisustuskuvissa ja blogeissa yhtäkkiä vilisevät pampaheinät, korallinmuotoiset maljakot ja muut päiväperhoset ovat hänen mukaansa hauska mauste ja inspiraatiota, jota ei tarvitse ottaa niin vakavasti. Trendien joukosta kannattaa poimia se, mikä aidosti itseä kiinnostaa ja sopii omaan kotiin.

Vintage ja vanhat tavarat kiinnostavat sisustajia

Yksi syvällisempi trendi ovat vanhat tavarat ja vintage. Nevaluoman mukaan 50- ja 60-luvun kalusteet näyttävät helposti lähestyttäviltä ja sopusuhtaisilta, sillä niillä on alun perinkin tavoiteltu arjen kodikkuutta ja kauneutta.

Erityisesti 1950- ja 60-luvun kalusteet kiinnostavat nyt sisustajia, koska ne ovat sopusuhtaisia ja näyttävät kodikkailta missä tahansa sisustuksessa.

”On se sitten uustuotantoa tai aidosti vanhaa, vintage tuo lämpöä ja persoonallisuutta. Tässäkään ei tarvitse mennä äärimmäisyyksiin ja sisustaa koko kotia vintagella.”

Niin vintage-kalusteissa kuin uudessakin muotoilussa on nyt paljon pehmeitä muotoja. Kutsuvan pehmeyden vastapainoksi uusissa kalusteissa on keveyttä, kuten ohuet metallijalat.

Katso tämän hetken trendikkäimmät tuotteet Iskun valikoimasta!

Sisustuksessa nähdään nyt paljon lämpimiä sävyjä ja jyrkät kontrastit loistavat poissaolollaan.
Free-kulmasohva on mukavan suuri ja rento valinta olohuoneeseen. Free-sohvat valmistetaan Iskun tehtailla Lahdessa. Hinta alkaen 3042 e (vaahtomuovityynyillä, Pulse-kankaalla ja metallisilla lenkkijaloilla), tilaa tästä!
Tammiviilutetussa Diva-sohvapöydässä on lämmin puun tuntu, ja muotokieleltään se sopii vintage-henkiseenkin sisustukseen. Sarjassa on useita kokoja. Hinta alkaen 327 e (koko 57 x 97 cm), tilaa tästä!
Conformin TURTLE on nojatuolisarja, jossa yhdistyy hauska ja moderni muotoilu. Tuolissa on keinumistoiminto kääntö- ja palautusmuistilla. Rohkea oranssi lepopuoli rahilla alkaen 1766 e, tilaa tästä!
Kurt Hvitsjön suunnittelema Tuoli 50 on Iskun klassikko, jossa monet meistä ovat istuneet jo kouluajoillamme. Tämä vintagehenkinen kaluste edustaa 50-luvun nostalgiaa ja istuu hyvin moderniin skandinaaviseen sisustukseen. Hinta alkaen 119 e, tilaa tästä!
Annon Medium-pussilakanat ovat luonnonmukaista 100-prosenttista pellavaa ja oljenvärisenä trendin harjalla Tuotteessa on farkkusaumat ja kädenaukot, jotka helpottavat petaamista. Hinta alkaen 89,95 e , tilaa tästä!
Kommentoi »