Sisäovi sisustuksen mukaan – näin valitset välioven
Mainos: JELD-WEN
Sisäovi sisustuksen mukaan – näin valitset välioven
Sisäoven voi häivyttää seinänväriin, mutta väliovien materiaalilla ja värillä voi myös leikkiä korostamalla ovea sisustuksellisesti.
Teksti

5.10.2017

Ovet ovat olennainen osa kodin sisustusta. Ne ovat käteviä tilanjakajia ja ääneneristäjiä. Sisäoven valintaan vaikuttavat talon arkkitehtuuri, värimieltymykset ja tilan tekniset vaatimukset.

Ulkonäkö – sisusta sisäovilla

Haluat sitten sulauttaa oven seinien väriin tai korostaa arkkitehtuuria ja sisustusta, oven ulkonäöllä on väliä. Ovea kannattaa ajatella sisustuselementtinä, sillä ovilla on helppo myös muuntaa sisustuksen tunnelmaa.

Valittavanasi on kymmeniä eri malleja ja laaja värivalikoima NCS-väripaletista. Lisäksi ovia saa viilutettuina ja värilakattuina. Umpiovien lisäksi kannattaa keventää sisustusta lasitetuilla malleilla. Oven lasitus antaa huoneeseen luonnollista lisävaloa.

Lisäksi leveämpään oviaukkoon on saatavilla levikkeellisiä ovia tai tyylikkäitä tilaa antavia pariovia.

Rakenne – panosta aitoon puuntuntuun

Oletko pihistäjä vai panostaja? Pihistäjän valinta on esimerkiksi kevytlaakaovi tai kevytpeiliovi. Kevytovien mallistossa on muutamia suosituimpia ovimalleja ja ovia saa vain valkoisena. Kevytovet ovat kennorakenteisia.

Kevytovet ovat kennorakenteisia.

Jos haluat sen sijaan panostaa kotisi sisustukseen ja materiaaleihin, valitse korkealaatuinen massiiviovi. Massiiviovia ovat muun muassa massiivipeili- ja massiivikehysovet. Massiiviovi on nimensä mukaisesti rakenteeltaan kevytovea jämäkämpi ja siinä on aito puuntuntu tallella. Massiiviovissa on lisäksi enemmän vaihtoehtoja; mallistot ovat laajempia ja ovia voi personoida esimerkiksi eri väri- ja lasivaihtoehdoilla.

Massiviovessa on kevytovea massiivisempi rakenne.

Käyttötarkoitus – hyödynnä sisäovien ominaisuudet

Myös käyttötarkoitus on hyvä ottaa huomioon ovea valittaessa. Eri käyttötarkoitukseen tulevilla ovilla on eri vaatimukset ja tekniset määräykset.

Äänieristetty ovi

Ääntä eristävä ovi tuo rauhaa ja yksityisyyttä, siksi se sopii hyvin esimerkiksi makuuhuoneeseen ja harrastehuoneeseen. Sound-äänieristetyn oven ilmaääneneristysluku Rw 30 dB ja se kuuluu ääniluokkaan 25 dB.

Palo-ovi

Laakapalo- ja peilipalo-ovet sopivat tiloihin, joissa rakentamismääräykset edellyttävät 30 minuutin palo-ovea. Palo-ovea voidaan käyttää myös raskaampaan äänieristystarpeeseen esimerkiksi kotiteatterihuoneessa. Fire-palo-ovet ovat laadukkaita ja jykeviä palo-ovisettejä, joiden palo- ja ääniluokitus on EI30 ja Rw 38 dB.

Liukuovi

Liukuovet säästävät lattiapinta-alaa. Ne sopivat hyvin tilaan, jossa perinteisen oven avaamiseen ei olisi tarpeeksi tilaa. Ne sopivat hyvin myös tilanjakajiksi. Liukuovi voidaan asentaa seinän päällä liukuvaksi tai jo rakennusvaiheessa seinän sisälle liukuvaksi. Liukuovia on saatavilla sekä umpinaisina että lasitettuina ovimalleina. Kylpyhuoneeseen suositellaan lasiliukuovea.

Erikoisominaisuudet

Lisäksi tiettyjä ovimalleja on saatavilla liitutaulu- ja peililasiovina. Oven toinen puoli on maalattu, joten kodin muu ovisisustus säilyy eheänä. Esimerkiksi liitutaulu voi olla lastenhuoneen puolella, mutta käytävään ovi näyttää samalta kuin käytävän muutkin ovet.

Kokeile sisäovia kotiisi sovelluksella

Jos haluat kokeilla ovia virtuaalisesti omaan kotiisi, lataa Door Designer – sovellus iOS- tai Android-laitteeseesi ja kokeile miltä ovi näyttää todellisessa ympäristössä. Ota kuva nykyisestä sisäoven oviaukosta ja kokeile kuvaan erilaisia ovimalleja.

JELD-WEN Suomi Oy on oviasiantuntija, joka kehittää, valmistaa, markkinoi ja myy visuaalisesti ja toiminnallisesti laadukkaita sisäovia, ulko-ovia, saunanovia sekä ääni- ja paloeristettyjä ovia suomalaisiin koteihin ja julkisiin tiloihin. Avaa ovi mahdollisuuksiin osoitteessa www.jeld-wen.fi

1 kommentti